150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Uitleg pensioen

Pensioen blijft over het algemeen een complexe materie. Daarom is pensioensimpel zo handig, het geeft een goede uitleg over pensioen! Er zijn verschillende pensioenstelsels, elke werkgever heeft weer een andere pensioenregeling met andere premies. De grote vraag is: is het eigenlijk wel duidelijk voor mijn werknemer wat voor pensioenregeling zij hebben? Deze vraag blijft vaker onbeantwoord dan zou moeten. Toch is deze bewustwording erg belangrijk. Het gaat immers over het inkomen van jouw werknemer na AOW gerechtigde leeftijd. In de wet staat daarom niet voor niets dat je als werkgever de zorg en communicatieplicht hebt tegenover je werknemer om ze periodiek op de hoogte te houden over de pensioenregeling en eventuele keuzes die ze hebben en kunnen maken in de pensioenregeling.

Pensioen Uitgelegd

De volgende vraag is: hoe krijg je pensioen uitgelegd? Wij hebben er ons vak van gemaakt om in zeer begrijpelijke taal de werknemer mee te nemen in de pensioenregeling. We starten altijd met een presentatie voor de werknemers. In deze presentatie nemen we de werknemers en jou als werkgever mee in de wereld van pensioen en natuurlijk expliciet de pensioenregeling die voor de werknemers van toepassing is. Deze informatie kan een medewerker nalezen in de applicatie die we onlangs ontwikkeld hebben: PensioenSimpel. De naam zegt het al: we brengen pensioen simpel, zodat iedereen volledig geïnformeerd achterblijft.

Ga voor duidelijkheid! Kies PensioenSimpel!

Pensioen simpel uitgelegd door PensioenSimpel

Onze applicatie PensioenSimpel geeft uitleg over het pensioen en uitleg over het pensioenstelsel en de pensioenregeling die voor de werknemer van toepassing is. Om te beginnen hebben we de drie aspecten die in een pensioenregeling zitten uitgesplitst. Dit zijn namelijk geld voor later, geld voor je gezin en geld bij langdurige ziekte. Dit zijn namelijk de drie dekkingen die vaak in een pensioenregeling zijn opgenomen. Deze drie aspecten hebben we onderverdeeld in de drie lagen: wat krijgen we vanuit de overheid? Wat krijgen van vanuit de werkgever? En wat kunnen we nog zelf doen? In PensioenSimpel staat onder ieder kopje uitgelegd wat hiermee bedoelt wordt. Daarnaast laten we door middel van een voorbeeld zien hoe de premie is berekend. Zo weet de werknemer ook precies wat er gebeurd en hoe de premie tot stand komt.

Naast de uitleg over de diverse aspecten van het pensioen kan je ook via PensioenSimpel doorklikken naar het persoonlijk portaal van de aanbieder/pensioenfonds en staan er nog overige handige links weergegeven zoals www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Alle informatie rondom pensioen

Kortom: alle informatie rondom pensioen wordt uitgelegd op één overzichtelijk verzamelpunt. Deze is via het web te bereiken, maar kan ook op andere applicaties worden weergegeven. Zo kan iedereen op ieder moment inzage krijgen in het pensioen. Belangrijk voor jou als werkgever is dat je op deze manier invulling geeft aan de zorg en communicatie plicht.

Doe mij die GRATIS app!

Wat is er verder nog mogelijk?

Zoals aangegeven wordt er gestart met een presentatie. Na de presentatie krijgen alle werknemers toegang tot de applicatie waar alle informatie rondom pensioen staat uitgelegd en waar ze gemakkelijk kunnen doorklikken naar de persoonlijke omgeving van de aanbieder/pensioenfonds. Uiteraard is het mogelijk om na deze informatie een persoonlijk gesprek in te plannen.

We gaan dan samen met de werknemer kijken naar de persoonlijke situatie. We kijken hier naar de situatie zoals deze nu is: hoeveel is het inkomen? hoeveel bedraagt het pensioen? Wat is de levensstandaard? Waar je staat na pensioengerechtigde leeftijd en of lig je op koers of moeten we bijstellen? Dit kan eventueel ook met de gegevens van de eventuele partner erbij. Op deze manier krijgt een werknemer een volledig overzicht van de financiële situatie en kunnen daar eventuele keuzes op worden gebaseerd. We noemen dit ook wel keuzebegeleiding. De nieuwe pensioen Wet zorgt er voor dat werknemers steeds meer keuzes zelf moeten maken, wij begeleiden daar op deze manier in.

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Chantal Nap

Mijn naam is Chantal Nap en sinds 2021 mede-eigenaar van PensioenVizier. Na mijn stageperiode bij PensioenVizier in 2009, namens de Hanzehogeschool Groningen, ben ik bij PensioenVizier in dienst getreden. Vanaf 2015 adviseer ik, met veel plezier, werkgevers over de mogelijkheden van een pensioenregeling voor de werknemers. Het maken van keuzes die passen bij een werkgever geeft mij een voldaan gevoel.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.