150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Je wilt eerder met pensioen!

Je denkt er al een tijdje over na: je wilt eerder stoppen met werken. Misschien heb je het gevoel dat je je kinderen niet genoeg aandacht geeft, omdat je teveel bezig bent met je werk. Of dat jij je moeder te weinig bezoekt in het bejaardentehuis. Na jarenlang hard werken, wil je meer tijd voor jezelf, je familie en je vrienden. Dat is volkomen begrijpelijk. In dit artikel vertellen wij jou dat eerder stoppen met werken mogelijk is! In feite is het niet de vraag of je eerder kan stoppen met werken, maar wat je wilt en hoe je het wilt regelen. Wij begrijpen dat je wilt weten hoeveel geld je nodig hebt als je besluit te stoppen met werken. In de volgende hoofdstukken proberen we dit uit te werken.

Direct naar:

hoeveel heb je nodig?

Ieder jaar dat je besluit eerder stopt met werken, heb je een netto-jaarinkomen nodig. Stel jouw inkomen is nu €36.000,- bruto per jaar inclusief vakantiegeld. Netto hou je hier ongeveer €24.000,- aan over. Als je drie jaar eerder wilt stoppen met werken, dan heb je dus €72.000,- nodig. Daarnaast heb je natuurlijk recht op een AOW-uitkering. Maar hoe hoog is die nou precies en wanneer krijg je deze uitkering? Is de uitkering genoeg om je levensstandaard te handhaven? Als je van plan bent om eerder te stoppen met werken, zijn dit vragen die je moet beantwoorden om het benodigde geld te kunnen berekenen. Wij kunnen je daarbij helpen!

Zelf rekenen? Klik hier!

Iedereen kan nu (eerder) stoppen met werken, jazeker!

Om maar een voorbeeld te geven: enkele jaren geleden was ik in Nepal, daar koop je een huis in Pokhara, de tweede stad van Nepal, voor €1.000. Het levensonderhoud kost bijna niks in Nepal. Dus ja, als je 45 bent en je verkoopt je auto, je huis, alle andere bezittingen en neemt je spaargeld mee, dan kun je (veel) eerder met pensioen. Maar vaak wil je dat niet, je hebt wensen en eisen! Vaak hoor ik “als mijn levensstijl maar gelijk blijft”. Met andere woorden, het netto-inkomen moet gelijk blijven.

Je risicoprofiel bepaalt

Het principe is eenvoudig: elk jaar dat je eerder stopt met werken, heb je een netto jaarinkomen nodig. Laten we het voorbeeld nemen van drie jaar eerder stoppen met werken, waarvoor je een nettobedrag van € 72.000 per jaar nodig hebt. Is dit genoeg om je huidige levensstandaard te handhaven? Als het antwoord hierop ‘nee’ is, dan moet je kijken hoe jij je inkomen kunt aanvullen. Hoeveel moet je nou inleggen om dit doel te bereiken? Dit hangt af van jouw risicoprofiel. Dit risicoprofiel bepaalt welke risico’s je wilt en kan lopen. Het spreekt voor zich dat jonge mensen met een lange beleggingshorizon vaak een hoger risicoprofiel hebben dan iemand die volgend jaar met pensioen gaat. Met een matig tot veilig profiel is een rendement op lange termijn mogelijk van vijf procent. In onderstaande tabel geven we aan welk bedrag de inleg (per maand) moet zijn.

Eerder stoppen met werken

Kijk voor een overzicht van jouw pensioen op: www.mijnpensioenoverzicht.nl

Eerder stoppen met werken als ondernemer

Eerder stoppen met werken kan door financiële planning. Als ondernemer heb je veel verantwoordelijkheid en veel zorgen, maar daarnaast heb je ook vrijheid. Als ondernemer heb je de vrijheid om te beslissen wanneer je wilt stoppen met werken. Des te eerder je aan de slag gaat met jouw pensioen, des te makkelijker het is om jouw doelen te behalen. Financiële planning helpt jou daarbij. Wij zoeken uit waar jouw mogelijkheden liggen. Dit doen we door alles in de planning mee te nemen. Zoals vastgoed, de waarde van jouw bedrijf , maar ook verwachte erfenissen en (oude) pensioenen van jou en je partner. Zo kom je soms nog best voor verrassingen te staan, je bent rijker dan je dacht! Wij communiceren dat met prachtige software waar je 24/7 bij kunt. Op je PC, tablet maar ook op je telefoon. Dit noemen we een financieel dashboard.

Klik hier om een video te bekijken over ons financieel dashboard. Eerder stoppen met werken als particulier, bekijk het hier!

Vraag een gratis adviesgesprek aan

In loondienst? Eerder stoppen met werken in overleg met de werkgever

Eerder stoppen met werken kan vaak ook wanneer je in loondienst bent! Wel is het belangrijk om vooraf goed te weten waar je aan toe bent! Soms ga je bijvoorbeeld minder verdienen en is het wel handig om te weten of je alles nog netjes kunt betalen. Hiervoor is er gelukkig een financiele planning! Zo weet je precies wanneer het beste moment is om te stoppen met werken, maar bijvoorbeeld ook precies hoeveel jij moet sparen om 2, 5 of 10 jaar eerder te kunnen stoppen met werken. Stoppen met werken is leuk! Maar laat je hierover wel goed adviseren!

Rvu regeling

De RVU regeling, of regeling vervroegde uittreding, houdt in dat je werkgever “korting” krijgt binnen de drie jaar voor jouw AOW datum. Hierdoor is het gunstiger voor jou en jouw werkgever om eerder te stoppen met werken. Wil je alles weten over de RVU regeling? Kijk dan op de website van de rijksoverheid!

Eerlijk advies over een vervroegd pensioen

We maken het niet mooier dan het is, we winden er geen doekjes om. Je krijgt van ons een eerlijk advies wat je moet doen om JOUW doelen te bereiken. Dat is tenslotte alles waar het uiteindelijk om draait. Daarom maken we ieder jaar een profiel zodat we zeker weten dat je op schema ligt en of je doel om eerder stoppen met werken of andere doelen gehaald kunnen worden. Mooi toch? Er gingen je veel ondernemers en werknemers voor. Dagelijks adviseren we ondernemers en werknemers over hun pensioenzaken. Kijk bij de referenties wat zij er van vonden. Zo krijg je een beeld van wat we doen.

Klik hier om naar de referentiepagina te gaan. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op, bel naar (088) 9000 900 of laat je gegevens hieronder achter.

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Paul Verbeek

Paul Verbeek (PensioenVizier Schinveld) is niet alleen een gepassioneerd pensioenadviseur, hij coacht na een succesvolle eigen volleybalcarrière ook diverse volleybalteams. Het coachen van mensen zit hem in het bloed. Zo brengt hij jou met plezier en humor naar jouw doel.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.