Volg jij ons duurzaam avontuur?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in de financiële sector

De visie van pensioenvizier

De visie van PensioenVizier is “Wij wensen iedereen een financieel onbezorgd leven, nu en in de toekomst”. Wij vinden het belangrijk om de toekomst in het vizier te houden, daarom zijn wij bezig met het verkleinen van onze footprint. Naast het beleid dat wij nu al hanteren, zijn er meer maatregelen die op langere termijn gerealiseerd kunnen worden. Onze meest recente uitdaging was om het bedrijf CO2 neutraal te maken. Benieuwd wat wij daarvoor hebben gedaan? Lees dan verder!

collectief pensioen regelen

Ons duurzaamheidsbeleid

Als organisatie hebben wij veel maatregelen die wij implementeren. Wij denken niet alleen na over nu, maar ook over de toekomst. Daarom hebben wij korte- en lange termijn doelen opgesteld die ons verder brengen op het pad van duurzaamheid. Wij zijn trots op de maatregelen die wij als organisatie tot nu toe hebben genomen die betrekking hebben op de volgende thema’s: mens, papier en klimaatverandering.

Papier

Wij zijn overgestapt op gerecycled papier. Dit betekent dat het papier duurzaam is en het milieu minimaal belast. Verder proberen wij minimaal te printen en altijd dubbelzijdig, want dat bespaart papier. Wij attenderen onze relaties er op dat printen milieubelastend is.

Mens

Bij PensioenVizier vinden we het belangrijk dat onze werknemers vitaal en gezond zijn. Dit steunen wij door middel van sta-bureaus en gezond eten. Elke middag hebben onze werknemers de mogelijkheid om even te wandelen met onze kantoorhond, Soof. Dit zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar beweging krijgt.

Klimaatverandering – CO2

Wij dragen ons steentje bij in de strijd tegen klimaatverandering. Dit realiseren wij door onze footprint te verkleinen. Dit reduceren wij door de gehele CO2 uitstoot van PensioenVizier te nemen, en hiervoor bomen te planten. Iedere boom haalt namelijk per jaar 10 kilo CO2 uitstoot uit de lucht. Wil jij meer lezen over onze CO2 maatregelen? Scroll dan verder!

PensioenVizier is CO2 neutraal

Er is niks mooier dan de ecologische voetafdruk te verkleinen van PensioenVizier. Wij zijn hier al een aantal jaar mee bezig, maar we willen hierin blijven innoveren. We dachten er al een tijd over na om CO2 neutraal te worden, maar hoe doe je dat? Op ons pad kwam een mooie organisatie die zorgt voor herbebossing in verschillende landen over de hele wereld. Iedere geplante boom zorgt voor een jaarlijkse reductie van 10 kilo CO2 uitstoot.

Om te beoordelen hoeveel bomen er geplant moeten worden, is het van belang om alle aspecten van de organisatie mee te nemen. De footprint van PensioenVizier is vastgesteld aan de hand van een berekening. Hierin is de jaarlijkse uitstoot van het personeel, de kantoorruimte, het wagenpark en de mobiele telefonie meegenomen. De totale CO2 van PensioenVizier is 45.715 kilo CO2 per jaar, dat komt neer op 4.572 bomen die geplant moeten worden. Op dit moment (eind 2023) zijn er 6631 bomen geplant. Omdat we iedere maand budget vrijmaken om meer bomen te planten groeit het “PensioenVizier bos” gestaag.

In de afgelopen jaren heeft PensioenVizier al bijgedragen aan het verminderen van hun CO2 uitstoot. Zo zijn er twee elektrische auto’s aangeschaft omdat ze ruim 60 procent minder CO2 uitstoten dan auto’s die rijden op fossiele brandstoffen. Daarnaast zijn we overgaan naar gerecycled papier, met gerecycled papier wordt de CO2 uitstoot per eenheid 20 tot 30 procent lager. Ook bezoeken wij onze relaties in Amsterdam op de fiets omdat de fiets geen CO2 uitstoot geeft. Tevens geven wij gratis advies aan (milieu) organisaties -zonder winstoogmerk- die bijdragen aan een groenere en duurzame wereld.

We blijven nieuwe ontwikkelingen volgen en dragen daardoor bij aan een CO2 neutralere wereld.

