Maaike de Swart (september 2013 – februari 2014)

Mijn naam is Maaike de Swart en ik volg de opleiding Bedrijfskunde MER aan de NHL in Leeuwarden. Het derde schooljaar is in twee delen opgedeeld, een half jaar stagelopen en een half jaar een minor volgen. Ik heb er voor gekozen om het eerste half jaar, van september 2013 tot en met januari 2014, stage te lopen. Via stageplaza ben ik terecht gekomen bij PensioenVizier.

Na het sollicitatiegesprek wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Al snel werd er contact met mij opgenomen en mocht ik een halfjaar stagelopen bij PensioenVizier. Om een beetje kennis van het bedrijf te krijgen, heb ik voordat ik begon met mijn stageperiode een dag meegelopen met de voorgaande stagiair.

Maandag 2 september 2013 begon mijn stageperiode dan echt. In de eerste stageweek dacht ik: “als het zo rustig blijft, dan wordt dit een makkie”. Maar als snel werd ik in het diepe gegooid en kreeg ik termen te horen, waar ik nog nooit eerder van had gehoord. Op het gebied van pensioenen wist ik helemaal niets. Natuurlijk wist ik wel in grote lijnen wat pensioen is, maar toch is pensioen ingewikkelder dan je denkt. Ook op het gebied van arbeidsongeschiktheids- en overlijdensrisicoverzekeringen heb ik veel geleerd.

Daarnaast moest ik ook een onderzoek uitvoeren bij PensioenVizier. In eerste instantie wist ik niet wat voor onderzoek ik voor PensioenVizier zou doen, totdat Marcel met een idee kwam. Mijn onderzoek ging over welk CRM systeem het beste als klantendatabase kan fungeren voor PensioenVizier.

Kortom heb ik een leuke en leerzame stageperiode bij PensioenVizier gehad. Er moest wel hard gewerkt worden, maar door de prettige omgang met collega’s ben je dit zo weer vergeten.

Maaike de Swart (september 2013 – februari 2014)