150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

PensioenSimpel

Bij PensioenVizier zijn we het afgelopen jaar druk bezig geweest met het ontwikkelen van een pensioen app. Dit vinden wij erg leuk, maar wat is dat eigenlijk? Zo’n pensioen app? In dit artikel nemen we je mee door de functie en de inhoud van de app, zodat je straks zeker weet dat jouw medewerkers eigenlijk niet zonder kunnen!

Pensioen app, wat is dat?

Ben je ooit verdwaald in een doolhof van pensioenregelingen en papierwerk? Geen zorgen, daarvoor is de Pensioensimpel-app in het leven geroepen! Maar wacht even, wat is dat eigenlijk?
Pensioensimpel is dé pensioencommunicatie tool die het leven van werknemers een stuk eenvoudiger maakt. Geen gedoe meer met stapels papieren of ingewikkelde pensioenjargon. Met deze app heb je alle informatie over jouw pensioen op één centrale plek, recht in de palm van je hand.
Waarom is dit belangrijk? Omdat het je de stress bespaart van het uitzoeken van pensioenzaken. Of je nu te maken hebt met een verplicht bedrijfstakpensioenfonds of niet, Pensioensimpel geeft je een overzicht dat begrijpelijk is voor iedereen.
De app is als een vriendelijke gids die je helpt door het doolhof van pensioenplanning. Met slechts een paar tikken hebben jouw werknemers toegang tot alle informatie rondom pensioen, belangrijke updates over het nieuwe pensioenakkoord en zelfs slimme tips krijgen om het meeste uit je pensioen te halen.

PensioenSimpel, ja ik wil!

Voor wie is de pensioen app?

Pensioensimpel is speciaal ontworpen met jouw werknemers in gedachten! Het is als die handige vriend die altijd de weg weet, maar dan voor alles wat met pensioen te maken heeft. Of je nu in de wereld van verplichte bedrijfstakpensioenfondsen zit of je eigen weg bewandelt, deze app maakt pensioenbegrippen begrijpelijk voor iedereen.

Vergeet het idee dat pensioenzaken ingewikkeld moeten zijn. Met de Pensioensimpel-app heb je jouw pensioeninformatie altijd binnen handbereik. Geen rompslomp, geen verwarring – gewoon duidelijke, toegankelijke details die jou helpen de controle over je financiële toekomst te nemen. De app is in ons achterhoofd geschreven – Pensioen maar dan Simpel!

En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet een vriendelijke gids die je door de wereld van pensioenen loodst? Met deze app kunnen jouw werknemers in een oogwenk je pensioenstatus checken, belangrijke updates ontvangen en zelfs ontdekken hoe je het meeste uit je pensioen kunt halen.

De wetgeving pensioencommunicatie

Stel je voor: je hebt een wet die ervoor zorgt dat pensioeninfo niet als een geheime code klinkt. Dat is de Wet Pensioencommunicatie in Nederland, sinds 2015.

Wat doet deze wet? Simpel gezegd, het zorgt ervoor dat pensioeninfo begrijpelijk is voor iedereen. Geen vakjargon of ingewikkelde taal meer. En we willen niet dat je verdwaalt in een zee van termen, dus de wet zorgt ook voor meer eenheid. Dezelfde woorden, dezelfde betekenis – makkelijk, toch?

En dan zijn er persoonlijke pensioenoverzichten. Iedereen heeft recht op een duidelijk overzicht van hun pensioen, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Oh, en vergeet niet dat de info moet passen bij waar je in het leven staat. Of je nu net begint of bijna met pensioen gaat, de communicatie moet voor jou relevant zijn.

Het doel? Dat jij je pensioen begrijpt, en niet alleen dat. Je moet het ook online kunnen checken. Handig, toch?

Kort gezegd, de Wet Pensioencommunicatie is er om pensioenen minder verwarrend te maken en ervoor te zorgen dat jij de baas blijft over je eigen pensioenverhaal. Als werkgever ben jij verplicht tot het verstrekken van de juiste informatie en tools om de medewerkers op de hoogte te stellen van het pensioen wat is geregeld. Met PensioenSimpel voldoe je in één keer aan alle wetgeving rondom pensioencommunicatie

Hoe werkt de pensioen app?

