Pensioen regelen voor werknemers?

Een pensioenregeling, zonder zorgen!

Pensioen voor werknemers, ook bij jouw bedrijf?

Jij hebt op dit moment een mooi bedrijf met leuke collega’s. Een paar jaar geleden zat je nog alleen, maar nu komen er steeds meer leuke mensen bij, goede zaak! Maar opeens vraagt iemand of er ook pensioen geregeld is. Eh… bijna! In dit artikel nemen we jou mee in de stappen die je doorloopt bij het pensioen regelen voor werknemers. We regelen een pensioen binnen één week.

145+ Google reviews

25+ Jaar pensioenadvies op maat

Binnen 30 minuten reactie

Hoe pensioen voor werknemers regelen

Bij het pensioen regelen voor werknemers doorloop je een aantal stappen. Deze stappen zorgen er niet alleen voor dat je de best passende regeling weet in te kopen (opstart), maar ook dat je een pensioenregeling hebt die bij jou en jouw bedrijf past! Hieronder staan de stappen omschreven:

Stap 1: Is een pensioen verplicht voor jouw bedrijf?

Omdat vrijwel alle bedrijven pensioen aanbieden is het uit concurrentie overwegingen vaak niet gewenst om hier een uitzondering op te maken. Bovendien zal bij goede communicatie pensioen gezien worden als een mooie arbeidsvoorwaarde. De “goede communicatie” zijn hierbij de sleutelwoorden. Individuele intake gesprekken, een jaarlijkse sessie met het personeel over hun regeling, de veranderingen in het pensioenlandschap zorgen ervoor dat ze de regeling (gaan) waarderen.

Stap 2: Breng jouw wensen in kaart

Pensioen voor medewerkers is een goede arbeidsvoorwaarde en heeft een aantal voordelen. Stel jezelf de vraag waarom je pensioen wilt regelen voor jouw bedrijf. Wil je ervoor zorgen dat het makkelijker wordt om nieuw personeel te vinden, of juist om goed te voldoen aan de zorgplicht die je hebt als werkgever? Bij PensioenVizier kijken we vooraf naar jouw wensen, zo weten wij zeker dat jij een pensioenregeling krijgt die bij jou en jouw bedrijf past. Bij PensioenVizier brengen wij vooraf al jouw wensen in kaart.

Stap 3: Vraag offertes aan!

Wanneer je weet dat je vrij bent om zelf een pensioen voor jouw werknemers te regelen op te starten en daarnaast goed in beeld hebt gebracht wat jouw wensen zijn, is het tijd om diverse offertes aan te vragen. Voor het opmaken van offertes die bij jouw bedrijf passen, hebben we een aantal gegevens nodig. Wanneer jij de gegevens aan ons hebt doorgegeven, vragen wij diverse offertes op en vergelijken deze met elkaar. Vervolgens komen wij bij jou terug met de best passende offerte. Deze offerte zorgt niet alleen voor inzicht in de kosten van de pensioenregeling, maar ook in wat deze bedragen uiteindelijk opleveren. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent.

Stap 4: Het opstarten van de regeling

Wanneer jij akkoord gaat met de kosten gaan wij direct voor je aan de slag met het opstarten van de pensioenregeling. Wij maken een compleet dossier van alle verschillende offertes, het werkingssfeeronderzoek en ook een betaalbaarheidsanalyse. In de betaalbaarheidsanalyse kijken wij of jouw bedrijf het pensioen voor medewerkers kan betalen, zonder dat de cashflow in gevaar komt. Gewoon een extra check om ervoor te zorgen dat jij lekker kan blijven ondernemen. Wanneer alles compleet is starten wij de regeling.

Stap 5: Informeren van het personeel

Wanneer het pensioen voor jouw medewerkers loopt is het van belang dat jouw werknemers goed op de hoogte zijn van de pensioenregeling en de keuzes die hierbij komen kijken. PensioenVizier komt bij jullie langs op kantoor en geeft een “echte” presentatie. Hierbij nemen wij niet alleen de pensioenregeling mee, maar leggen wij het totale plaatje na pensionering uit. Daarnaast informeren wij over de dekking bij arbeidsongeschiktheid en overlijden. Dit doen we zodat jouw personeel op de hoogte is van wat er is geregeld, maar ook zodat ze op de hoogte zijn van de toegevoegde waarde van de pensioenregeling.

Naast de presentatie krijgen jouw werknemers toegang tot PensioenSimpel.nl, op deze website is alle informatie rondom pensioen eenvoudig uitgelegd en terug te lezen. Daarnaast zijn er handige links en slimme rekentools te vinden. Op deze manier is jouw personeel helemaal op de hoogte!

Neem contact met ons op!
Maurik Griep

Dit zeggen relaties over ons

MT én V – Maurik Griep

Ik liep al een tijdje met het gevoel dat ik gebrek aan kennis en inzicht had op het gebied van pensioen. Omdat we redelijk wat personeel hadden en hebben ging het over veel geld. Door de heldere uitleg van PensioenVizier kon ik mijn kennis aanvullen, zodat wij ook het inzicht hebben dat het goed zit. PensioenVizier is voor ons echt een “trusted advisor” zij hebben de kennis van zaken en handelen in ons belang. Het effect van het inhuren van PensioenVizier was dat de kosten omlaag gingen en het pensioen beter werd. Het “snijverlies”is erg afgenomen.

Kies voor PensioenVizier voor het regelen van het pensioen voor jouw medewerkers

Klinkt goed he? Dit zijn de stappen voor het opstarten van een pensioenregeling voor jouw personeel. PensioenVizier is al 20+ jaar bezig met pensioenadvies op maat. Vele ondernemers gingen jou al voor, lees hier wat zij van PensioenVizier vinden. Kies voor echt onafhankelijk pensioenadvies en neem direct contact met ons op!

Onze werkwijze!

Kennismakings gesprek

Tijdens de korte kennismaking krijg jij een gezicht te zien bij het advies. Jij geeft aan wat je nodig hebt en wij kijken of wij hier bij kunnen helpen.

Informatie verzamelen

Wij vragen enkel de informatie op die wij nodig zijn voor het maken van een offerte. Denk hierbij aan het salaris en datum in dienst, meer niet!

Heldere offerte

Nadat we weten wat wij voor jou moeten regelen krijg jij van ons een heldere offerte. De offerte is interactief en kan naar wens verder worden aangepast!

Samen bespreken

Na het uitbrengen van de offerte maken wij een nieuwe afspraak. Tijdens deze afspraak leggen wij onze offerte uit en passen we deze aan naar jouw wensen.

Opstarten regeling

Nadat de complete regeling naar wens is gaan we direct voor je aan de slag met het opstarten van de pensioenregeling. Hier hoef je zelf niets voor te doen!

Communicatie met personeel

Wij brengen jouw personeel op de hoogte van alle veranderingen. Lichten de verschillende keuzes toe en geven aan wat ze zelf nog kunnen doen!