Kennisbankartikel:

Waarom Financieel Dashboard?

Financieel Dashboard

Wij geloven dat iedereen een financieel onbezorgd leven verdient. PensioenVizier is een onafhankelijk bureau op het gebied van financiële planning. Onze medewerkers zijn loyaal. Daardoor zijn onze medewerkers; persoonlijk, integer, betrouwbaar en bieden jou altijd deskundig en helder advies. Zo geven wij inzicht in jouw financiële situatie, want inzicht geeft uitzicht. De vraag waarom wij Financieel Dashboard gebruiken is makkelijk te beantwoorden. Een Financieel Dashboard is een belangrijke tool die online een helder overzicht geeft van je financiële zaken. Daarnaast geeft het Financieel Dashboard inzicht en overzicht in al je geldzaken, altijd en overal. Wij geven je inzicht door

 • Scenario’s te schetsen van ingrijpende inkomensveranderende gebeurtenissen, zoals o.a. bij arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensioen;
 • De consequenties van deze ingrijpende inkomensveranderende gebeurtenissen te schetsen;
 • Passende oplossingen aan te reiken om de negatieve gevolgen van ingrijpende inkomensveranderende gebeurtenissen te beperken.

 

Even uitproberen? Klik dan hier en ga naar jouw Financieel Dashboard.

Wat kun je met een Financieel Dashboard?

Door middel van het gebruik maken van een Financieel Dashboard heb jij al je geldzaken in één overzicht. Je bezittingen, (hypotheek)schulden, bankrekeningen, inkomsten, schulden en pensioenen kun je in een oogopslag overzien. Daardoor is alles terug te vinden in het overzicht. Wij helpen je graag om nu ook het inzicht te krijgen. Want inzicht geeft uitzicht.

Bereken hier jouw pensioen als ondernemer!

Dat doen wij met de volgende diensten:

 1. Scan van jouw financiële situatie;
 2. Fiscaal advies bij te maken keuzes;
 3. Bemiddelen bij het realiseren van optimale voorwaarden voor de door jou gewenste producten;
 4. Periodieke rapportage;
 5. Jaarlijkse quick scan van jouw financiële situatie.

Waarom een financieel dashboard; scan van jouw financiële situatie

Wij inventariseren ieder jaar jouw wensen en dromen. Wanneer wil je stoppen met werken? Wil je nu lekker leven of toch meer zekerheid over ingrijpende inkomensveranderende gebeurtenissen, zoals o.a. bij arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensioen? Wij zetten het op een rijtje en maken scenario’s. Deze scenario’s zijn 24/7 te zien in ons Financieel Dashboard.

Hieronder is een voorbeeld te zien van gegevens uit ons Financieel Dashboard:

Financieel dashboard

Fiscaal advies bij te maken keuzes

Het Financieel Dashboard laat alles in een oogopslag zien. In de grafiek is te zien dat er een gat is tussen de blauwe lijn en de groene balk tussen de leeftijd 67 tot en met 85. Dit betekent dat er een tekort aan inkomen is in deze jaren. Het inkomensgat wordt als netto doelkapitaal (€ 91.683 + € 175.052 = € 266.735) weergegeven boven de grafiek. Het doelkapitaal vanuit lastendruk (€ 6.965) geeft het gat tussen de lastenlijn en het netto inkomen weer. Wij geven passend advies over hoe je dat tekort het beste in kunt lopen en wij implementeren dit advies graag.

Zo weet je precies waar je aan toe bent.

 1. Blauwe lijn is de netto inkomenswens
 2. Rode lijn zijn de netto lasten
 3. Groene balken zijn netto inkomen 
 4. Doelkapitaal is nodig om het gat tussen de inkomenswens en het netto inkomen op te vullen

 

Bemiddelen bij de door jou gekozen producten

Vervolgens hebben wij jouw situatie geïnventariseerd en de verschillende scenario’s uitgewerkt. Het kan zijn dat basis hiervan duidelijk wordt dat je vermogens- of verzekeringsproducten nodig hebt. Wij bemiddelen voor vrijwel iedere aanbieder, we vergelijken prijs en voorwaarden. Als laatste kies je het product dat bij jou past.

Bereken hier het collectief pensioen!

Periodieke rapportage

Ieder jaar nemen we pro actief contact met je op. Wij maken dan een afspraak bij ons op de zaak of bij jou. Vervolgens nemen wij de lopende zaken door. Samen bekijken wij dan jouw Financieel Dashboard en bespreken wij welke stappen je kunt ondernemen om je doelen te bereiken.

Jaarlijkse quick scan van jouw financiële situatie

Ten slotte ontvang jij elk jaar van ons een helder overzicht van jouw actuele financiële situatie. Vervolgens zie je precies welke ontwikkelingen zich in het afgelopen jaar in jouw financiële situatie hebben voorgedaan. Bovendien krijg je ook inzicht in de keuzes die jij hebt gemaakt als het gaat om de financiële producten.

[contact-form-7 id="14181" title="Landing page form"]

Mail mij dit overzicht

Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Mail mij dit overzicht

Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Aanvraag gratis adviesgesprek

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en krijg inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Pensioenupdates, ja graag!

Schrijf je nu in voor onze pensioenupdates en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.