Hein Kleefstra (februari 2014 – juli 2014)

Mijn naam is Hein Kleefstra, ik ben derdejaars Bedrijfskunde MER student aan de Hanzehogeschool Groningen. Het tweede halfjaar van het derde jaar werd het tijd voor mijn oriënterende stage.

Via een stage bemiddelingssite kwam ik uit op de vacature van PensioenVizier, die mij aansprak vanwege werkzaamheden zoals veelal contact met klanten en verzekeringsmaatschappijen, behandelen van cases en het bezoeken van klanten.

Al snel werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit sollicitatiegesprek had een erg creatieve indeling, waarbij ik ook enkele kleine testjes moest doen betreft algemene kennis. Ik heb dit ervaren als een erg creatieve manier om een goede eerste indruk van mensen te krijgen. Al snel kreeg ik bericht dat ik uitgekozen was om stage te komen lopen bij PensioenVizier.Een stage bij PensioenVizier kan echt gezien worden als een goede oriënterende stage op het bedrijfsleven omdat je overal bij betrokken wordt (zelfs bij de bedrijfsvoering) en je met veel verschillende werkzaamheden bezig bent.

Je gaat mee naar presentaties, bent aanwezig bij gesprekken met klanten/accountmanagers, behandelt diverse cases en bent verantwoordelijk voor het maken van pensioenboeken voor IB-ondernemers.Je hebt een grote verantwoordelijkheid en er wordt zelfstandigheid en inzicht van je gevraagd. Mede door deze aspecten heb ik mijn stage bij PensioenVizier als zeer leerzaam en uitdagend ervaren. Een bonus hierbij is dat je ook nog de nodige specialistische kennis op het vlak van pensioenen opdoet.

Ik heb dan ook een fantastische stage periode gehad waarvoor ik Marcel en Chantal wil bedanken!

Hein Kleefstra (februari 2014 – juli 2014)