Adne Kalsbeek

Adne Kalsbeek (februari 2015 – juli 2015)

Mijn naam is Adne Kalsbeek, ben 22 jaar oud en zit inmiddels in het vierde jaar van de opleiding Bedrijfskunde MER. Deze opleiding volg ik op de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Vanaf maart 2015 heb ik gedurende vijf maanden ontzettend veel dingen geleerd bij PensioenVizier.

Als ik PensioenVizier in het kort zou moeten toelichten zou ik zeggen dat het een rustig bedrijf is met een ontzettend dynamische omgeving, in pensioenland gebeurt namelijk erg veel. De organisatie brengt je in de gelegenheid om aan alle facetten van het ondernemen te ruiken.

Bij PensioenVizier wordt iedere stagiair beschouwt als een volwaardig medewerker en je inzet wordt altijd beloond. De mate waarin je wilt en kunt leren bepaal je namelijk helemaal zelf. Tijdens mijn stage ben ik veel bezig geweest met het vastleggen van processen en andere zaken.

De core business van PensioenVizier is het adviseren over pensioenen aan ondernemers en directeur grootaandeelhouders en daarin word je volledig betrokken. De ene keer bezoek je samen met Marcel Wallage een klant in het hartje van Amsterdam en de andere keer ontwerp je helemaal zelf een jaarlijks pensioenrapport voor een andere klant.

Tijdens deze stage heb ik onderzoek gedaan naar een geschikte invulling voor de marketing bij kleine ondernemingen. Ik ben door middel van dit onderzoek tot de conclusie gekomen dat PensioenVizier op online marketing gebied een paar stappen achter liep. Ik heb geadviseerd over de invulling van deze marketing en heb dat vervolgens zelf mogen implementeren.

Al met al heb ik een ontzettend leerzame tijd gehad. Naast het feit dat PensioenVizier je een leerzame stage biedt heb je het ook vooral erg gezellig met je collega’s en mede stagiairs.

Adne Kalsbeek (februari 2015 – juli 2015)