Pensioen voor de ondernemer

Wil je als ondernemer nu lekker leven en later genieten? Wij regelen je pensioen, zodat jij onbezorgd kunt ondernemen.

  • Gratis adviesgesprek
  • Persoonlijk advies, gericht op jouw situatie
  • Specialist in pensioenadvies; wij denken, ademen en dromen van pensioen
Vraag je gratis adviesgesprek aan

Is financiële planning iets voor mij?

In een paar vragen naar een beter pensioen!

Sparen voor later als ondernemer

Als ZZP’er of DGA werk je op dit moment hard en hopelijk met veel plezier. Er komt een periode in je leven, dat je het wat rustiger aan wilt doen. Daarvoor leg je nu de financiële basis.

Dat ‘kapitaal voor later’ komt uit;

  • Belastingvoordelen
  • Beleggingsrekeningen
  • Eigen zaak en vastgoed
 

Heb je een helder en volledig zicht op deze zaken? De kans is groot, dat niet alles even duidelijk is. Je hebt weleens het gevoel dat het beter kan. Het ontbreekt je echter aan tijd om er eens goed in te duiken. Dat doen wij voor jou. Dat is ons vak. Dus voeren wij een quick scan uit op je huidige en toekomstige financiële situatie.

pensioen voor ondernemer
banksparen pensioen

Banksparen voor ondernemers

Pensioen opbouwen kan op veel manieren. Banksparen is daar één van. Hoeveel je moet inleggen om via banksparen pensioen op te bouwen is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. Wat is een goede maandelijkse of jaarlijkse inleg voor mijn oudedag? Veel mensen stellen ons die vraag om erachter te kunnen komen hoeveel zij hiervoor moeten budgetteren. Ons standaard antwoord luidt nagenoeg altijd: ”Dat hangt ervan af!” Uiteindelijk zal je als spaarder eerst goed in beeld moeten krijgen welke behoefte er tegen die tijd is.

De beste optie?!

Een ondernemer kan op verschillende manieren zijn pensioen regelen. Dit kan door te sparen voor de oude dag in de vorm van een lijfrente (Box 1, aftrekbaar van de belasting). Daarnaast door te sparen bij een bank of beleggingsinstelling (Box 3, niet aftrekbaar en is belast met vermogensrendementsheffing). Als ondernemer bouw je namelijk geen pensioen bij een werkgever op, echter heb je later wel financiële zekerheid nodig. Pensioen moet jij allemaal zelf regelen en je moet rekening houden met een aantal zaken.

Hier helpen wij je graag mee!

pensioen voor ondernemer

eerst inzicht, dan investeren!

Stap 1

Wij maken graag kennis

Waar jij maar wilt. In het kennismakingsgesprek inventariseren we je huidige financiële situatie en jouw wensen voor later. Je geeft zelf aan welke doelen je hebt.

Stap 2

uitgebreide offerte

Na het inventariseren ontvang je een uitgebreide offerte. Hierin vind je een transparant overzicht van de te verwachten kosten.
Pas nadat je inzicht hebt in de kosten en opbrengsten begint jouw investering.

Stap 3

Presentatie en 1e gesprek

Na het bekijken van jouw huidige en gewenste financiële situatie, ontvang je van ons een passend advies. Dit advies lichten we toe in een persoonlijk gesprek.

Wat andere ondernemers over ons zeggen

Patrick Caspers

De dienstverlening ervaar ik als persoonlijk en er wordt maatwerk geleverd. PensioenVizier kent de klant en de klant kent PensioenVizier. We bouwen echt een relatie op. Door PensioenVizier zijn we bewuster met geld omgegaan. Dit resulteerde in een groter huis, lekker leven en NU genieten.

Karin Langhout

Wanneer een dienstverlener meer levert dan ik verwacht, word ik blij. Bij Pensioenvizier is dat het geval. Sleutelbegrippen zijn dan meedenken, zinnige adviezen geven en doorpakken. Het is fijn om over je eigen situatie te overleggen en ben dan ook erg positief over deze vorm van dienstverlening.

Jan de Vries

Ik had geen inzicht in de verschillende potjes die ik “her en der” had staan. Het interesseerde me ook niet echt. Dit zorgt ervoor dat ik ook niet van de actie ben. PensioenVizier dwingt me op een vriendelijke manier om met mijn pensioenen aan de slag te gaan ieder jaar weer. Dat bevalt mij zeker!

Rien-Jan De Bruijn

Ik was op zoek naar een financieel planner en een vriend van mij zei: “die man moet je hebben” Dat is inmiddels zo’n acht jaar geleden. Als ik terugkijk over de jaren is er veel gedaan. Pensioen in eigen beheer opgestart en later weer omgezet. Een woekerpolis is herbelegd en de andere beleggingen zijn gestroomlijnd.

Bekijk alle reviews

Wij delen graag onze kennis met jou

Meer over sparen voor later? Bezoek dan onze kennisbank!

Hoeveel geld wil je later?

Speel met de schuifjes!

Je ziet wat de resultaten zijn bij jouw leeftijd, je inleg, het bruto rendement en de looptijd.

Disclaimer
: Deze rekentool geeft een indicatie van je op te bouwen pensioen en bijbehorende uitkering en koopkracht waarbij je zelf varieert met inleg, rendement en looptijd. De getoonde bedragen zijn slechts een indicatie. Met jouw persoonlijke situatie houdt de rekentool geen rekening en dit is dus geen individueel advies. Het daadwerkelijke eindresultaat is van meerdere factoren afhankelijk. Aan deze indicatie kun je geen rechten ontlenen. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.