Oké, je hebt gehoord over de Wet Pensioencommunicatie die pensioeninfo begrijpelijk maakt. Nu, laten we het hebben over Pensioensimpel en hoe het naadloos past in deze wet.

Pensioensimpel omarmt de regels van de Wet Pensioencommunicatie en tilt ze naar een hoger niveau.

Dus, hoe doet PensioenSimpel dat?

  • Begrijpelijke Communicatie: Pensioensimpel snapt dat pensioen geen geheime code mag zijn. Daarom gebruikt het duidelijke taal en vermijdt het ingewikkeld jargon. Het maakt pensioeninformatie begrijpelijk, zelfs als je geen expert bent.
  • Uniformiteit: De app volgt de regels van uniformiteit. Dezelfde termen en definities worden gebruikt, zodat je niet in de war raakt. Pensioeninfo wordt gestandaardiseerd en dat maakt het een stuk eenvoudiger.
  • Persoonlijke pensioen links: Pensioensimpel geeft je toegang tot alle informatie en links die je ooit nodig zult hebben voor jouw pensioen. Niet overal en nergens, gewoon duidelijk en overzichtelijk. Je ziet precies wat je kunt verwachten, en dat is waar de Wet Pensioencommunicatie om vraagt.
  • Communicatie in Verschillende Levensfasen: Of je nu aan het begin staat van je carrière of bijna met pensioen gaat, Pensioensimpel past zich aan jou aan. Het is als een persoonlijke gids die relevante info geeft op basis van waar jij je in het leven bevindt.
  • Online Toegang: Pensioensimpel brengt pensioeninformatie naar je broekzak. Je kunt het online checken, wanneer je maar wilt. Makkelijk, snel, en helemaal volgens de moderne regels.
Doe mij maar een GRATIS app!

Wat kost een pensioen app?

Bij elke bedrijfspresentatie die we geven, krijgen werknemers gratis toegang tot Pensioensimpel – de ultieme pensioenapp die het leven een stuk eenvoudiger maakt!

Waarom zou je het willen?

  1. Pensioenheld: Pensioensimpel is als je persoonlijke pensioenheld. Het maakt pensioenplanning begrijpelijk, zelfs als je denkt dat pensioen een ver-van-je-bed-show is.
  2. Alles op één Plek: Geen gedoe meer met versnipperde informatie. Met Pensioensimpel heb je alles wat je moet weten over pensioen op één centrale plek, handig toch?
  3. Gratis Toegang: En het beste van alles, je krijgt gratis toegang tot Pensioensimpel bij het bijwonen van onze bedrijfspresentatie. Geen addertjes onder het gras, gewoon pure pensioenvreugde.
  4. Pensioenplanning 2.0: Deze app voldoet aan de regels van de Wet Pensioencommunicatie, zodat jij de controle hebt over je pensioenverhaal.

Dus waar wacht je nog op? Nodig ons uit voor een gesprek en ontdek hoe Pensioensimpel de sleutel kan zijn tot een stressvrij pensioen. Het kost je niets, maar het kan je alles geven wat je nodig hebt om jouw pensioen te begrijpen.

Wij geloven in pensioenplanning zonder gedoe, en met Pensioensimpel maken we dat mogelijk. Het begint allemaal met een presentatie – de deur naar een eenvoudiger pensioen staat wijd open!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Chantal Nap

Mijn naam is Chantal Nap en sinds 2021 mede-eigenaar van PensioenVizier. Na mijn stageperiode bij PensioenVizier in 2009, namens de Hanzehogeschool Groningen, ben ik bij PensioenVizier in dienst getreden. Vanaf 2015 adviseer ik, met veel plezier, werkgevers over de mogelijkheden van een pensioenregeling voor de werknemers. Het maken van keuzes die passen bij een werkgever geeft mij een voldaan gevoel.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.