Uitleg financieel dashboard

Uitleg financieel dashboard

Vind in deze video de uitleg van jouw financieel dashboard!

Dit is de startpagina van jouw financieel dashboard.

In het blokje linksboven kan je jouw gegevens vinden. Rechts daarvan worden de gegevens van jouw eventuele partner en kinderen weergegeven.

Jouw financiën staan weergegeven in het linker vierkant van de middelste rij.

De financiën bestaan uit:

Als bovenstaande gegevens ingevuld zijn, kunnen de volgende situaties bekeken worden in het financieel dashboard:

Voorbeeld financiële planning

De financiële planning wordt duidelijk weergegeven in het voorbeeld over het oudedagspensioen van de heer Toni Test.

In het financieel dashboard geven de groene balken zijn inkomen weer. De rode lijn geven zijn lasten weer en de blauwe lijn zijn gewenste inkomen.

Zoals je in het voorbeeld kunt zien heeft de heer Test een “pensioengat” heeft als hij de leeftijd 67 bereikt. Dit gat is zijn pensioentekort. Er komt minder binnen dan hij wil. Zijn lasten zijn immers hoger dan zijn gewenste inkomsten.

Een oplossing hiervoor is om maandelijks geld opzij te leggen. Het bedrag kan de heer Test zelf bepalen, er kan maandelijks bijvoorbeeld €100,- of €200,- gespaard worden. Hoe hoger het bedrag is dat je maandelijks spaart, hoe eerder jouw pensioengat opgevuld zal zijn.

Een andere oplossing is om jouw gewenste inkomen naar beneden te stellen.

Meer weten?

Heb je nog vragen over jouw financieel dashboard? Wil jij dat PensioenVizier jou helpt met jouw financiële situatie? Neem dan contact op met PensioenVizier en begin met het bouwen aan jouw toekomst.

Je kunt contact met ons opnemen via 088 9000 900 of laat een bericht achter op onze contactpagina, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig vrijblijvend is?

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.