PensioenVizier skydive!

PensioenVizier Skydive

Een goed pensioen komt niet uit de lucht vallen!

Bezig gaan met pensioenzaken kan vergeleken worden met skydiving… Hoe? Ik leg het uit.

Pensioen is voor veel mensen een abstract onderwerp. De twee voornaamste redenen voor het uitstellen van pensioenzaken zijn: “Pensioen is iets voor later, ik begin er over een paar jaar wel mee” of “pensioenzaken zijn ingewikkeld en ik heb geen tijd om mij hierin te verdiepen”.

Het weglopen voor pensioenzaken of financiële planning zie ik als een angst om in het diepe te duiken.

Skydiven klinkt als een uitdagende leuke activiteit. Je klimt met jouw vriend(inn)en in een vliegtuig en springt op ongeveer 3.800 meter boven de grond uit een vliegtuig. “Leuk”. Bedenk dan eens het volgende: Het enige wat jou ervan weerhoudt om niet met een enorme vaart tegen de grond te slaan is een lap textiel, een aantal touwen en metalen verbindingen.

Op het moment dat je aankomt op het vliegveld begint er iets te borrelen in jouw buik. Je stapt in en het vliegtuig begint te klimmen. Je kijkt op, naar de teller van het vliegtuig.

1.000 meter …

2.000 meter …

3.000 meter …

Tot je de hoogte van 3.800 meter bereikt.

Het lampje in de cabine gaat op groen … de deur van het vliegtuig gaat open.

“Ik heb nog nooit in een vliegtuig gezeten, waarvan de deuren opengingen tijdens het vliegen” denk je bij jezelf. Er vormt zich een brok in jouw keel.

Je bent de laatste in de rij en ziet iedereen uit het vliegtuig springen. De angst is af te lezen op elk gezicht.

Dan is het jouw beurt

Je wordt naar de open deur begeleidt en de instructeur zegt: “op drie springen we”.

De instructeur begint af te tellen.

Bij de eerste tel springt de instructeur samen met jou het vliegtuig uit, volkomen onverwacht.

Na een paar tellen je longen uit jouw lijf geschreeuwd te hebben, realiseer je dat het eigenlijk wel meevalt. Je krijgt een euforisch gevoel, de vrijheid die je voelt is niet in woorden uit te drukken.

Je hoefde uiteindelijk nergens bang voor te zijn.

Pensioenzaken

Hetzelfde geldt voor pensioenzaken. Voor veel mensen is het een ongelofelijk hoge drempel en gaan ze pas met pensioenzaken bezig, als het al te laat is.

Bij skydiven wordt je ondersteund en krijg je uitleg van een instructeur. In pensioenwereld noemen we die instructeur, pensioenadviseur.

De pensioenadviseurs van PensioenVizier zorgen ervoor dat jij je veilig voelt tijdens jouw avontuur, dat men ook wel “het leven” noemt. PensioenVizier staat voor nu lekker leven, straks lekker leven.

Wil jij ook begeleiding bij het opzetten van jouw financiële toekomst? Je kan ons bereiken via 088 9000 900 of laat een berichtje achter op onze contactpagina, dan nemen wij contact met jou op!

Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig vrijblijvend is?

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.