145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Verplichtstelling

Alle werkgevers in de uitzend-, detacheringsbranche in Nederland zijn verplicht zich aan te sluiten bij StiPP. Met ingang van 1 januari 2021 is de wet arbeidsmarkt in balans (WAB) van kracht.

Dit betekent concreet dat payroll bedrijven niet meer vallen onder het pensioenfonds StiPP.

Bereken hier het collectief pensioen!

Werkingssfeeronderzoek StiPP

Weet je niet zeker of je jouw onderneming moet aansluiten bij StiPP, dan adviseren we om zo spoedig mogelijk een werkingssfeeronderzoek StiPP uit te laten voeren. Het kan ontzettend veel geld kosten wanneer een onderneming niet bij het goede pensioenfonds zit.

Een werkingssfeeronderzoek draait om de persoonlijke werksfeer en de materiele werksfeer van de organisatie. Bij de materiele werkingssfeer wordt er gekeken naar wat de producten of grondstoffen waar de onderneming mee werkt. De personele werkingssfeer wordt bepaald door de activiteiten die de werknemers binnen de onderneming uitvoeren.

werkingssfeeronderzoek Stipp

Kijk voor een overzicht van het pensioen op www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Een voorbeeld:

Stel, er is een onderneming met 10 werknemers in dienst, de totale loonsom bedraagt € 500.000 (we houden het eenvoudig en we gaan er daarom van uit dat dit ook in de afgelopen jaren zo was). Door activiteiten van de onderneming vallen zij onder de Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP). De werkgever heeft zijn medewerkers niet aangemeld, hij heeft een pensioenregeling bij een verzekeraar.

De premie bij dit fonds bedraagt 12% van de loonsom. Van die 12% betaalt de werkgever maximaal 1/3, dit kan dus oplopen naar 4%. Een werknemer van het pensioenfonds constateert dat de onderneming zich 5 jaar geleden al bij het StiPP aan had moeten sluiten. Het pensioenfonds stelt nu dat de betreffende onderneming zijn medewerkers alsnog met terugwerkende kracht van 5 jaar moet aanmelden. Het pensioenfonds staat hierin volledig in zijn recht! Voor de onderneming betekent dit: alsnog afdragen van premies aan het StiPP: 5 jaar x 12% x € 500.000 = € 300.000;

De onderneming heeft deze 5 jaar ten onrechte premie betaalt aan de verzekeraar. Er ontstaat een discussie, want de verzekeraar neemt naar alle waarschijnlijk het standpunt in dat hij veel risico heeft gelopen.

De betreffende onderneming zit al een tijdje in zwaar weer, nu komt het pensioenfonds ook nog om de hoek kijken. Er zit voor de onderneming niks anders op dan een faillissement aan te vragen…

Bereken hier het collectief pensioen!

Goed geïnformeerd StiPP

Om hoge kosten te voorkomen is het dus belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over of jouw organisatie onder een pensioenfonds valt. Wij helpen je graag met een werkingssfeeronderzoek StiPP en het uit zoeken of jouw organisatie onder het pensioenfonds valt of niet. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Pensioencommunicatie, de stap naar waarde!

Als werkgever heb je een zorgplicht voor je werknemers. Sinds de Wet pensioencommunicatie (2015) in werking is getreden, wordt de werkgever ook grotendeels verantwoordelijk gehouden voor het informeren en begeleiden van de werknemers omtrent hun pensioen. Alles weten over een goede pensioencommunicatie? Bekijk onze pdf over pensioencommunicatie!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Paul Verbeek

Paul Verbeek (PensioenVizier Schinveld) is niet alleen een gepassioneerd pensioenadviseur, hij coacht na een succesvolle eigen volleybalcarrière ook diverse volleybalteams. Het coachen van mensen zit hem in het bloed. Zo brengt hij jou met plezier en humor naar jouw doel.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.