Kennisbankartikel:

Eerder stoppen met werken, wat kost dat?

Kennisbank » Eerder stoppen met werken, wat kost dat?

Eerder stoppen met werken, hoeveel heb je nodig?

Ieder jaar dat je eerder stopt met werken, heb je een netto jaarinkomen nodig. Stel jouw inkomen is nu €36.000,- bruto per jaar inclusief vakantiegeld. Netto hou je hier ongeveer €24.000,- aan over. Als je drie jaar eerder wilt stoppen met werken, dan heb je dus €72.000,- nodig. Daarnaast heb je natuurlijk recht op een AOW-uitkering. Maar wat is die nou precies en wanneer krijg je deze uitkering? Is de uitkering genoeg om je levensstandaard te hanteren? Als je van plan bent om eerder te stoppen met werken, zijn dit vragen die je moet beantwoorden om het benodigde geld te kunnen berekenen. Wij kunnen je daarbij helpen!

Je wilt eerder stoppen met werken!

Je denkt er al een tijdje over na: Je wilt eerder stoppen met werken. Misschien heb je het gevoel dat je je kinderen niet genoeg aandacht geeft omdat je te veel bezig bent met je werk. Of dat jij je moeder te weinig bezoekt in het bejaardentehuis. Je hebt jarenlang hard gewerkt en wilt meer tijd voor jezelf, je kinderen, je familie en je vrienden. Dat is volkomen begrijpelijk. In dit artikel vertellen wij jou dat eerder stoppen met werken mogelijk is! In feite is het niet de vraag of je eerder kan stoppen met werken, maar wat je wilt en hoe je het wilt regelen. Wij begrijpen dat je wilt weten hoeveel geld je nodig hebt als je gaat stoppen met werken. Hier zijn we al kort op ingegaan. In de volgende hoofdstukken proberen we dit verder uit te werken.

eerder stoppen met werken

Iedereen kan nu (eerder) stoppen met werken, jazeker!

Om maar een voorbeeld te geven: Enkele jaren geleden was ik in Nepal, daar koop je een huis in Pokhara, de tweede stad van Nepal, voor €1.000. Het levensonderhoud kost bijna niks in Nepal. Dus ja, als je 45 bent en je verkoopt je auto, je huis, alle andere bezittingen en neemt je spaargeld mee, dan kun je (veel) eerder met pensioen. Maar vaak wil je dat niet, je hebt wensen en eisen! Vaak hoor ik “als mijn levensstijl maar gelijk blijft”. Met andere woorden, het netto inkomen moet gelijk blijven.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Je risicoprofiel bepaalt

Het is te simpel voor woorden, maar ieder jaar dat je eerder stopt met werken, heb je een netto jaarinkomen nodig.

Stel jouw inkomen is nu €36.000 bruto per jaar inclusief vakantie geld. Netto hou je hieraan over ongeveer €24.000. Je wilt 3 jaar eerder stoppen, dan heb je €72.000 nodig. Daarnaast heb je natuurlijk recht op een AOW uitkering. Maar wat is die nou precies en wanneer krijg je deze uitkering? Is de uitkering genoeg om je levensstandaard te hanteren? Bereken het hier!

Is het antwoord nee op de bovenstaande vragen? Dan moet je kijken hoe jij je inkomen kunt aanvullen. Hoeveel moet je nou inleggen om dit doel te bereiken? Dit hangt af van jouw risicoprofiel. Dit risicoprofiel bepaalt welke risico’s je wilt en kan lopen. Het spreekt voor zich dat jonge mensen met een lange beleggingshorizon vaak een hoger risicoprofiel hebben dan iemand die volgend jaar met pensioen gaat. Met een matig tot veilig profiel is een rendement op lange termijn mogelijk van 5%. In onderstaande tabel geven we aan welk bedrag de inleg (per maand) moet zijn.

Eerder stoppen met werken
Kijk voor een overzicht van jouw pensioen op: www.mijnpensioenoverzicht.nl

Eerder stoppen met werken

Eerder stoppen met werken kan door financiële planning. Als ondernemer heb je veel verantwoordelijkheid en veel zorgen, maar ook vrijheid. Als ondernemer heb je de vrijheid om te beslissen wanneer je wilt stoppen met werken. Des te eerder je aan de slag gaat met jouw pensioen, des te makkelijker het is om jouw doelen te behalen. Financiële planning helpt jou daarbij. Wij zoeken uit waar jouw mogelijkheden liggen. Dit doen we door alles in de planning mee te nemen. Zoals vastgoed, waarde van jouw bedrijf , maar ook erfenissen en (oude) pensioenen van jou en je partner. Zo kom je soms nog best voor verrassingen te staan, je bent rijker dan je dacht! Wij communiceren dat met prachtige software waar je 24/7 bij kunt. Op je PC, tablet maar ook op je telefoon. Dit noemen we een financieel dashboard.

Klik hier om een video te bekijken over ons financieel dashboard.

Eerlijk is eerlijk

We maken het niet mooier dan het is, we winden er geen doekjes om. Je krijgt van ons een eerlijk advies wat je moet doen om JOUW doelen te bereiken. Dat is waar het uiteindelijk om draait. Daarom maken we ieder jaar een profiel zodat we zeker weten dat je op schema ligt en of je doel eerder stoppen met werken of andere doelen gehaald kunnen worden. Mooi toch? Er gingen je veel ondernemers voor. Dagelijks adviseren we ondernemers over hun pensioenzaken. Kijk bij de referenties wat zij er van vonden. Zo krijg je een beeld van wat we doen.

Klik hier om naar de referentiepagina te gaan. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op, bel naar (088) 9000 900 of laat je gegevens hieronder achter.

  Schrijf me ook in voor de nieuwsbrief

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Aanvraag gratis adviesgesprek

  Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en krijg inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Pensioenupdates, ja graag!

  Schrijf je nu in voor onze pensioenupdates en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

  Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.