Kennisbankartikel:

12 redenen om niets aan je pensioen te doen

Kennisbank » 12 redenen om niets aan je pensioen te doen

12 redenen om niets aan je pensioen te doen!

In onze pensioenpraktijk komen we heel wat mensen tegen. Vaak zijn deze mensen van mening dat ze niets aan hun pensioen hoeven te doen. De redenen die zij noemen doen zijn divers.  Hieronder zet ik de leukste voor je op een rij.

Mijn bedrijf is mijn pensioen

Dat is mooi! Hoeveel is jouw bedrijf precies waard en wie koopt het dan voor die prijs?

Dit zijn zomaar wat vragen. Bovendien gaat het met de waarde van een bedrijf net zoals de beurs, de waarde gaat op en neer. Dus wie weet nou zeker wat de verkoopwaarde van het bedrijf is over 10 of 20 jaar?

Mijn huis is mijn pensioen

Je hebt waarschijnlijk een groot huis in het hartje van Amsterdam. Als je dit verkoopt op het moment dat je stopt met werken, moet je nog wel ergens anders wonen. In een andere omgeving, in een andere stad.

vraag hier een gratis adviesgesprek aan!

Ik heb een rijke vrouw getrouwd

Slim, maar hoe weet je nou dat je op pensioendatum nog steeds met haar getrouwd bent? Bovendien, wat is rijk? Hoeveel geld heb je nodig om jouw levenstandaard te handhaven?

Ik doe mee aan de lotto/ staatsloterij

Tja, dit is veruit de mooiste oplossing voor later. Enige voorwaarde is wel dat je een hoofdprijs wint. Helaas is dat aan weinigen gegund.

Ik heb pensioen in eigen beheer

Pensioen in eigen beheer was een mooie oplossing. Helaas is deze regeling vanaf 1 april 2017 fiscaal niet meer toegestaan. Als je nog pensioen in eigen beheer op de balans hebt staan, is dit vaak onvoldoende voor de oudedagsvoorziening. Het is immers een premievrije voortzetting.

Ik heb een FOR (Fiscale Oudedagsreserve)

De FOR is een reservering op de balans (creditzijde) van de VOF of eenmanszaak. Het is een schuld aan de ondernemer. Indien daar geen eigendommen zoals spaar- of beleggingsrekening tegenover staan, is er een probleem op AOW-datum. De fiscus verwacht immers dat je een uitkering aan jezelf gaat doen. Wat is jouw verhaal naar de belastinginspecteur?

Ik heb al een lijfrente

Op zich is dat een goed idee! Maar hoeveel stort je dan? Bij welke aanbieder en wat is jouw doel? Zomaar een lijfrente opstarten is geen goed plan.

Ik heb pensioen van vorige werkgevers

Ja, natuurlijk bouw je bij veel werkgevers pensioen op, maar je werkt er niet meer! Dus er is sprake van gedeeltelijke pensioenopbouw.

Ik heb een pensioenpolis

Dan is de vraag: loopt deze nog? Hoeveel leg je in en is het genoeg?

Ik beleg

Beleggen is een werkwoord! Hier moet je dagelijks mee bezig zijn om structureel winst te maken.

niet-pensioen

 

Ik heb veel spaargeld

Dat is jammer, spaargeld kost geld. Op dit moment is er een negatieve rente, je betaalt vermogensrendementsheffing (=belasting) en er is inflatie. Samen is dat ongeveer 4%. Dus je spaargeld wordt per jaar 4% minder waard.

Ik leef straks wel van de AOW

De AOW is op dit moment ongeveer €800 per persoon per maand als je gehuwd bent. Ben je alleenstaand dan is dit ongeveer €1350 per maand. Als je nog wat woonlasten hebt, een auto wilt rijden en op vakantie wilt, dan is alleen de AOW best weinig.

Even serieus nu…

Je wilt natuurlijk grip op jouw financiële toekomst. Dat regelen wij. Niet met vuistdikke rapporten en veel grafieken, maar in gewone mensentaal leggen we je uit waar het op staat. Natuurlijk komen we ook met oplossingen. Oplossingen die bij jou passen.

Een rapportage op papier en digitaal zijn standaard bij ons. Je krijgt toegang tot het financieel dashboard waar je 24/7 jouw situatie kunt bekijken. Erg handig zijn de simulaties die hierin staan, zoals: eerder stoppen met werken, uitfaseren (tegen de pensioendatum aan ieder jaar een dagje per week minder) of een sabbatical.

 

Mail mij dit overzicht

Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Mail mij dit overzicht

Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Aanvraag gratis adviesgesprek

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en krijg inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

Pensioenupdates, ja graag!

Schrijf je nu in voor onze pensioenupdates en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.