Heb jij een pensioentekort?

Veel mensen denken dat ze een pensioentekort hebben, maar is dit ook echt zo? Bekijk onze korte video!

Wat is een pensioentekort

Je hebt pas een pensioentekort als je minder krijgt dat je gehoopt had te krijgen. Een pensioentekort gaat niet om harde cijfers, maar om een wens.

Je moet eerst nagaan bij jezelf wat voor pensioen jij wenst te krijgen. Als je niet weet waar je naartoe loopt en je ook niet weet waar je bent, dan loop je immers nooit verkeerd.

Om erachter te komen of je een pensioengat hebt ga je daarna na hoeveel pensioen je op dit moment hebt opgebouwd. Verder is het belangrijk om te weten wat voor soort pensioen(en) je hebt en of er nog andere inkomstenbronnen meetellen. Indien je een erfenis verwacht, zal dit ook opgenomen moeten worden in de verwachting.

Daarna ga je kijken of en hoeveel verschil hierin zit, zijn de te verwachtte pensioenen naar wens? Dan heb je geen pensioengat.

Is het lager dan verwacht, overweeg dan om extra te sparen, zodat je dit tekort later weer op kunt vangen.

Meer weten over hoe je dit doet? Neem contact met ons op!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.