145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

AOW premie berekenen?

Dit doe je als volgt: bereken als eerste je totale inkomen (sommige uitgaven mag je hiervan aftrekken). Van het bedrag dat je overhoudt, neem je 17,9%. Hier trek je de algemene heffingskorting vanaf. In 2024 bedraagt de maximale algemene heffingskorting € 3.362, welk bedrag met 6,638% wordt afgebouwd vanaf een box 1-inkomen van € 24.839 tot nihil bij een box 1-inkomen van € 75.518. Dit geeft de premie die je moet betalen. Als de AOW premie die je hebt berekend lager is dan de minimum AOW premie (€561 per jaar) dan betaal je toch de minimumpremie. Is jouw inkomen € 37.149 (2024) of meer? Dan betaal je de maximumpremie (€5.617 per jaar). Wil je hulp bij het berekenen van je AOW premie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met jouw pensioen!

Kijk voor een overzicht van jouw pensioen op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Wie betaalt AOW premie?

In Nederland ben je verplicht verzekerd voor de volksverzekering. Wanneer je werkzaam bent via een werkgever wordt de premie ingehouden doormiddel van loonheffing. Als je geen inkomen hebt, betaal je ook geen premie maar ben je wel verzekerd. Kortom, de premie wordt in feite betaald door de werkgever. Deze constructie is op deze wijze samengesteld door de overheid, zodat werknemers niet een groot premie bedrag hoeven te betalen aan het einde van het jaar.

Hoeveel AOW premie betaal ik?

De hoogte van de AOW premie kan dus verschillen en is onder andere afhankelijk van het inkomen. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is er een minimumpremie, maar ook een maximumpremie. De hoogte van de premie die jij betaalt zit tussen de minimum en maximumpremie, of is de minimum/maximum premie.

Bereken jouw AOW leeftijd!

Wanneer krijg ik AOW?

Met het nieuwe pensioenakkoord van juni 2019 – nu Wet Toekomst Pensioenen- zijn er (weer) nieuwe data bekend wanneer je AOW krijgt. De AOW bedragen worden ieder jaar geïndexeerd. Bovendien komen de pensioenen van je oude werkgever(s) er ook bij. Naast de datum krijg je ook een indicatie van de AOW die jij maandelijks ontvangt.

AOW berekenen

Niet alleen de hoogte van de AOW premie is interessant, naast de AOW zijn er natuurlijk andere zaken van belang voor een goede oude dag! Waarschijnlijk zit jij met meer vragen. Ben je niet zeker van je AOW datum, de datum dat jouw AOW uitkering start?

Bereken dan je AOW met onze handige rekentool of neem contact op voor meer inzicht!

Financiele planning iets voor jou?

Heb jij ook behoefte aan een onafhankelijk financieel adviseur? Dit kan voor vragen over de AOW (premie), maar ook over andere zaken omtrent pensioen. Wij kunnen jou met veel meer zaken helpen dan alleen de AOW premie berekenen, zoals een financiële planning! Neem contact met ons op! Je kan ons bereiken op 088 9000 900 tijdens kantooruren of laat een bericht achter op onze contactpagina. Wist jij dat wij de kosten van het kennismakingsgesprek voor onze rekening nemen?

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.