Kosten collectief pensioen

HOEVEEL KOST PENSIOEN EIGENLIJK?

Pensioenregeling als werkgever, wat kost dat?

Veel bedrijven vragen zich af wat een collectief pensioen kost. Wij hebben een software die snel en eenvoudig vijf pensioenregelingen tegelijk berekent. Met deze software weet je in een oogwenk waar je op moet rekenen, als je pensioen wilt aanbieden. Heb je een bedrijf en ben je niet aan een cao gebonden, dan is pensioen vrijwillig, dus niet verplicht. Het is natuurlijk een mooie arbeidsvoorwaarde om personeel binnen te krijgen en te houden. Maar ook als “verzorging” bij overlijden, arbeidsongeschiktheid en natuurlijk geld voor later.

155+ Google reviews

20+ Jaar pensioenadvies op maat

Binnen 30 minuten reactie

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde

Collectief pensioen is niet vaak een onderwerp van gesprek, maar wel bij een sollicitatie. Dan is er vaak de vraag: “Is er een pensioenregeling?” Over of de regeling goed is of niet wordt al vaak niet meer gesproken. Als de voorwaarden per bedrijf gelijk zijn, krijgt het bedrijf met een pensioenregeling al gauw de voorkeur.

Bijzonderheden van een collectief pensioen

Nabestaandenpensioen

Het bijzondere van collectief pensioen is wel, dat er bij een nabestaandenpensioen geen keuring plaatsvindt. Iedereen wordt geaccepteerd. Dit maakt dat de premie voor deze dekking laag zijn. De werkgever betaalt deze kosten altijd.

Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid

Bij langdurige ziekte wordt het pensioen doorbetaald. De eerste twee jaar nog vaak via de loonstrook en de werkgever. Kom je in de WIA dan wordt de betaling overgenomen door de uitvoerder van de pensioenregeling.
Kijk voor een overzicht op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Sparen voor later

De inleg per maand in het pensioen kan variëren, dat wil zeggen dat de inleg laag kan zijn wat ook voor een lager pensioen zorgt of dat de inleg hoog kan zijn wat ook voor een hoger pensioen zorgt.
Bij een collectief pensioen wordt iedere maand belegd, hierdoor ontstaat een gemiddelde inkoopprijs. Dit ontstaat doordat de aandelen elke maand worden ingekocht als ze zowel een hoge koers als een lage koers hebben.
Bij een collectief pensioen gaan professionele beleggers aan de slag om een zo hoog mogelijk rendement te behalen.

Een collectief pensioen is fiscaal aantrekkelijk

Het is fiscaal aantrekkelijk om een collectief pensioen aan te bieden. De werkgever betaalt geen VPB en werkgeverslasten over de premie en de werknemers betalen geen loonheffing over hun bijdrage. Bovendien verlaagt pensioenpremie de SV (sociaal verzekerings-) grondslag. Dus deze kosten dalen ook.

Werknemers vinden het vanzelfsprekend om zelf mee te betalen aan hun eigen pensioenregeling. Dit verlaagt de kosten van de totale regeling aanzienlijk.

Theo de Jong

Dit zeggen relaties over ons

Frisian Motors – Theo de Jong

Wij twijfelden of we onder een BPF vielen, omdat we een relatief klein bedrijf zijn en niet exact wisten wat de spelregels zijn. De resultaten van de BPF-check van PensioenVizier zijn van waarde geweest voor ons bedrijf, mede door het risico van terugwerkende kracht. Ik zou PensioenVizier aanraden aan alle MKB-bedrijven, die twijfelen of ze onder een pensioenfonds vallen. Pensioen blijft saaie stof, maar PensioenVizier kan het op een verhelderde manier uitleggen. Wij zijn dan ook tevreden met de dienstverlening.

Wat levert een pensioenregeling op?

Bij de vraag wat zijn de kosten voor een collectief pensioen, hoort ook de vraag: wat levert het op?
Het is mogelijk om een gegarandeerde pensioenuitkering te maken. Dan koop je ieder jaar een stukje pensioen in. Wil je graag wat meer, dan kan doorbeleggen natuurlijk ook. Op die manier is er altijd een pensioenregeling die bij je past.

Tevreden werknemers met pensioen

Door een goed collectief pensioen is er geen gezeur over pensioen en stopt de discussie. Ook kan een collectief pensioen het gevoel van verbondenheid verbeteren, omdat collectieve pensioenregelingen gebaseerd zijn op solidariteit tussen de werknemers, doordat iedereen wat bijdraagt en er van profiteert.

Een collectief pensioen wekt dus het gevoel van zekerheid bij de werknemers op en brengt kostenvoordelen met zich mee. Dit zorgt ervoor dat de werknemers een goed toekomstbeeld over hun financiën hebben.

Door een goed collectief pensioen is er geen gezeur over pensioen en stopt de discussie. Ook kan een collectief pensioen het gevoel van verbondenheid verbeteren, omdat collectieve pensioenregelingen gebaseerd zijn op solidariteit tussen de werknemers, doordat iedereen wat bijdraagt en er van profiteert.

Dus wat kost een collectief pensioen?

Kosten collectief pensioen? Dit kan sterk verschillen in prijs, je hebt namelijk dure pensioen maar ook wat goedkopere pensioenen. Het hangt allemaal af van het budget van het bedrijf dat hiervoor beschikbaar gesteld wordt.

Voor een redelijk pensioen moet je al snel denken aan bedragen tussen de €1.500 en €2.500 per werknemer per jaar. Wil je het precies weten, maak dan een berekening met onze rekentool.

Pensioencommunicatie, de stap naar waarde!

Voor werknemers is pensioen ver weg, ingewikkeld en abstract. Toch is het belangrijk om na te denken over hun financiele toekomst. Hierbij komt pensioencommunicatie om de hoek kijken! Alles weten over een goede pensioencommunicatie? Bekijk onze pdf over pensioencommunicatie!

Onze werkwijze!

Kennismakings gesprek

Tijdens de korte kennismaking krijg jij een gezicht te zien bij het advies. Jij geeft aan wat je nodig hebt en wij kijken of wij hier bij kunnen helpen.

Informatie verzamelen

Wij vragen enkel de informatie op die wij nodig zijn voor het maken van een offerte. Denk hierbij aan het salaris en datum in dienst, meer niet!

Heldere offerte

Nadat we weten wat wij voor jou moeten regelen krijg jij van ons een heldere offerte. De offerte is interactief en kan naar wens verder worden aangepast!

Samen bespreken

Na het uitbrengen van de offerte maken wij een nieuwe afspraak. Tijdens deze afspraak leggen wij onze offerte uit en passen we deze aan naar jouw wensen.

Opstarten regeling

Nadat de complete regeling naar wens is gaan we direct voor je aan de slag met het opstarten van de pensioenregeling. Hier hoef je zelf niets voor te doen!

Communicatie met personeel

Wij brengen jouw personeel op de hoogte van alle veranderingen. Lichten de verschillende keuzes toe en geven aan wat ze zelf nog kunnen doen!