145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Vier pensioenoplossingen

Welke pensioenoplossing kies je na het tijdperk pensioen in eigen beheer?

Wat zijn de voor- en nadelen van iedere oplossing? Hieronder leggen we uit welke mogelijkheden jij als DGA hebt en wat de slimste manier is om over later na te denken

Bereken hier jouw pensioen!

Pensioenoplossing 1: sparen in de BV

Je kunt natuurlijk sparen in de BV dit betekent dat je geld van de werkmaatschappij naar de personal holding “schuift”. Dit heeft als voordeel dat je geen vermogensrendementsheffing betaalt. Over beleggingen waar je winst maakt betaal je wel VPB.

Een vuistregel is. dat wanneer je meer dan 4% rendement maakt het voordeliger is om wel VRH te betalen en het geld in privé (Box 3) te houden.

Bij overlijden betalen de erfgenamen erfbelasting over de waarde van de BV, dus ook over winstreserve.

Voordeel van deze manier is veel vrijheid en flexibiliteit.

Pensioenoplossing 2: sparen in en beleggingslijfrente

Je hebt momenteel veel aanbieders van beleggingslijfrentes. Ik noem er hier een paar zoals Brand New Day, DeGiro en Post vermogensbeheer. Volgens jouw risicoprofiel moet er dan belegd worden. Download hier de risicoprofielbepaler.

We begeleiden je hier graag mee, maar zelf doen kan natuurlijk ook!

Pensioenoplossing 3: een pensioenpolis

De BV sluit een verzekering af waarbij de DGA het pensioen opbouwt. Het voordeel van deze constructie is dat de BV de premies betaalt. Het nadeel is dat deze regeling weinig flexibel is.

De premies zijn in de BV fiscaal aftrekbaar, de pensioenuitkeringen worden later belast in Box 1.

Pensioenoplossing 4: gewoon box 3 sparen

Heel erg flexibel, dat kenmerkt het sparen in BOX 3. Je kan geld opnemen wanneer je wilt en je kan geld storten wanneer en hoeveel je wilt. Je moet wel rekening houden met de vermogensrendementsheffing deze varieert in hoogte. Dit kun je nalezen bij de belastingdienst

Sparen kan op een beleggingsrekening en op een gewone spaarrekening.

Deze laatste is niet erg in trek door de lage rentevergoeding.

Pensioenoplossing

Als ik een product afsluit, ben ik er dan?

Kortgezegd, nee! Bij ons draait het niet om polissen beleggingsrekeningen. Het gaat om jou!

Dus we bekijken wat je wilt en wat je nodig hebt. Pas dan ondernemen we actie!

Bereken hier het collectief pensioen!

Financiële planning

Pensioen is een onderdeel van financiële planning. Een “onderdeel” niet minder en niet meer. Bij financiële planning bekijken we het hele plaatje. Kom je “later” inkomen tekort of heb je juist meer inkomen dan je eigenlijk wilt?

We nemen alles mee: het inkomen van jou en je partner, maar ook de AOW die je later krijgt en het pensioen van je partner. Daarbij tellen we ook de andere middelen op zoals je spaargeld en beleggingen.

Dan zijn we er nog lang niet, want ook vastgoed (de overwaarde) andere oude pensioenen en lijfrentes nemen we mee. Niet onbelangrijk is de waarde van jouw bedrijf. Als laatste nemen we erfenissen ook mee. Dan hebben we het totale plaatje en kijken we of pensioen aanvullen wel nodig is. Dan is ook duidelijk welke pensioenoplossing bij jou past.

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.