Jim Lindhout (februari 2004 – juli 2004)

Tijdens mijn studie International Financial Service & Law (onderdeel van de MER) werd het in mijn derde jaar tijd om stage te lopen en daarbij ben ik toevallig terecht gekomen bij Pensioen Vizier, doordat een van de docenten mij hierop attendeerde. Mijn ervaring bij Pensioen Vizier is er een die ik niet zal vergeten. Meteen vanaf het begin was er een klik met Marcel.

Marcel zijn enthousiasme is aanstekelijk en het is haast onmogelijk om niet met hem mee te gaan of te begrijpen wat hij wil bereiken. Voordat ik naar Pensioen Vizier ging had ik altijd een stereotype beeld over de verzekeringswereld: saai, grijs en totaal niet sexy.

Door mijn stage ervaring bij Marcel ben ik daar heel snel heel anders tegenaan gaan kijken. De manier waarop Marcel bezig is met het vakgebied valt alleen maar te typeren als: ongelooflijk veel passie. Marcel weet alles van pensioenen en het verzekeringsvak, maar is juist ook een people manager. Het is zelden dat ik dit mee maak.

Nu ik als consultant bij toch al een flink aantal klanten opdrachten heb gedaan ben ik nog niet tegenkomen dat deze zo onwaarschijnlijk tegenstrijdige eigenschappen zo goed gecombineerd zijn in een persoon. Meestal ben je of inhoudelijk sterk of een people manager. Marcel is echter beide.Grappige hierbij is dat Marcel wel enigszins van de oude stempel is, misschien toch een beetje het grijze van de vooroordelen? Wat ik hiermee bedoel is dat Marcel een grote waarde hecht aan normen, waarden en etiquette. Ikzelf heb hier geen moeite mee, maar kan me voorstellen dat voor sommige mensen wel even wennen is, zeker gezien de vrije maatschappij waar we in leven en alles maar moet kunnen. Ondanks dit of misschien juist wel daardoor ontstaat er een werkbare en fijne werksfeer.

Marcel is wel een veeleisende man, hij weet wat hij wil en wanneer het moet gebeuren. Dit neemt echter niet weg dat hij echt open staat voor ideeën en verbeteringen. Als je Marcel hebt overtuigd om het idee tot uitvoering te brengen dan krijg je daarbij ook volledig de ruimte om het idee tot uitvoering te brengen. Je moet Marcel niet voor de gek houden of dingen beloven die je niet kan waarmaken. Je krijgt veel vertrouwen van Marcel, maar je moet deze niet beschadigen.

Voor een stagiair is Marcel zo’n beetje de best denkbare begeleider. Hij is betrokken, enthousiast, motiverend en zoekt naar de manier waarop hij het beste uit je kan halen. Hij weet goed aan te geven waar je zwakke en sterke punten zitten en zal je helpen om te achterhalen wat de oorzaak is en hoe je hiermee om kan gaan.

Mijn opdracht bestond uit diverse werkzaamheden, waaronder het voeren van de administratie voor relatiebeheer, opstellen van een SWOT analyse en doorvoeren van verbeteringen naar aanleiding daarvan, het generen van leads, etc. Maar de grootste opdracht bestond uit het opstellen van een handboek Pensioen Vizier wat daarmee fungeerde als een kwaliteitssysteem. Dit boek is vervolgens gebruikt voor de nevenvestigingen van Pensioen Vizier om het hoge niveau van de dienstverlening te bewaken.Het beste advies wat ik van Marcel heb gehad is dat ik dicht bij mezelf moet blijven. Helaas heeft dit voor Marcel niet zo gunstig uitgepakt. Hij heeft namelijk geprobeerd om mij te blijven inzetten voor zijn werkzaamheden en mij verder de verzekeringswereld in te helpen. Ik ben er gedurende mijn tijd bij Marcel echter achter gekomen dat ik dit voorlopig nog niet wil. Met het advies van Marcel ben ik wel beter gaan nadenken over de keuzes die ik later moest nemen, zowel privé als zakelijk en daarmee heb ik een aantal misstappen kunnen voorkomen.

Als persoon is Marcel zeer warm en hartelijk en hij heeft een aanstekelijke lach. Het is een plezier om met Marcel te werken en kan ik het dan ook van harte aan bevelen om hetzelfde te doen en op z’n minst een kennismakingsgesprek met hem aan te gaan. Het was in 2004 dat ik Marcel leerde kennen en hem heb mogen assisteren als stagiair. Sinds dat moment hebben we altijd nog contact gehouden en dat waardeer ik zeer.

 

Jim Lindhout (februari 2004 – juli 2004)