145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Is pensioen verplicht?

Ja en nee! Binnen de meeste bedrijfstakken is het pensioen verplicht. Wanneer er een regeling binnen het bedrijf van toepassing is, dan is dit in 75% van de gevallen verplicht. Als er een vrijwillig pensioen wordt aangeboden, dan is het zaak om iedereen deel te laten nemen. Pensioen is dus niet verplicht als er geen sprake is van een verplichtstelling. De werkgever kan dan beslissen om wel of niet een regeling aan te bieden. Wij helpen jou hier graag bij! Maar is pensioen verplicht als de werkgever een eigen pensioenvoorziening aanbiedt? In dit artikel geven we antwoord op de bovenstaande vraag.

Direct naar:

Wetgeving pensioen met name voor werknemer

In de afgelopen twee decennia is er behoorlijk wat veranderd in de maatschappelijke omgeving van de Nederlanders. Het werken bij één werkgever voor 30 jaar of langer komt bijna niet meer voor. Mensen scheiden vaker en kiezen in groeiende mate bewust voor geen kinderen. Ook starten de arbeidscontracten doorgaans voor bepaalde tijd. Ook op het gebied van pensioen heeft dit langzamerhand zijn effect. We schrijven bewust langzamerhand, aangezien pensioen traag is en er zit een enorme wetgeving aan vast. Deze wetgeving is bedoeld voor de bescherming van de werknemer en dus de pensioengerechtigde.

Meer informatie over collectief pensioen!

In hoeverre is pensioenopbouw verplicht?

Mede ingegeven door de kredietcrisis, maakt de pensioenwetgeving een transitie door. Dit komt ook zeker door de gewijzigde maatschappelijke en sociale omstandigheden. De vraag die wij vaak voorbij zien komen gaat over het zelf opbouwen van pensioen. Binnen de meeste bedrijfstakken is het pensioen verplicht. Als werknemer heb je dan weinig tot geen keuzemogelijkheden. In hoeverre is pensioen dan verplicht? Om antwoord te geven op deze vraag, leggen wij hieronder meer uit.

is pensioen verplicht

Drie nieuwe rollen

Er ontstaan drie nieuwe rollen voor pensioenadviseurs, denkt Wesselink.

  1. “De eerste is werkgever-pensioencoach. Dat zit dicht tegen de Wet toekomst pensioenen aan: hoe ga je werkgevers en deelnemers helpen bij keuzebegeleiding en transitiecommunicatie?
  2. Daarnaast ontstaat de rol van coach op het gebied van goed werkgeverschap: welke regelingen zijn er en wat kun je allemaal om je HR-beleid vorm te geven?
  3. De derde rol is deelnemer-impactadviseur. Daarin sta je deelnemers bij in het omgaan met vraagstukken als pensioenopbouw, maar ook vitaliteit en welzijn. Elk advieskantoor moet kiezen of het er een van die nieuwe rollen bij wil gaan nemen.”

Gemoedsbezwaarde en verplicht pensioen

Een gemoedsbezwaarde is een persoon die op grond van zijn of haar religieuze overtuiging geen verzekeringen wenst af te sluiten. Dit heeft gevolgen voor het pensioen. Toch wensen deze mensen geen aansluiting voor AOW, ANW, WIA en een pensioenfonds. Dat geldt ook voor de andere sociale wetgeving ( WW, ZorgverzekeringsWet etc.). De overheid in Nederland houdt hiermee rekening. Als gemoedsbezwaarde dien je bij het UWV een verklaring in te dienen. Daar wordt de aanvraag beoordeeld. Als je hiervoor de erkenning ontvangt, hoef je ook geen premies te betalen. Daarmee ben je niet per definitie goedkoper uit. In plaats van de verzekerde variant, betaalt de gemoedsbezwaarde een premie voor een spaarvariant. De premie wordt betaald over een speciaal

geopende spaarrekening met een rentevergoeding. Tegen de pensioengerechtigde leeftijd krijgt hij dit in termijnen uitbetaald, totdat de pot leeg is.

Geen verplicht bedrijfstakpensioenfonds

Is pensioen verplicht als er geen sprake is van een verplichtstelling? In principe is dat niet het geval. Dat wil zeggen dat de betreffende werkgever daar niet toe verplicht is. Heeft de werkgever door een pensioenconsultant laten uitzoeken dat er geen verplichtstelling is, dan kan deze werkgever wel beslissen om een regeling aan te bieden.

Afzien van pensioen raden wij af

Bespaar jezelf een hoop ellende. Iedereen doet mee. Forse claims achteraf zijn geen zeldzaamheid!

Het gaat niet alleen om de oudedagsvoorziening, maar ook de verzorgingsgedachte. Dit gaat dan over een dekking in het geval van overlijden of arbeidsongeschiktheid. Is pensioen verplicht als de werkgever een eigen pensioenvoorziening aanbiedt? Dit is een heel interessante vraag. Het antwoord hierop luidt in beginsel namelijk nee. De Nederlandse Wet biedt, in dit specifieke geval, ruimte voor de werknemer om af te zien van pensioen.

Hiervoor zag je voornamelijk in het verleden vaak dat er een zogenaamde afstandsverklaring of zelfs afstandsovereenkomst voor opgesteld werd. De werkgever vond het wel in orde, hij hoefde voor deze werknemer dan ook geen premies af te dragen en was dus, dacht hij, gunstiger uit. Vanuit de adviespraktijk raden wij dit altijd ten strengste af. De rechters in Nederland hebben tot nu geoordeeld dat pensioen een hele lastige materie is voor werknemers en hun partners.

De werkgever heeft daarbij ook nog eens een forse zorgplicht. Stel een werknemer ziet af van pensioen (er is geen verplicht gestelde CAO of pensioenfonds van toepassing). Na vijf jaar in dienst komt deze werknemer helaas te overlijden. De betrokken werknemer en de partner hebben een afstandsovereenkomst getekend bij de indiensttreding van de werknemer, waarin precies vermeld staat waar hij/zij vanaf zien.

Toch komt de partner van deze overleden ex-werknemer bij de werkgever aankloppen voor een nabestaandenpensioen. Tot nu toe oordeelt de rechter dat deze partner nooit goed heeft kunnen overzien wat de gevolgen waren bij een dusdanig scenario. Het gevolg hiervan is dat de werkgever het nabestaandenpensioen uit eigen middelen jaarlijks en levenslang mag gaan betalen. Het spreekt dus voor zich dat een goed advies hierbij zeker op zijn plaats is.

Test: heb ik een collectief pensioen nodig?

Conclusie verplicht pensioen

Wanneer er een regeling binnen het bedrijf van toepassing is, dan is dit in 75% van de gevallen verplicht. Als er een vrijwillig pensioen wordt aangeboden, dan is het zaak om iedereen deel te laten nemen. Heb je nog vragen en/of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 088 9000 900, stuur een mail naar info@pensioenvizier.nl of laat je gegevens hier achter! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op en het eerste gesprek is altijd vrijblijvend!

Pensioencommunicatie, de stap naar waarde!

Voor werknemers is pensioen ver weg, ingewikkeld en abstract. Toch is het belangrijk om na te denken over hun financiele toekomst. Hierbij komt pensioencommunicatie om de hoek kijken! Alles weten over een goede pensioencommunicatie? Bekijk onze pdf over pensioencommunicatie!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.