Je denkt er al een tijdje over na: je wilt eerder stoppen met werken. Misschien heb je het gevoel dat je je kinderen niet genoeg aandacht geeft, omdat je teveel bezig bent met je werk. Of dat jij je moeder te weinig bezoekt in het bejaardentehuis. Na jarenlang hard werken, wil je meer tijd voor jezelf, je familie en je vrienden. Dat is volkomen begrijpelijk. Je vraagt je af kan ik mijn pensioen ook eerder laten uitkeren?

Ja, dat kan. Dit gaat wel ten koste van de uitkeringen na pensioendatum, deze worden lager. Ieder jaar dat je eerder stopt met werken, heb je een netto-jaarinkomen nodig. Stel jouw inkomen is nu €36.000,- bruto per jaar inclusief vakantiegeld. Netto hou je hier ongeveer €24.000,- aan over. Als je drie jaar eerder wilt stoppen met werken, dan heb je dus €72.000,- nodig. Daarnaast heb je natuurlijk recht op een AOW-uitkering. Maar hoe hoog is die nou precies en wanneer krijg je deze uitkering? Is de uitkering genoeg om je levensstandaard te handhaven? Als je van plan bent om eerder te stoppen met werken en je pensioen eerder te laten uitkeren, zijn dit vragen die je moet beantwoorden om het benodigde geld te kunnen berekenen. 

Wil je eerder stoppen met werken? Wij weten wat er bij komt kijken! We maken het niet mooier dan het is, we winden er geen doekjes om. Je krijgt van ons een eerlijk advies wat je moet doen om JOUW doelen te bereiken. Dat is tenslotte alles waar het uiteindelijk om draait. Daarom maken we ieder jaar een profiel zodat we zeker weten dat je op schema ligt en of je doel om eerder stoppen met werken of andere doelen gehaald kunnen worden. Mooi toch? Er gingen je veel ondernemers en werknemers voor. Dagelijks adviseren we ondernemers en werknemers over hun pensioenzaken. Kijk bij de referenties wat zij er van vonden.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik dan hier.