Pensioen voor collectief

Wij regelen het bedrijfspensioen zodat het je geen extra tijd kost. 

  • Helder en altijd inzichtelijk voor alle medewerkers 
  • Goed geregeld wanneer werknemers met pensioen gaan, ziek worden of komen te overlijden
  • Specialist in pensioenadvies; wij denken, ademen en dromen van pensioen
Vraag je gratis adviesgesprek aan

Heb ik een pensioenregeling nodig?

In een paar vragen naar een beter pensioen!

Is pensioen verplicht?

Ja en nee! Of een bedrijf wel of niet onder een verplicht pensioenfonds valt, staat gepubliceerd in de Staatscourant. Hier staat omschreven wat de insluitings- en uitsluitingscriteria zijn voor de verschillende verplichte pensioenfondsen. Aan de hand van deze in- en uitsluitingscriteria valt jouw bedrijf in- of buiten het pensioenfonds.

Met dit werkingssfeeronderzoek (BPF-check) wordt er gekeken of een bedrijf wel of niet onder een verplicht pensioenfonds valt. Bij deze BPF-check wordt er voornamelijk gekeken of de bedrijfsactiviteiten en werkzaamheden van de werknemers onder de werkingssfeer passen van een verplicht pensioenfonds.

Belastingvoordeel pensioen ondernemer
Pensioenadvies Rotterdam

Waarom een pensioenregeling opstarten?

De meeste werkgevers bieden hun werknemers een pensioenregeling aan. Dit wordt gezien als een goede secundaire arbeidsvoorwaarde. Zo hoef je bij het werven van nieuwe werknemers nooit meer uit te leggen dat je geen pensioen hebt. Bovendien zorg je ervoor dat de huidige werknemers niet op zoek gaan naar betere secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je werknemers laat zien dat je goed op ze past, nu en later!  Een nieuwe pensioenregeling opstarten is snel gedaan, dit kan op verschillende manieren. Wil je bijvoorbeeld lage kosten, hoge pensioenen of juist “groen” beleggen? Op welke manier jij de pensioenregeling inricht, is helemaal aan jou. Let wel op! Iedere pensioenregeling heeft zijn voor- en nadelen. Wij vergelijken graag voor jou!

De beste optie?!

Geen pensioen, maar gewoon meer loon? Dat kan, maar wij raden het af!. Het extra loon kan de werknemer dan zelf inleggen in bijvoorbeeld een bancaire lijfrente. Uiteraard kan de werknemer hier zelf ook een stukje bij doen, zodat er alsnog een goed pensioen opgebouwd kan worden. Kies daarom, samen met PensioenVizier, voor de beste optie!

Eerst inzicht, dan investeren!

Stap 1

Wij maken graag kennis

Waar jij maar wilt. In het kennismakingsgesprek starten wij met heel goed luisteren en vragen je “het hemd van het lijf” om precies te weten wat jij wilt!
Bij de inventarisatie kijken we naar het aantal medewerkers, het budget en de doelen.

Stap 2

Uitgebreide offerte

Na het inventariseren ontvang je een uitgebreide offerte. Hierin vind je een transparant overzicht van de te verwachten kosten.
Pas nadat je inzicht hebt in de kosten en opbrengsten begint jouw investering.

Stap 3

Presentatie en 1e gesprek

Na het inventariseren binnen je bedrijf ontvang je van ons een passend advies. Dit advies lichten we toe in een persoonlijk gesprek.

Wat andere bedrijven over ons zeggen

Toeck / Castelein

De keuze voor PensioenVizier lag voor de hand, omdat het bedrijf dat we overnamen (Castelein) al een regeling had lopen via PensioenVizier. In die tijd zaten wij nog bij een bedrijfstakpensioenfonds en PensioenVizier heeft, na het werkingssfeeronderzoek geregeld dat we daar weg konden. Als werkgever vind ik dat er een pensioenregeling moet zijn, maar het moet ook een goede regeling zijn. Ik zit niet in deze materie en dan is het goed om een professional naast je te hebben.

Jan Willem Griep - Floriade

Bij het tot stand komen van de pensioenregeling werd er niet over één nacht ijs gegaan. PensioenVizier heb ik ervaren als een meedenkende partij die zich verdiept heeft in onze situatie en onze wensen. Er kwamen ook geen standaard riedeltjes. Het resultaat was een pensioenregeling die bij ons past en die goed voelt. Als ik terugkijk op het tot stand komen van de pensioenregeling, was het een mooi en goed traject.

Mevr. S. Dijkstra Nagelhout - Het4kant

Uiteindelijk heeft PensioenVizier voor zowel de personeelsleden als voor de directieleden van Advies-& ingenieursbureau het4kant b.v. een goed advies afgegeven inzake pensioenen en financiële planning. Wij zijn erg tevreden over de aanpak van PensioenVizier. Er is eerst een advies afgegeven waarna wij in alle vrijheid konden beslissen of we de adviezen al dan niet op wilden volgen.

Robert-Jan Lippevelde

Ik had geen twijfels om met PensioenVizier in zee te gaan. Ik was benieuwd geworden na het horen van verhalen van andere ondernemers en DGA's over hun dienstverlening. Over de dienstverlening ben ik tevreden. PensioenVizier zorgt voor zowel onze werknemers als voor de DGA's voor een goede pensioenregeling. Ik zou PensioenVizier aanraden bij ondernemers met twijfels over hun pensioen en bij DGA’s voor zowel hun eigen pensioen als die voor de werknemers.

Bekijk alle reviews

Wij delen graag onze kennis met jou!

Meer over pensioen voor bedrijven? Bezoek onze kennisbank!

Weten hoeveel een pensioenregeling kost voor jouw onderneming?

Speel met de schuifjes!

Je ziet wat het resultaat is bij het gemiddelde salaris, de gemiddelde leeftijd en het aantal medewerkers.

Disclaimer
: Deze rekentool geeft een indicatie van de kosten van een collectief pensioen waarbij je varieert met gemiddeld salaris, gemiddelde leeftijd en het aantal medewerkers. De getoonde bedragen zijn slechts een indicatie. Het daadwerkelijke eindresultaat is van meerdere factoren afhankelijk. Aan deze indicatie kun je geen rechten ontlenen.