Volg jij ons duurzaam avontuur?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in de financiële sector

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in de financiële sector

Klimaatverandering is een wereldwijde uitdaging. Het kan lastig zijn om als bedrijf in de financiële sector een rol te spelen bij het beperken van de uitstoot van broeikassen. Bij PensioenVizier streven we ernaar om de wereld groener en duurzamer te maken en onze voetprint te verkleinen. Wij gaan de uitdaging aan om koploper te worden op het gebied van duurzaamheid in de financiële sector. In ons duurzaam avontuur houden wij rekening met People, Planet and Profit. Benieuwd naar ons duurzaamheidsbeleid? Lees dan verder!

collectief pensioen regelen

De visie van pensioenvizier

Onze visie is duidelijk: “PensioenVizier realiseert haar doelen voor een onbezorgd financieel leven, zonder belasting van het milieu”. Naast het beleid dat wij nu hanteren, zijn er meer maatregelen die op langere termijn gerealiseerd kunnen worden. Zo willen wij graag dat onze werknemers elektrisch gaan rijden of waar mogelijk de fiets pakken. Verder willen wij graag onze kantoorpanden van groene energie voorzien en gebruik maken van de smartmeter.

PensioenVizier steunt graag groene projecten en milieu organisaties zonder winstoogmerk. Dit doen wij door gratis pensioenadvies aan te bieden. Wij bieden een advies dat maximaal 1 keer per jaar wordt aangeboden met een maximum tarief van € 5.000,-.

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Ons duurzaamheidsbeleid

Als organisatie hebben wij veel maatregelen die wij implementeren. Wij denken niet alleen na over nu, maar ook over de toekomst. Daarom hebben wij korte- en lange termijn doelen opgesteld die ons verder brengen op het pad van duurzaamheid. Wij zijn trots op de maatregelen die wij als organisatie tot nu toe hebben genomen die betrekking hebben op de volgende thema’s: mens, papier, water, (voedsel) verspillingen en klimaatverandering.

Water

Wij vinden het belangrijk dat het waterverbruik binnen onze kantoorpanden vermindert. Het gebruik van veel water kost energie, want het water moet gereinigd worden. Dit kost veel geld en heeft een negatieve impact op het milieu. Dit doen we o.a. door waterbesparende toiletten.

Papier

Wij zijn overgestapt op gerecycled papier. Dit betekent dat het papier duurzaam is en het milieu minimaal belast. Verder proberen wij minimaal te printen en altijd dubbelzijdig, want dat bespaart papier. Wij attenderen onze relaties er op dat printen milieubelastend is.

Mens

Bij PensioenVizier vinden we het belangrijk dat onze werknemers vitaal en gezond zijn. Dit steunen wij door middel van sta-bureaus en gezond eten. Elke middag hebben onze werknemers de mogelijkheid om even te wandelen met onze kantoorhond, Soof. Dit zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar beweging krijgt.

Verspillingen

Ook gaan wij de strijd aan tegen verspilling. De vraag naar goederen en diensten blijft stijgen. Wij geloven dat een circulaire economie het model is voor de toekomst. PensioenVizier draagt daar aan bij door het afval te scheiden ten behoeve van recycling. Vervolgens hanteren wij de Lean-filosofie. Dit betekent dat wij als doel hebben om elke vorm van verspilling uit de bedrijfsvoering te halen.

Klimaatverandering

Wij dragen ons steentje bij in de strijd tegen klimaatverandering. Dit realiseren wij door energie bewuster te zijn. Zo gebruiken wij alleen ledlampen en een smart meter. Op lange termijn willen wij gebruik maken van groene energie. Wil jij meer lezen over onze maatregelen tegen klimaat verandering, scroll dan naar beneden!

De visie van pensioenvizier

Bij PensioenVizier kiezen wij voor duurzame relaties. Hierdoor werken we niet alleen samen met partners die goed zijn voor ons, maar ook voor de wereld! De duurzaamheid van onze beleggingspartners wordt gemeten doormiddel van de ESG-criteria. ESG staat voor Environmental, Social en Governance (Milieu, Maatschappij en Bestuur) en benoemd de drie centrale criteria in het meten van duurzaamheid van beleggingsmaatschappijen.  De ESG stelt dat deze maatschappijen zich dient te richten op elk van de drie P’s (People, Planet en Profit).

De eerste criteria milieu gaat na hoe het bedrijf bijdraagt aan milieu-uitdagingen bijvoorbeeld uitstoot verminderen en CO2 voetafdruk reduceren. De sociale criteria kijkt naar het sociale welzijn van haar werknemers bijvoorbeeld gelijke kansen, diversiteit en gezondheid van de medewerkers. De laatste criteria governance onderzoekt hoe een bedrijf bestuurd wordt. Hierbij wordt er gekeken naar beloningen voor leidinggeven, belastingpraktijken en corruptie. 

Elk van onze partners levert haar eigen inspanningen om bij te dragen aan een beter milleu. Zo is Allianz uitgeroepen tot meest duurzame verzekeraar (S&P Dow Jones Indices, 2021). Maar ook ASR, Nationale Nederlanden, OAKK en NNEK scoren een goed binnen de ESG-criteria.

Samen voor een betere wereld

Milieu, Maatschappij en Bestuur (ESG)

Binnen deze ESG-criteria (Milieu,  Maatschappij en Bestuur) is er meer dan alleen niet investeren in fondsen waar kinderarbeid gebruikt wordt of geen investeringen in de wapenindustrie. Het gaat veel verder. 

