AOW premie berekenen?

Dit doe je als volgt: bereken als eerste je totale inkomen (sommige uitgaven mag je hiervan aftrekken). Van het bedrag dat je overhoudt, neem je 17,9%. Hier trek je de algemene heffingskorting van € 1.583 (2023) vanaf. Dit geeft de premie die je moet betalen. Als de AOW premie die je hebt berekend lager is dan de minimum AOW premie (€558 per jaar) dan betaal je toch de minimumpremie. Is jouw inkomen € 37.149 (2023) of meer? Dan betaal je de maximumpremie (€5588 per jaar). Wil je hulp bij het berekenen van je AOW premie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met jouw pensioen!

Kijk voor een overzicht van jouw pensioen op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Hoogte AOW premie

De hoogte van de AOW premie kan dus verschillen en is onder andere afhankelijk van het inkomen. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is er een minimumpremie, maar ook een maximumpremie. De hoogte van de premie die jij betaalt zit tussen de minimum en maximumpremie, of is de minimum/maximum premie.

Bereken jouw AOW leeftijd!

Wanneer krijg jij AOW?

Niet alleen de hoogte van de AOW premie is interessant en belangrijk. Waarschijnlijk zit jij met meer vragen. Ben je niet zeker van je AOW datum, de datum dat je AOW uitkering start?

Bereken het dan op deze pagina! Met het nieuwe pensioenakkoord van juni 2019 – nu Wet Toekomst Pensioenen- zijn er (weer) nieuwe data bekend wanneer je AOW krijgt. De AOW bedragen worden ieder jaar geïndexeerd. Bovendien komen de pensioenen van je oude werkgever(s) er ook bij. Naast de datum geeft krijg je ook een indicatie van de AOW die jij maandelijks ontvangt.

Heb jij ook behoefte aan een onafhankelijk financieel adviseur? Dit kan voor vragen over de AOW (premie), maar ook over andere zaken omtrent pensioen. Wij kunnen jou met veel meer zaken helpen dan alleen de AOW premie berekenen! Neem contact met ons op! Je kan ons bereiken op 088 9000 900 tijdens kantooruren of laat een bericht achter op onze contactpagina

Wist jij dat wij de kosten van het kennismakingsgesprek voor onze rekening nemen?

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.