Volg jij ons duurzaam avontuur?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in de financiële sector

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker, ook in de financiële sector.

Klimaatverandering is een wereldwijde uitdaging. Het kan lastig zijn om als bedrijf in de financiële sector een rol te spelen bij het beperken van de uitstoot van broeikassen. Bij PensioenVizier streven we ernaar om de wereld groener en duurzamer te maken en onze voetprint te verkleinen. Wij gaan de uitdaging aan om koploper te worden op het gebied van duurzaamheid in de financiële sector. In ons duurzaam avontuur houden wij rekening met People, Planet and Profit. Benieuwd naar ons duurzaamheidsbeleid? Lees dan verder!

Ons duurzaamheidsbeleid

Als organisatie hebben wij vele maatregelen die wij implementeren. Wij denken niet alleen na over nu, maar ook over de toekomst. Daarom hebben wij korte en lange termijn doelen opgesteld die ons verder brengen op het pad van duurzaamheid. Wij zijn trots op de maatregelen die wij als organisatie tot nu toe hebben genomen die betrekking hebben op de volgende thema’s: mens, papier, water, (voedsel) verspillingen en klimaatverandering.

compagnonsverzekering

Mens

Bij PensioenVizier vinden we het belangrijk dat onze werknemers vitaal en gezond zijn. Dit steunen wij door middel van sta-bureaus en gezond eten. Elke middag hebben onze werknemers de mogelijkheid om even te wandelen met onze kantoorhond, Soof. Dit zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar beweging krijgt.

Papier

Wij zijn overgestapt op gerecycled papier. Dit betekent dat het papier duurzaam is en het milieu minimaal belast. Verder proberen wij minimaal te printen en altijd dubbelzijdig, want dat bespaart papier. Wij attenderen onze relaties er op dat printen milieubelastend is.

Water

Wij vinden het belangrijk dat het waterverbruik binnen onze kantoorpanden vermindert. Het gebruik van veel water kost energie, want het water moet gereinigd worden. Dit kost veel geld en heeft een negatieve impact op het milieu. Dit doen we o.a. door waterbesparende toiletten.

hoe werkt bedrijfspensioen

Verspillingen

Ook gaan wij de strijd aan tegen verspilling. De vraag naar goederen en diensten blijft stijgen. Wij geloven dat een circulaire economie het model is voor de toekomst. PensioenVizier draagt daar aan bij door het afval te scheiden ten behoeve van recycling. Vervolgens hanteren wij de Lean-filosofie. Dit betekent dat wij als doel hebben om elke vorm van verspilling uit de bedrijfsvoering te halen.

Klimaatverandering

Wij dragen ons steentje bij in de strijd tegen klimaatverandering. Dit realiseren wij door energie bewuster te zijn. Zo gebruiken wij alleen ledlampen en een smart meter. Op lange termijn willen wij gebruik maken van groene energie. Wil jij meer lezen over onze maatregelen tegen klimaat verandering, scroll dan naar beneden!

Onze visie is duidelijk: “PensioenVizier realiseert haar doelen voor een onbezorgd financieel leven, zonder belasting van het milieu”. Naast het beleid dat wij nu hanteren, zijn er meer maatregelen die op langere termijn gerealiseerd kunnen worden. Zo willen wij graag dat onze werknemers elektrisch gaan rijden of waar mogelijk de fiets pakken. Verder willen wij graag onze kantoorpanden van groene energie voorzien en gebruik maken van de smartmeter.

PensioenVizier steunt graag groene projecten en milieu organisaties zonder winstoogmerk. Dit doen wij door gratis pensioenadvies aan te bieden. 

Wij bieden een advies dat maximaal 1 keer per jaar wordt aangeboden met een maximum tarief van € 5.000,-.

Vraag naar de mogelijkheden!

Mail naar:
mwallage@pensioenvizier.nl

Hieronder zijn de maatregelen beschreven op welke manier PensioenVizier groener wordt:

LED lampen gebruiken

Ledlampen verbruiken minder energie en produceren meer licht. Ook bevatten ledlampen geen giftige stoffen. Een ledlamp heeft een langere levensduur dan een traditionele lamp. Dit betekent dat je bespaart op de energiekosten. Naast dat het lage energieverbruik beter is voor het milieu heeft de ledlamp nog meer groene elementen. Led produceert geen hitte en draagt niet bij aan de verwarming van de ruimte. Ook produceren ledlampen geen schadelijke straling als infrarood en UV straling.

