Kennisbankartikel:

Onafhankelijk pensioenadvies

Kennisbank » Onafhankelijk pensioenadvies

Wat is onafhankelijk pensioenadvies ?

Bij onafhankelijk pensioenadvies worden er vier belangen tegelijk bediend:

 1. Het belang van de klant
 2. Het belang van de pensioenadviseur
 3. Het voldoen aan de wetgeving
 4. Integer handelen van de adviseur

Het belang van de klant

Dit belang kan bekeken worden vanuit verschillende invalshoeken. Een aantal voorbeelden van de manier waarop wij het belang van de klant vooropstellen:

Wij zorgen ervoor dat de klant inzicht heeft in alle regelingen en hier gemakkelijk vragen over kan stellen. De gegevens van de klant worden overzichtelijk weergegeven in een softwareprogramma. Ook geeft dit programma de samenhang weer tussen de fiscaliteiten, vermogensbeheer en verzekerde zaken. Tot slot bieden wij een dienst die een geweldige prijs/kwaliteit verhouding heeft. Bovendien staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel.

Bereken hier jouw pensioen!

Het belang van de pensioenadviseur

Naast het belang dat de klant heeft bij het ontvangen van onafhankelijk pensioenadvies, is er ook nog het belang van de pensioenadviseur. De pensioenadviseur verwacht bovendien een redelijke beloning voor de dienst die hij levert, zodat hij niet failliet gaat. Het is ten slotte wel handig dat de adviseur jou volgend jaar ook nog kan adviseren!

Het voldoen aan de wetgeving

Het belang om “compliant” te zijn, dat wil zeggen dat wij, net als andere bedrijven in de financiële dienstverlening, ook moeten voldoen aan alle wet- en regelgeving. Je ontvangt daarom als één van de eerste zaken bijvoorbeeld het dienstverleningsdocument van ons. In dit Dienstverleningsdocument staat precies wat je kunt verwachten van ons als financieel dienstverlener.

Integer handelen van de adviseur

Het is uitermate belangrijk dat een adviseur integer handelt. Wat betekent dit? Dit betekent dat de adviseur eerlijk en betrouwbaar omgaat met jouw persoonlijke gegevens. Wij adviseren jou vanuit een onafhankelijk belang. Hierdoor kunnen we ook een onafhankelijk pensioenadvies opstellen. Het eerste adviesgesprek bij PensioenVizier is bovendien gratis. Omdat we graag kennismaken met je, komt het eerste gesprek voor onze rekening. Is er een ‘klik’ en zie jij de voordelen in, dan bieden we onze dienstverlening aan.

Onafhankelijk pensioenadvies

Waarom onafhankelijk pensioenadvies  ?

Doordat we doorvragen wat jouw wensen zijn, krijg je een pensioen dat zit als een maatpak. Let op!

Het gaat vaak over veel geld. Een pensioen vertegenwoordigt op einddatum vaak honderdduizenden (!) euro’s. Het is dus een investering in tijd en geld. Dit maakt het zeker waard om in een goed pensioenadvies te investeren.

Wat levert onafhankelijk pensioenadvies op  ?

Onafhankelijk pensioenadvies levert meer duidelijkheid op en leidt vaak tot een financieel onbezorgd leven. Doordat de pensioenadviseur zo begaan is met jouw persoonlijke situatie en één en ander goed uitzoekt, is het advies beter afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Ook denken veel mensen dat pensioen alleen bestaat uit het ouderdomspensioen en de AOW (als ze gestopt zijn met werken). Er bestaan echter ook andere soorten pensioen. Ik heb er hier een aantal onder elkaar gezet:

 

Bij PensioenVizier houden we ook graag rekening met zoveel mogelijk aspecten van pensioen. Mocht je vragen hebben over nabestaandenpensioen of arbeidsongeschiktheidspensioen, dan helpen wij je ook graag! Kijk voor een overzicht van jouw pensioen op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Veelgestelde vragen over onafhankelijk pensioenadvies

 • Kan ik stoppen met het onafhankelijk pensioenadvies?
  Antwoord: Ja, natuurlijk kan dat! Je kunt opzeggen wanneer jij er genoeg van hebt.
 • Hoe duur is dat wel niet?
  Antwoord: Dat hang volledig af van wat jij wilt dat wij voor jou regelen. PensioenVizier kent drie beloningssystemen: beloning per uur, vast bedrag (ook wel verrichtingentarief genoemd) en een abonnement.
 • Hoe lang duurt een pensioenadvies?
  Antwoord: Dat hangt ervan af hoe ingewikkeld jouw situatie is. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat het onafhankelijk pensioenadvies gemiddeld  tussen de 6 en 15 uur per jaar duurt.

 

Lees meer over een goede pensioenadviseur

Pensioenadvies van PensioenVizier

Heb jij behoefte aan onafhankelijk pensioenadvies? Schroom dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen jou graag! Je kunt contact met ons opnemen via 088 9000 900 of bezoek onze contactpagina.

Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig vrijblijvend is?

  Schrijf me ook in voor de nieuwsbrief

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Aanvraag gratis adviesgesprek

  Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en krijg inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Pensioenupdates, ja graag!

  Schrijf je nu in voor onze pensioenupdates en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

  Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.