Jonathan Antoine (februari 2011 – 1 juli 2011)

Ik heb HBO stage gelopen bij PensioenVizier van februari tot juli 2011. Ik heb gekozen voor PensioenVizier doordat ik erg benieuwd was naar de werkzaamheden binnen een consultancy bedrijf. Deze interesse kwam voort uit een minor mogelijkheid voor de studie die ik op dit moment volg. Op dit moment ben ik een student aan de NHL Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Ik zal mijn studie hebben afgerond in 2013.

Ik heb de stageplaats bij PensioenVizier gevonden door middel van Stageplaza. Dit is een website waar stagevacatures staan in heel Nederland.  Nadat ik op één van de vacatures had gereageerd mocht ik snel langskomen voor een sollicitatiegesprek bij PensioenVizier.PensioenVizier is een klein bedrijf waar je het bedrijfsleven goed leert kennen. Mijn ervaring met administratief werk was aanwezig. Hierdoor kon ik de kleine opdrachten snel uitvoeren. Na een periode van ongeveer twee maanden hier kennis mee te hebben gemaakt  ging ik met Marcel samen adviezen opmaken in de vorm van boeken voor de klant. In deze boeken wordt de huidige situatie van de klant omschreven en wordt er advies gegeven op basis van wat de klant wenst  voor zijn pensioen. Samen met Marcel heb ik veel van deze adviesboeken mogen opmaken. Van het intake gesprek tot het advies wat jaarlijks wordt afgegeven, ik heb het hele consultancy traject mogen doorlopen.

Marcel is de persoon waarmee ik het meeste heb samengewerkt voor het consultancy traject. Deze samenwerking vond ik er prettig. Hij neemt de tijd je alles uitgebreid uit te leggen maar heeft wel hoge verwachtingen waaraan je dient te voldoen. Het mooie is dat Marcel wel een persoon is waarmee valt de discussiëren, hij staat open voor nieuwe ideeën en andere manier om iets aan te pakken. Twee eigenschappen die je niet altijd in één persoon zit

Voor mijn opleiding Management, Economie en Recht is het verplicht een stage opdracht te maken. Dit moest een opdracht zijn die voor het bedrijf wordt gemaakt. PensioenVizier bleek al snel een geschikte opdracht te hebben, namelijk een pensioencursus. Uit ervaring bleek dat het gegeven advies niet lang bij de klant bleef hangen. De kennis die Marcel ze gaf was na een korte periode weer weg.  Hiervoor hebben wij als eerst een schriftelijke cursus opgemaakt.  Al snel bleek dat dit niet de meest ideale manier was om een cursus af te laten nemen, voornamelijk omdat “pensioenkennis” jaarlijks moet worden bijgesteld. Dit heeft tot gevolg gehad dat mijn opdracht was om een project te leiden voor BI studenten die de cursus zouden digitaliseren. Dit was een succes. Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van de digitale cursus en heeft PensioenVizier een extra service te bieden bij hun advies.

Mijn stage heb ik als erg prettig ervaren.  Er is een hoog verwachtingspatroon maar dit stoomt je zeker klaar voor de “echte wereld”.  Veel van mijn leermomenten waren dan ook leren strikter te zijn. Iets wat gemakkelijk klinkt maar in de praktijk lastig kan uitpakken,  zeker als je geen tot geringe pensioenkennis hebt.

PensioenVizier is een enorm goed leerbedrijf.  Je hebt te maken met collega’s,  die je persoonlijk kent en altijd willen helpen.  Je wordt als student opgeleid tot een echte werknemer.

 

Jonathan Antoine (februari 2011 – 1 juli 2011)