20+

Jaar pensioenadvies op maat

< 30

minuten reactie

Pensioen regelen voor werknemers: een stappenplan

Jij hebt op dit moment een mooi bedrijf met leuke collega’s. Een paar jaar geleden zat je nog alleen, maar nu komen er steeds meer leuke mensen bij, goede zaak! Maar opeens vraagt iemand of er ook pensioen geregeld is. Eh… bijna! In dit artikel nemen we jou mee in de stappen die je doorloopt bij het regelen van pensioen voor jouw werknemers. We regelen een pensioen binnen één week.

Hoe pensioen voor werknemers regelen

Bij het opstarten van een pensioen voor jouw medewerkers doorloop je een aantal stappen. Deze stappen zorgen er niet alleen voor dat je de best passende regeling weet in te kopen (opstart), maar ook dat je een pensioenregeling hebt die bij jou en jouw bedrijf past! Hieronder staan de stappen omschreven:

Stap 1: Is een pensioen verplicht voor jouw bedrijf?

In Nederland heeft ongeveer 80% van de bedrijven te maken met de zogenoemde BPF’s, de bedrijfs(tak)pensioenfondsen. Deze BPF’s gelden voor de gehele bedrijfstak of voor het hele bedrijf (bijvoorbeeld Philips of Unilever). In de betreffende Staatscourant staat beschreven wanneer jouw bedrijf onder zo’n bedrijfstak valt. Het is goed om dit vooraf te laten checken (onderzoeken). Zo voorkom je veel gedoe en kosten achteraf.

Stap 2: Breng jouw wensen in kaart

Pensioen voor medewerkers is een goede arbeidsvoorwaarde en heeft een aantal voordelen. Stel jezelf de vraag waarom je pensioen wilt regelen voor jouw bedrijf. Wil je ervoor zorgen dat het makkelijker wordt om nieuw personeel te vinden, of juist om goed te voldoen aan de zorgplicht die je hebt als werkgever? Bij PensioenVizier kijken we vooraf naar jouw wensen, zo weten wij zeker dat jij een pensioenregeling krijgt die bij jou en jouw bedrijf past. Bij PensioenVizier brengen wij vooraf al jouw wensen in kaart.

Neem contact met ons op!

Stap 3: Vraag offertes aan!    

Wanneer je weet dat je vrij bent om zelf een pensioen voor jouw werknemers te regelen op te starten en daarnaast goed in beeld hebt gebracht wat jouw wensen zijn, is het tijd om diverse offertes aan te vragen. Voor het opmaken van offertes die bij jouw bedrijf passen, hebben we een aantal gegevens nodig. Wanneer jij de gegevens aan ons hebt doorgegeven, vragen wij diverse offertes op en vergelijken deze met elkaar. Vervolgens komen wij bij jou terug met de best passende offerte. Deze offerte zorgt niet alleen voor inzicht in de kosten van de pensioenregeling, maar ook in wat deze bedragen uiteindelijk opleveren. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent.

Stap 4: Het opstarten van de regeling

Wanneer jij akkoord gaat met de kosten gaan wij direct voor je aan de slag met het opstarten van de pensioenregeling. Wij maken een compleet dossier van alle verschillende offertes, het werkingssfeeronderzoek en ook een betaalbaarheidsanalyse. In de betaalbaarheidsanalyse kijken wij of jouw bedrijf het pensioen voor medewerkers kan betalen, zonder dat de cashflow in gevaar komt. Gewoon een extra check om ervoor te zorgen dat jij lekker kan blijven ondernemen. Wanneer alles compleet is starten wij de regeling.

Stap 5: Informeren van het personeel

Wanneer het pensioen voor jouw medewerkers loopt is het van belang dat jouw werknemers goed op de hoogte zijn van de pensioenregeling en de keuzes die hierbij komen kijken. PensioenVizier komt bij jullie langs op kantoor en geeft een “echte” presentatie. Hierbij nemen wij niet alleen de pensioenregeling mee, maar leggen wij het totale plaatje na pensionering uit. Daarnaast informeren wij over de dekking bij arbeidsongeschiktheid en overlijden. Dit doen we zodat jouw personeel op de hoogte is van wat er is geregeld, maar ook zodat ze op de hoogte zijn van de toegevoegde waarde van de pensioenregeling.

Naast de presentatie krijgen jouw werknemers toegang tot PensioenSimpel.nl, op deze website is alle informatie rondom pensioen eenvoudig uitgelegd en terug te lezen. Daarnaast zijn er handige links en slimme rekentools te vinden. Op deze manier is jouw personeel helemaal op de hoogte!

Kies voor PensioenVizier voor het regelen van het pensioen voor jouw medewerkers

Klinkt goed he? Dit zijn de stappen voor het opstarten van een pensioenregeling voor jouw personeel. PensioenVizier is al 20+ jaar bezig met pensioenadvies op maat. Vele ondernemers gingen jou al voor, lees hier wat zij van PensioenVizier vinden. Kies voor echt onafhankelijk pensioenadvies en neem direct contact met ons op!

Ga voor een goed pensioen!

Vrijblijvend inzicht in kosten! 

Bij PensioenVizier zorgen wij altijd dat jij precies weet waar je aan toe bent, zo krijg je achteraf nooit onverwachte kosten. Gewoon een helder inzicht in kosten en opbrengsten. Ook benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Ga voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze pensioenadviseurs!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Jan Dijkstra

Ik ben Jan Dijkstra. Na het afronden van mijn stage in 2021 als onderdeel van mijn opleiding Commerciële Economie, ben ik sinds januari 2022 in dienst als marketingmanager bij PensioenVizier. Mijn hoofdtaak bestaat uit het verbeteren van zowel online als offline marketinginspanningen. Daarbij ben ik verantwoordelijk voor het creëren van boeiende en creatieve content. Bovendien bied ik ondersteuning bij het beheren en onderhouden van onze zakelijke relaties.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.