Pensioenadvies Gelderland

Het is de grootste provincie van Nederland wat betreft landoppervlak en er wonen meer dan 2 miljoen mensen. De provincie Gelderland ligt redelijk centraal in Nederland en het ondernemersklimaat is zeer gunstig. De bedrijvigheid in de gebieden tussen de grootste steden, Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn behoort tot de hoogste in ons hele land. Wil jij pensioenadvies in de regio Gelderland?

Vraag naar pensioenadvies

Zo is er ook een gestegen vraag naar informatie over allerlei onderwerpen rondom pensioen en aanverwante zaken. Het moment dat je gaat ondernemen is doorgaans niet het moment dat je ook gelijk denkt aan opbouw voor later. Vaak komt zoiets pas in een wat later stadium en eerlijk gezegd is dat niet alleen een logische, maar ook wel gezonde gedachte. Als je je onderneming start, dan wil je in eerste instantie ervoor zorgen dat de zaak van de grond komt. Er moeten uiteindelijk ook middelen beschikbaar zijn of komen om zaken te kunnen realiseren. Meer lezen over pensioen voor de ondernemer? Klik dan hier.

Klik hier voor jouw collectieve regeling!

Wanneer?

Wanneer is het moment er dan toch om over de oudedagsvoorziening of – nog latenter – arbeidsongeschiktheid- en overlijdensrisico te gaan praten? Er zijn ondernemers die dat heel goed voor zichzelf kunnen plannen en soms zijn het juist de partners die bepaalde zaken graag afgedekt willen zien. In de meeste gevallen komt het toch via doorverwijzing.

Bij accountantskantoren en/of administratiekantoren heeft men vaak een totaalbeeld van de relatie en is men uiteindelijk de vertrouwenspersoon van de ondernemer. Tijdens onze gesprekken horen we meermaals achteraf dat de accountant degene is geweest die de ondernemer erop geattendeerd heeft om eens contact op te nemen met ons. Uiteraard is dat een prettige gedachte die we graag koesteren.

PensioenVizier legt voor de ondernemer ook altijd het gemaakte advies voor aan de accountant of financieel deskundige partij voor de ondernemer. Voor het pensioenadvies Gelderland willen we graag als onafhankelijke en professionele partij gezien worden. PensioenVizier gaat daarom altijd eerst voor een kennismakingsgesprek naar de ondernemer toe.

Ingewikkeld

De pensioenmaterie is voor velen toch wel erg lastig, waardoor de gedachte eraan soms al “moe maakt”. Als de ondernemer dan ziet dat wij graag de moeite nemen om naar hem of haar toe te komen, dan wordt het al wat gemakkelijker. Vanuit de gedachte dat we echt graag mensen willen helpen, gaan we ook drempelverlagend te werk.

Ons eerste gesprek bij de ondernemer op de zaak of thuis zien wij als onze investering. Dit geldt ook voor pensioenadvies Gelderland. Het kost de ondernemer niets, behalve een uurtje tijd en een kop koffie, misschien twee. Het aardige is dat je als pensioendeskundige bij heel diverse mensen en ondernemers over de vloer komt, waarbij in bijna alle gevallen een grote passie te ontdekken is.

Het is precies datgene wat wij vanuit PensioenVizier ook hopen over te brengen naar de ondernemer. Het moet dan gaan om de meerwaarde die je kunt uitstralen en die je ook graag bereid bent om te tonen. Die meerwaarde kan ontstaan omdat de ondernemer in begrijpelijke termen uitleg krijgt over hoe zijn of haar financiële doelstellingen kunnen worden bereikt.

Soms gaat zoiets niet ineens en zijn de middelen beperkt, en ook in dat geval kun je als specialist toch van dienst zijn. Een echte arbeidsongeschiktheidsdekking kan al snel een paar honderd euro per maand kosten. Echter zijn er ook nog wel goede alternatieven, waarbij 70 tot 80 procent van de risico’s kunnen worden afgedekt. Het kan in dat geval wel een startpunt vormen van waaruit de ondernemer zijn risico’s steeds beter kan inschatten en wellicht ook afdekken.

Pensioenadvies Gelderland

Pensioenadvies; Oudedagsvoorziening

Hetzelfde geldt ook voor de opbouw van een oudedagsvoorziening. Soms heb je een deel pensioen in loondienst opgebouwd, terwijl uit een degelijke inventarisatie blijkt dat eigenlijk alleen voor de eerste 10 of 15 jaar vanaf de AOW-gerechtigde leeftijd een aanvulling gewenst is. Vervolgens blijkt dat de investering, die hiervoor nodig is, best te doen is. Kun je nog niet helemaal voldoen aan de gewenste situatie?  Dan wordt het wel inzichtelijk gemaakt en kan bekeken worden of er toch alvast een start gemaakt kan worden.

We merken ook bij pensioenadvies Gelderland dat men graag begeleiding wilt bij het maken van deze zaken. Op voorhand weet je namelijk exact welke kosten er zijn. Dat geldt niet alleen voor de producten die geadviseerd en gekozen worden, maar uiteraard ook voor de dienstverlening van PensioenVizier.

Ondernemerspensioen regelen, klik hier!

Gebruik maken van een abonnement is mogelijk

Zo weet de ondernemer precies welke mogelijkheden hij heeft als hij besluit om verder te gaan met PensioenVizier. Soms besluit men om eenmalig de gemaakte uren te betalen. Meestal merken we dat men het prettig vindt om gebruik te maken van het abonnement. Hierdoor blijven de maandelijkse lasten inzichtelijk en laag, terwijl de dienstverlening ondersteuning blijft bieden op alle relevante vlakken. Soms zeggen klanten ook weer op en ook dat behoort tot de mogelijkheden. Ons service level agreement is per maand opzegbaar.

Mocht de ondernemer op een later tijdstip dan toch weer gebruik willen maken van PensioenVizier, dan is dat ook geen enkel probleem.

Op deze wijze willen we graag flexibel blijven en merken we de waardering vanuit ondernemers, maar ook van de particulieren. We kijken graag naar onszelf. Maar dan wel vanuit de gedachte wat we nog beter kunnen doen om de klant zo goed mogelijk te helpen. Ondanks de grootte van de provincie willen we met pensioenadvies Gelderland de afstand tot een goede planning kleiner maken.

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.