Gerecycled papier gebruiken

Recycling is een belangrijke pijler van duurzaamheid. Door onze producten te recyclen worden natuurlijke grondstoffen bespaard en wordt afval voorkomen. Oud papier is de grondstof voor het nieuwe papier. Door gerecycled papier te gebruiken wordt afval verminderd, minder gebruik gemaakt van nieuwe grondstoffen, reductie van energie-en watergebruik en verlaging van de CO2-uitstoot.

Waterverbruik verminderen

Water is een belangrijk onderdeel die betrekking heeft op het milieu. Door niet zuinig met water om te gaan kan er energie verspilt worden. Het kost veel geld en energie om schoon drinkwater te maken. Door waterverbruik te verminderen wordt er water en dus energie bespaard. Dit draagt bij aan de verlaging van de CO2-uitstoot.

Afval scheiden

Afval scheiden levert veel op. Materialen als papier, glas, plastic en batterijen kunnen voor een groot deel hergebruikt worden. Dit bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld. Het afval kan dan weer gerecycled worden, dit bespaart energie en zorgt voor minder broeikasgassen.

Biologische producten

Door biologische producten te gebruiken zoals biologische vuilniszakken biologische thee en koffie wordt er rekening gehouden met het milieu. Biologische landbouw is beter voor de maatschappij, dier en mens. Bij het produceren van biologische producten wordt geen gebruik gemaakt van chemische middelen. Hierdoor wordt het milieu minder vervuilt. Tevens kiezen wij liever voor producten die niet in plastic verpakt zijn. Hierdoor is ons plastic verbruik minimaal.

Bewustzijn

Wij willen niet alleen onze werknemers bewust maken van duurzaamheid, maar ook willen wij onze relaties bewust maken van duurzaamheid. Wij attenderen onze relaties er dan ook op dat printen milieubelastend is. Verder communiceren wij naar onze werknemers dat elektrisch rijden beter is voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze werknemers bewust zijn en verantwoordelijkheid nemen. Zo willen wij in de toekomst groene energie gebruiken en maken wij nu al gebruik van een smart meter om ons energieverbruik te controleren.

Fietsend door Amsterdam

Wist jij dat wij op onze vestiging in Amsterdam onze relaties met de fiets bezoeken? Op de fiets gaan in plaats van met de auto heeft vele voordelen. We zijn sneller bij je en parkeergeld is ook niet nodig. Bovendien is een frisse neus nooit weg! Een elektrische fiets belast het milieu 30 keer minder dan de auto. Daarnaast wordt onze fiets opgeladen door zonnepanelen. Kortom, zeer duurzaam dus!

Sponsoren / donaties

PensioenVizier draagt graag bij aan groene organisaties. Dit betekent dat wij gratis pensioenadvies aanbieden voor (milieu)organisaties -zonder winstoogmerk- die bijdragen aan een groenere en duurzame wereld. Dit doen wij door 1 keer per jaar advies aan te bieden voor maximaal € 5.000,-.

Wij dragen de volgende organisaties een warm hart toe:

– Support Casper

– SOS kinderdorpen

– KWF kankerbestrijding

– Nierstichting Nederland

– Studentenprojecten Nepal 

– Mercy Ships, bekijk hier de video.

Tips voor een waanzinnig pensioen ontvangen?

Wij geloven dat iedereen een financieel onbezorgd leven verdient.

Jouw pensioen moet simpel zijn, transparant en moet vooral geen gedoe opleveren. Een ondernemer heeft geen behoefte aan ingewikkelde verhalen over techniek en regelgeving of stapels documenten. Een ondernemer wil zeker weten dat zijn risico’s zijn afgedekt voor een scherpe prijs die binnen zijn budget valt en waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van de fiscale spelregels.

Onze loyale medewerkers zijn persoonlijk, integer, betrouwbaar en bieden jou deskundig en duidelijk pensioenadvies.

Wil je onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen ontvangen?

Mail mij dit overzicht

Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Mail mij dit overzicht

Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Aanvraag gratis adviesgesprek

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en krijg inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Pensioenupdates, ja graag!

Schrijf je nu in voor onze pensioenupdates en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.