Milieu, Maatschappij en Bestuur (ESG)

Bij PensioenVizier kiezen wij voor duurzame relaties. Hierdoor werken we niet alleen samen met partners die goed zijn voor ons, maar ook voor de wereld! De duurzaamheid van onze beleggingspartners wordt gemeten doormiddel van de ESG-criteria. ESG staat voor Environmental, Social en Governance (Milieu, Maatschappij en Bestuur) en benoemd de drie centrale criteria in het meten van duurzaamheid van beleggingsmaatschappijen.  De ESG stelt dat deze maatschappijen zich dient te richten op elk van de drie P’s (People, Planet en Profit).

De eerste criteria milieu gaat na hoe het bedrijf bijdraagt aan milieu-uitdagingen bijvoorbeeld uitstoot verminderen en CO2 voetafdruk reduceren. De sociale criteria kijkt naar het sociale welzijn van haar werknemers bijvoorbeeld gelijke kansen, diversiteit en gezondheid van de medewerkers. De laatste criteria governance onderzoekt hoe een bedrijf bestuurd wordt. Hierbij wordt er gekeken naar beloningen voor leidinggeven, belastingpraktijken en corruptie. 

Elk van onze partners levert haar eigen inspanningen om bij te dragen aan een beter milleu. Zo is Allianz uitgeroepen tot meest duurzame verzekeraar (S&P Dow Jones Indices, 2021). Maar ook ASR, Nationale Nederlanden, OAKK en NNEK scoren een goed binnen de ESG-criteria.

Samen voor een betere wereld

Binnen deze ESG-criteria (Milieu,  Maatschappij en Bestuur) is er meer dan alleen niet investeren in fondsen waar kinderarbeid gebruikt wordt of geen investeringen in de wapenindustrie. Het gaat veel verder. 

Bij de ESG-criteria wegen 17 issues, dit zijn;

 • Geen armoede
 • Geen honger
 • Goede gezondheid en welzijn
 • Kwaliteitsonderwijs
 • Gender gelijkheid
 • Schoon kraanwater en sanitair
 • Betaalbare en duurzame en energie
 • Eerlijk werk en economische groei
 • Industrie, innovatie en infrastructuur
 • Ongelijkheid verminderen
 • Duurzame steden en gemeenschappen
 • Verantwoorde consumptie en productie
 • Klimaatactie
 • Leven in het water
 • Leven op het land
 • Vrede justitie en sterke publieke diensten
 • Partnership om doelstellingen te bereiken

De ESG score is een totaal van elk van deze punten. Wanneer een bedrijf goed scoort op deze ESG criteria kan je er zeker van zijn dat ze Planet-proof investeren!

Fietsend door Amsterdam

Wist jij dat wij op onze vestiging in Amsterdam onze relaties met de fiets bezoeken? Op de fiets gaan in plaats van met de auto heeft vele voordelen. We zijn sneller bij je en parkeergeld is ook niet nodig. Bovendien is een frisse neus nooit weg! Een elektrische fiets belast het milieu 30 keer minder dan de auto. Daarnaast wordt onze fiets opgeladen door zonnepanelen. 

Kortom, zeer duurzaam dus!

pensioenadvies noord-holland

Sponsoren / donaties

PensioenVizier draagt graag bij aan groene organisaties. Dit betekent dat wij gratis pensioenadvies aanbieden voor (milieu)organisaties -zonder winstoogmerk- die bijdragen aan een groenere en duurzame wereld. Dit doen wij door 1 keer per jaar advies aan te bieden voor maximaal € 5.000,-.

Wij dragen de volgende organisaties een warm hart toe:

– Support Casper

– SOS kinderdorpen

– KWF kankerbestrijding

– Nierstichting Nederland

– Studentenprojecten Nepal 

– Mercy Ships, bekijk hier de video.

Tips voor een waanzinnig pensioen ontvangen?

Wij geloven dat iedereen een financieel onbezorgd leven verdient.

Jouw pensioen moet simpel zijn, transparant en moet vooral geen gedoe opleveren. Een ondernemer heeft geen behoefte aan ingewikkelde verhalen over techniek en regelgeving of stapels documenten. Een ondernemer wil zeker weten dat zijn risico’s zijn afgedekt voor een scherpe prijs die binnen zijn budget valt en waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van de fiscale spelregels.

Onze loyale medewerkers zijn persoonlijk, integer, betrouwbaar en bieden jou deskundig en duidelijk pensioenadvies.

werkingssfeer-bedrijftakpensioenfonds-wees-op-uw-hoede

Wil je onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen ontvangen?