150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Wil jij ook het hoogste rendement ?

Het is natuurlijk spannend om kans te maken op veel geld. Vergeet alleen niet dat het ook uit kan lopen op een grote teleurstelling. Het is niet altijd een verstandige keus. Wij adviseren om alleen het geld dat je kunt missen, te beleggen in risicovolle fondsen. Wat kan er gebeuren als jij je geld wegzet voor het hoogste rendement? Wij schetsen een aantal aannemelijke scenario’s.

Je wordt rijk

Ja, dit is zeker mogelijk. Geld dat enorm fluctueert kan zich in de goede richting bewegen, de richting naar veel rijkdom. Neem bijvoorbeeld de hype van nu en een paar jaar terug, de bitcoin.

In de 2017 is de bitcoin is in half jaar tijd vertienvoudigd. Toen dit destijds in de media bekend werd, probeerden veel beleggers nog even te investeren om met de groei mee te liften, dit verliep alleen niet echt zoals verwacht. De koers stortte in omdat China de munt verbood. De Bitcoin is ondanks vele (absurde) schommelingen noge steeds veel geld waar. Een risicovolle investering met veel beweeglijkheid (volatiel). Dit brengt ons op het volgende scenario..

Je bent lekker bezig maar het schiet niet op

Iedere dag zit je acht uur of meer achter je schermen en je analyseert je suf op de bewegingen van de beurs. Soms zit je goed en soms zit je fout. Jouw winst compenseert je verlies. Beleggen is een werkwoord, het vereist aandacht, discipline en vakmanschap.

Ondernemer? Klik hier!

Je raakt blut

Ja en dan? Emoties bij het beleggen zijn vergelijkbaar met gokverslaving. Je zult geneigd zijn jouw verlies te compenseren door weer te beleggen tegen nog meer risico. Je kunt het verlies niet verwerken en denken dat het wel te herstellen is. Omgekeerd is het ook ingewikkeld. Heb je veel geld verdiend met risicovol beleggen dan vind je het moeilijk om te stoppen. De kans bestaat daarom dat je het geld alsnog verspeelt op een later tijdstip.

Het hoogste rendement

Kijk voor een overzicht van jouw pensioen op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Risicovol beleggen

In het gehele proces van risicovol beleggen moet je wel bestand zijn tegen de emoties die je tegenkomt. Veel beleggers krijgen te maken met een vicieuze cirkel van hebzucht en angst. Twee ingrediënten die ervoor zorgen dat je uiteindelijk geen cent meer te besteden hebt. Het is verstandig eerst een duidelijk financieel plan te maken.

Wat kan PensioenVizier voor jou betekenen?

Als eerste stellen we een beleggingsprofiel voor je op. Een beleggingsprofiel brengt tot uitdrukking welk risico jij als belegger wilt en kunt nemen. Dat is het logische vertrekpunt.

Het risico dat je kunt nemen, (of jouw risicodraagkracht) wordt bepaald door je financiële situatie en je kennis en ervaring als belegger. Je risicodraagkracht neemt bijvoorbeeld toe, naarmate je een hoger maandelijks inkomen hebt of over een grotere beleggingsportefeuille of andere financiële reserves beschikt. Wanneer je in het verleden al op de beurs hebt belegd, ben je bekend(er) met beleggen. Je kunt dan bijvoorbeeld beter de ups en downs van de beurs op waarde schatten.

Wij helpen jou graag met sparen voor je pensioen en wegen graag risico en rendement persoonlijk voor je af. Heb je vragen bel dan gerust 088-9000 900 of stuur een e-mail naar info@pensioenvizier.nl!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.