145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

1. Pensioenregeling is ingewikkeld en niemand snapt er iets van

Een pensioenregeling is inderdaad best complex. Een echte expert maakt zaken simpeler. Wij van PensioenVizier zijn zo een expert. We communiceren pensioen zodat iedereen het begrijpt. Hiervoor hebben we geavanceerde tools zoals een aparte pensioenwebsite en een pensioen app voor ieder bedrijf.

Bovendien kunnen we in één-op-één gesprekken de werknemer individueel voorlichten.

Bereken hier het collectief pensioen!

2. Liever een hoger salaris en geen pensioenregeling!

Ja, dit is een veel gehoord argument. Een hoger salaris is voor de werkgever nadelig. De werkgever betaalt immers werkgeverslasten over het loon. Deze werkgeverslasten zitten niet op de pensioenpremie.

Het kan dus voor werkgevers die geen pensioenregeling aanbieden maar wel een loonsverhoging, financieel nadelig uitpakken.

3. Ze willen geen pensioenregeling

Vaak hebben jonge mensen geen zin in pensioen. Jonge werknemers hebben vaak net een relatie met nog kleine kinderen, weinig besteedbaar geld en weinig tot geen financiële kennis. Als je ze dan wel een pensioenregeling geeft, beloon je ze niet alleen, maar zorg je ook nog eens voor ze. Denk aan partnerpensioen, wezenpensioen en premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid.

4. Zelf verantwoordelijkheid geven en geen pensioenregeling

Dat klinkt stoer en dat is het ook, maar het werkt niet. De werknemers kunnen dan zelf beslissen wat ze met hun geld doen. De praktijk is dat het geld op gaat. Plannen met geld in de toekomst blijkt heel erg moeilijk.

Ga voor een overzicht van jouw pensioen naar www.mijnpensioenoverzicht.nl.

5. Ik kan slimmer beleggen en dan geen pensioenregeling

Jazeker, een enkeling zal dat best kunnen. De meeste werknemers zijn daar helemaal niet mee bezig. Het gebrek aan kennis van de beurzen en de fondsen ontbreekt, net zoals de schaalgrootte. Collectief beleggen loont, door lage kosten en professioneel beheer.

Geen Pensioenregeling

6. Het is een komen en gaan van werknemers

Als dat zo is, vraag ik me eerst af hoe dat komt. Nu is het zo dat een pensioenregeling niet zaligmakend is, maar het maakt de instroom makkelijker en de uitstroom wat moeilijker. Je hebt immers een goede arbeidsvoorwaarde.

Als een werknemer 30 keer van baan verwisselt heeft hij/zij ook 30 pensioenpotjes. Dat kan net zoveel zijn als hij/zij pensioen bij één werkgever opbouwt.

7. Tegen de tijd dat ik met pensioen ga, is er niets meer van over

Bij de meeste regelingen die wij adviseren (beschikbare premieregeling) is er een eigen pensioenpot. De pensioenpot bestaat uit eigen aandelen. Deze waarde kan fluctueren, maar ondenkbaar dat deze “op” zou zijn. Verschillende strategieën zorgen hiervoor. Onder andere: life cycle beleggen en spreiding in regio, spreiding in branche en spreiding in tijd door maandelijks in te leggen.

8. Pensioen is onbelangrijk

Inderdaad, pensioen staat niet hoog op de lijst.

Maar in twee gevallen is pensioen wel degelijk belangrijk.

  • bij in- en uitdiensttreden
  • “if the shit hits the fan”

Bij in- en uitdiensttreden

Bij het aannemen van personeel is vaak de vraag: ”Hoe is het pensioen geregeld?” Als alles gelijk is, maar er geen pensioenregeling is en bij een ander bedrijf wel … dan is de keuze snel gemaakt. Ook bij het verlaten van het bedrijf kijken werknemers wel degelijk naar vragen als: “Wat heb ik nu?” en “Wat krijg ik straks?”

Neem vrijblijvend contact op!

If the shit hits the fan

Ben je boven de vijftig dan ga je je toch afvragen hoe het met je pensioenregeling zit.
Dan ben je redelijk laat. Terwijl het dan toch wel belangrijk begint te worden.

Bij overlijden van een medewerker wil je als werkgever toch niet geconfronteerd worden met een partner die vraagt of er een nabestaandenpensioen is. Dat lijkt me een treurige zaak. Dit nabestaandenpensioen is mogelijk zonder medische keuring. Iedereen wordt geaccepteerd.

Bij arbeidsongeschiktheid zorgt de pensioenregeling er voor dat de premies gewoon doorbetaald worden. Ook al is er geen dienstverband meer(!). Deze premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid is mogelijk zonder medische keuring. Iedereen wordt geaccepteerd.

Ga voor een overzicht van jouw pensioen naar www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Nog steeds vragen over jouw pensioen? Wij van PensioenVizier staan voor je klaar!

Pensioencommunicatie, de stap naar waarde!

Als werkgever heb je een zorgplicht voor je werknemers. Sinds de Wet pensioencommunicatie (2015) in werking is getreden, wordt de werkgever ook grotendeels verantwoordelijk gehouden voor het informeren en begeleiden van de werknemers omtrent hun pensioen. Alles weten over een goede pensioencommunicatie? Bekijk onze pdf over pensioencommunicatie!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.