145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Waarom heb je een checklist voor een collectief pensioen nodig?

Pensioen is complex en raakt een aantal wetgevingen. Bij PensioenVizier houden we de zaken simpel zodat je de juiste keuzes maakt.

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Wat zijn de juiste keuzes voor een collectief pensioen?

Wij zien het als onze taak dat je een collectief pensioen krijgt dat bij je past. Daarom vragen we door! Ik gebruik graag de volgende metafoor:

Je staat op de kermis bij de schiettent, je wilt gaan schieten om “een schot in de roos” te plaatsen. Jouw oog, de korrel en de roos moeten op een lijn zitten. Is dat niet het geval dan schiet je mis! Bij het opzetten van een pensioen is dat niet anders.

Het oog – de wensen voor het collectief pensioen

Door een juiste inventarisatie te houden en door te vragen hebben we de eerste stap goed gezet.

De korrel – de uitwerking voor het collectief pensioen

Vervolgens vatten we een en ander goed samen en komen met een aantal offertes. Natuurlijk onderbouwen we deze en leggen we uit waarom juist deze partijen. We kiezen er een en geven ook het advies om jouw collectief pensioen bij deze aanbieder af te sluiten. Dat hoeft natuurlijk niet, maar het is ons advies om dat wel te doen.

De roos – het uiteindelijke collectief pensioen

Uiteindelijk is er de collectieve pensioenregeling. Indien we stap 1 en 2 goed gedaan hebben, is dit de pensioenregeling die bij jou en jouw bedrijf past.

Uitgangspunten collectief pensioen

Waarom dus een checklist collectief pensioen voor jou? We zetten je graag aan om na te denken over je wensen waarom je een collectief pensioen wilt. Vervolgens zijn de uitgangspunten een leidraad. Voorbeelden van uitgangspunten zijn:

  • Wat is het budget?
  • Is het een belonings- of verzorgingsgedachte?

Als ondernemer / onderneming sluit je vaak maar een keer een collectieve pensioenregeling af. Wij doen dat enkele malen per maand. Ieder jaar weer, al 16 jaar achter elkaar. Jij profiteert gelijk van onze kennis die we in al deze jaren hebben opgedaan.

Een dergelijke checklist collectief pensioen geeft waardevolle informatie vooraf. Doordat je  je grondig voorbereid, maak je minder snel kostbare pensioen-juridische fouten!

Download de checklist collectief pensioen

Onderwerpen uit de checklist collectief pensioen

Offerte met specificatie van de werkzaamheden

Iedere pensioenadviseur geeft je een prijs. Maar vertellen ze ook hoeveel uur ze waarin steken? Bij PensioenVizier vertellen we je waar de uren in gaan zitten. We splitsen dat op in tien delen. Transparanter kan haast niet, zodat je weet waar je aan toe bent.

Eigen pensioenwebsite met app

Veel aanbieders komen met een eigen dashboard. Goed bedoeld, maar het geeft geen of te weinig inzicht. Immers jouw partner heeft ook pensioen en waar kan ik de oude pensioenen meenemen?

In de website die wij gebruiken voor onze relaties,  geven we de werknemers een totaaloverzicht. Het pensioen van de partner nemen we helemaal mee net zoals de oude pensioenen. Die lezen we natuurlijk in van www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Pensioencommunicatie, de stap naar waarde!

Als werkgever heb je een zorgplicht voor je werknemers. Sinds de Wet pensioencommunicatie (2015) in werking is getreden, wordt de werkgever ook grotendeels verantwoordelijk gehouden voor het informeren en begeleiden van de werknemers omtrent hun pensioen. Alles weten over een goede pensioencommunicatie? Bekijk onze pdf over pensioencommunicatie!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.