145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Waarom zijn kosten bij beleggen belangrijk?

Let op! De kosten bij beleggen zijn belangrijk. Kosten hebben immers een negatieve invloed op het rendement. Echter gaat niemand beleggen omdat het goedkoop is. Mensen beleggen met als uitgangspunt om een doel te halen. Wat dit doel is, mag je zelf bepalen! Dit kan het aflossen van je hypotheek zijn of een aanvulling op jouw inkomen. Als het middel om dit doel te halen beleggen is, is het zaak dat deze belegging met een grote mate van zekerheid ook het doel haalt. Hoe meer zaken omtrent de beleggingen ervoor zorgen dat het doel gehaald wordt, hoe meer zekerheid en bovenal rust dit geeft.

In de wereld van beleggen worden aanbieders en beheerders vaak op één hoop gegooid, wat begrijpelijk is vanuit het perspectief van de klant. Echter, de realiteit is complexer dan simpelweg het vergelijken van kosten. Als kosten de enige doorslaggevende factor zouden zijn, zou de goedkoopste aanbieder automatisch marktleider worden en zouden andere spelers geen bestaansrecht hebben.

Hier een ander voorbeeld: is een advocaat van bijvoorbeeld de rechtsbijstand gelijk qua kansen op het behalen van succes in een rechtszaak als een bekende advocaat zoals Mr. Spong? Of een kok in een bistro, maakt die eenzelfde gelijk gerecht met dezelfde ingrediënten klaar, als een chef-kok van een Michelin sterren restaurant?

De kosten zijn belangrijk, echter komt er veel meer om de hoek kijken dan alleen de kosten…

Neem vrijblijvend contact op!

Kosten bij beleggen

Als je gaat beleggen, krijg je te maken met verschillende kosten. Denk hierbij aan transactiekosten, servicekosten en beheerkosten. De kosten van beleggen verschillen per aanbieder.

Transactiekosten zijn de kosten die worden gemaakt bij het kopen en verkopen van beleggingsproducten. Ben je van plan om vaak aandelen te kopen en verkopen? Kies dan een aanbieder met lage transactiekosten! Ben je minder actief op de aandelenmarkt, dan zijn transactiekosten minder belangrijk.

De administratie van jouw beleggingsproduct kost ook geld, dit noemen we servicekosten. Je betaalt dan een bepaald percentage van jouw beleggingsportefeuille. Echter hanteert niet iedere aanbieder servicekosten.

Het beheren van jouw beleggingsproduct/beleggingsportefeuille kost ook geld, dit noemen we beheerkosten. Beheerkosten zijn de kosten die je betaalt aan de aanbieder om voor je te beleggen. Ben je van plan om zelf te beleggen? Dan is er geen sprake van beheerkosten!

Kosten bij beleggen

Kosten beleggen PensioenVizier

PensioenVizier bemiddeld onder andere in fondsen met gemiddelde beheerkosten van 1,6% exclusief BTW. Daarnaast is dit exclusief transactiekosten voor indirecte beleggingen. Gemiddeld zijn alle kosten van beleggen bij elkaar genomen onder de 2%. De grotere aanbieders/banken gaan vaak richting de 3%, echter zijn er ook prijsvechters die rond de 0,60% zitten. Waarom is dit verschil zo groot?

Meer weten over de risico’s van beleggen?

Wij beheren graag jouw vermogen!

Vermogensbeheer dat wij aanbieden onderscheidt zich van andere beleggingsstrategieën en fondsen door:

1. Aandacht! We bekijken samen ieder jaar weer of je op schema ligt. Daar waar nodig sturen we bij. Alleen zo kun je jouw doel halen.

2. Wij kijken naar de kosten van beleggen, echter is het behalen van doelen belangrijker.

3. Een actief beleggingsbeleid. Dit betekent een scala aan niet correlerende fondsen waardoor er een grote spreiding ontstaat in regio en branche.

Of je nu als doel hebt om een rechtszaak te winnen, of een heerlijk gerecht wilt bereiden. Beide keren wil je het doel bereiken, zo ook bij beleggen. Kosten bij beleggen zijn uiteraard belangrijk. Echter de insteek van het vermogensbeheer dat wij aanbieden is dat het daadwerkelijk behalen van je doel belangrijker is. Dat vraagt meer werk en zekerheden die je inbouwt in de beleggingen.

Bekijk hier onze video over beleggen!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Paul Verbeek

Paul Verbeek (PensioenVizier Schinveld) is niet alleen een gepassioneerd pensioenadviseur, hij coacht na een succesvolle eigen volleybalcarrière ook diverse volleybalteams. Het coachen van mensen zit hem in het bloed. Zo brengt hij jou met plezier en humor naar jouw doel.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.