Bij de ESG-criteria wegen 17 issues, dit zijn;

 • Geen armoede
 • Geen honger
 • Goede gezondheid en welzijn
 • Kwaliteitsonderwijs
 • Gender gelijkheid
 • Schoon kraanwater en sanitair
 • Betaalbare en duurzame en energie
 • Eerlijk werk en economische groei
 • Industrie, innovatie en infrastructuur
 • Ongelijkheid verminderen
 • Duurzame steden en gemeenschappen
 • Verantwoorde consumptie en productie
 • Klimaatactie
 • Leven in het water
 • Leven op het land
 • Vrede justitie en sterke publieke diensten
 • Partnership om doelstellingen te bereiken

De ESG score is een totaal van elk van deze punten. Wanneer een bedrijf goed scoort op deze ESG criteria kan je er zeker van zijn dat ze Planet-proof investeren!

PensioenVizier groen!

Natuurlijk willen wij niet achterblijven op de duurzaamheidstrend. Groen moet je natuurlijk altijd doen! Hieronder staat beschreven op welke manieren PensioenVizier haar steentje bijdraagt aan een groenere toekomst.

LED verlichting

Ledlampen verbruiken minder energie en produceren meer licht. Ook bevatten ledlampen geen giftige stoffen. Een ledlamp heeft een langere levensduur dan een traditionele lamp. Dit betekent dat je bespaart op de energiekosten. Naast dat het lage energieverbruik beter is voor het milieu heeft de ledlamp nog meer groene elementen. Led produceert geen hitte en draagt niet bij aan de verwarming van de ruimte. Ook produceren ledlampen geen schadelijke straling als infrarood en UV straling.

Afval scheiden

Afval scheiden levert veel op. Materialen als papier, glas, plastic en batterijen kunnen voor een groot deel hergebruikt worden. Dit bespaart nieuwe grondstoffen, energie en geld. Het afval kan dan weer gerecycled worden, dit bespaart energie en zorgt voor minder broeikasgassen.

Gerecycled papier

Recycling is een belangrijke pijler van duurzaamheid. Door onze producten te recyclen worden natuurlijke grondstoffen bespaard en wordt afval voorkomen. Oud papier is de grondstof voor het nieuwe papier. Door gerecycled papier te gebruiken wordt afval verminderd, minder gebruik gemaakt van nieuwe grondstoffen, reductie van energie-en watergebruik en verlaging van de CO2-uitstoot.

Biologische producten

Door biologische producten te gebruiken zoals biologische vuilniszakken biologische thee en koffie wordt er rekening gehouden met het milieu. Biologische landbouw is beter voor de maatschappij, dier en mens. Bij het produceren van biologische producten wordt geen gebruik gemaakt van chemische middelen. Hierdoor wordt het milieu minder vervuilt. Tevens kiezen wij liever voor producten die niet in plastic verpakt zijn. Hierdoor is ons plastic verbruik minimaal.

Waterverbruik

Water is een belangrijk onderdeel die betrekking heeft op het milieu. Door niet zuinig met water om te gaan kan er energie verspilt worden. Het kost veel geld en energie om schoon drinkwater te maken. Door waterverbruik te verminderen wordt er water en dus energie bespaard. Dit draagt bij aan de verlaging van de CO2-uitstoot.

Bewustzijn

Wij willen niet alleen onze werknemers bewust maken van duurzaamheid, maar ook willen wij onze relaties bewust maken van duurzaamheid. Wij attenderen onze relaties er dan ook op dat printen milieubelastend is. Verder communiceren wij naar onze werknemers dat elektrisch rijden beter is voor het milieu. Wij vinden het belangrijk dat onze werknemers bewust zijn en verantwoordelijkheid nemen. Zo willen wij in de toekomst groene energie gebruiken en maken wij nu al gebruik van een smart meter om ons energieverbruik te controleren.

Fietsend door Amsterdam

Wist jij dat wij op onze vestiging in Amsterdam onze relaties met de fiets bezoeken? Op de fiets gaan in plaats van met de auto heeft vele voordelen. We zijn sneller bij je en parkeergeld is ook niet nodig. Bovendien is een frisse neus nooit weg! Een elektrische fiets belast het milieu 30 keer minder dan de auto. Daarnaast wordt onze fiets opgeladen door zonnepanelen. 

Kortom, zeer duurzaam dus!

Fietsend-door-Amsterdam

Sponsoren / donaties

PensioenVizier draagt graag bij aan groene organisaties. Dit betekent dat wij gratis pensioenadvies aanbieden voor (milieu)organisaties -zonder winstoogmerk- die bijdragen aan een groenere en duurzame wereld. Dit doen wij door 1 keer per jaar advies aan te bieden voor maximaal € 5.000,-.

Wij dragen de volgende organisaties een warm hart toe:

– Support Casper

– SOS kinderdorpen

– KWF kankerbestrijding

– Nierstichting Nederland

– Studentenprojecten Nepal 

– Mercy Ships, bekijk hier de video.

Tips voor een waanzinnig pensioen ontvangen?

Wij geloven dat iedereen een financieel onbezorgd leven verdient.

Jouw pensioen moet simpel zijn, transparant en moet vooral geen gedoe opleveren. Een ondernemer heeft geen behoefte aan ingewikkelde verhalen over techniek en regelgeving of stapels documenten. Een ondernemer wil zeker weten dat zijn risico’s zijn afgedekt voor een scherpe prijs die binnen zijn budget valt en waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van de fiscale spelregels.

Onze loyale medewerkers zijn persoonlijk, integer, betrouwbaar en bieden jou deskundig en duidelijk pensioenadvies.

werkingssfeer-bedrijftakpensioenfonds-wees-op-uw-hoede

Wil je onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen ontvangen?