Gratis offerte collectief pensioen
Als ondernemer ben je al met veel dingen bezig, maar een steeds belangrijker wordend onderdeel van de arbeidsvoorwaarden is het pensioen. Echter komt er veel kijken bij het afsluiten van een pensioenregeling. Omdat er veel komt kijken bij het afsluiten van zo’n regeling helpen wij je graag!
Wat is onze werkwijze en wat zijn de stappen om tot een collectief pensioen te komen? In dit artikel nemen wij je mee hoe wij, samen met jou tot een passende collectieve pensioenregeling komen.
Dat er jaarlijks gekeken wordt of mijn pensioen nog up-to-date is en de wijze waarop dat wordt gedaan, spreken mij bijzonder aan. Dat ik daardoor min of meer ‘gedwongen’ wordt om er jaarlijks over na te denken, voorkomt dat ik straks voor verrassingen kom te staan.
Eerst inzicht!
Pas wanneer we inzichtelijk hebben gemaakt wat alle kosten en opbrengsten(!) zijn, gaan we aan de slag met het opstarten van de pensioenregeling en pas dan worden er kosten in rekening gebracht.
Op deze manier heeft u eerst een volledig beeld van de financiële impact, voordat er door ons kosten in rekening worden gebracht.
Vervolgens kan de pensioenregeling opgestart worden.
Het eerste gesprek over uw collectief pensioen
Collectief pensioen.
Een gesprek vindt plaats op een door jou gewenste locatie, dat kan bij jou op de zaak, maar ook bij ons op kantoor. Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend, de kosten zijn voor onze rekening. Tijdens dit gesprek doorlopen we de onderstaande zaken.
– Wij maken eerst graag kennis met jouw bedrijf en de specifieke wensen van jou en je werknemers;
– We overhandigen je graag onze vergelijkingskaart en de bijbehorende leveringsvoorwaarden;
– We geven je een uitleg van onze werkwijze met betrekking tot het opstarten van een collectief pensioen.
Adviesvoorstel
Als je besluit om gebruik te maken van onze diensten, dan maken wij voor jou een adviesvoorstel voor collectief pensioen. In dit adviesvoorstel tref je de volgende inhoud:
– De aanleiding: waarom wil je een pensioenregeling?
Wil je dit ter vervanging van de oude pensioenregeling of wil je juist een geheel nieuwe (extra) arbeidsvoorwaarde?
– Jouw doelstelling: wordt het een regeling die een beloningsgedachte of juist een verzorgingsgedachte in zich heeft?
Het stappenplan om tot een collectief pensioen te komen:
Ons stappenplan kent elf stappen om tot een collectief pensioen te komen. Ons stappenplan ziet er als volgt uit:
1. Kennismaking en opstellen van de kostenbegroting.
We gaan eerst kort de mogelijkheden bespreken en geven aan wat de eventuele gevolgen zijn.
2. Een uitgebroeide inventarisatie.
Wij vragen u het hemd van het lijf. Wat zijn uw wensen, wat is uw budget, wat is uw verwachting van het collectief pensioen. Vervolgens vatten wij dit samen in een terugkoppelingsdocument.
3. Oriëntatie en globale indicatie van kosten en mogelijkheden.
Vanuit hier worden de eerste offertes opgesteld en de kosten geïnventariseerd.
4. Onderzoek verplichtstellingen BPF en cao.
We gaan beoordelen wat de werkzaamheden op de werkvloer zijn en waar het personeel allemaal mee bezig is. dit koppelen we aan de insluitings- en uitsluitingscriteria van een aantal Bedrijfspensioenfondsen. Dit wordt samengevoegd in een BedrijfstakPensioenFonds (BPF) check.
5. PBA (Pensioen Betaalbaarheid Audit) op basis van de laatste drie jaarcijfers.
Hier beoordelen we onder andere de quick- en current ratio. Daarnaast wordt er nog een aantal parameters door ons beoordeeld.
6. Actuariële vergelijking van de eventueel bestaande regeling en aanspraken.
We vergelijken het voorstel met wat je nu hebt en met wat je in de toekomst wilt.
7. Analyse en fiscaal-juridisch advies.
Bij deze stap achterhalen we wat fiscaal haalbaar is en wat wenselijk is voor de werkgever en het personeel.
8. Product analyse pensioenuitvoerder uitvragen drie collectieve pensioen offertes.
We gaan hier drie offertes beoordelen van verschillende aanbieders. Daarbij letten we op de prijs en de voorwaarden.
9. Contractondertekening en implementatie.
We gaan de pensioenregeling invoeren bij de pensioenuitvoerder. De contracten worden opgesteld en de pensioenregeling wordt geactiveerd. Het contact met de salarisadministratie over premieverdeling werkgever/werknemer, is hier bij inbegrepen.
10. Communicatie met de werknemers.
Standaard geven wij een presentatie aan het personeel. Dit gebeurt ieder jaar, zodat werknemers jaarlijks ingelicht zijn over de laatste ontwikkelingen.
11. Nazorg en jaarlijks pensioenbeheer.
Tot slot voeren wij alle mutaties en controles uit conform de afgesproken dienstverlening.
Dit zijn de elf stappen hoe wij tot een collectief pensioen of contract komen. Als je nog vragen hebt over onze werkwijze of over een bepaalde stap, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Dat kan via de telefoon: 088-9000 900 of laat hieronder jouw gegevens achter. Dan nemen wij contact met jou op!
Drie nieuwe rollen
Er ontstaan drie nieuwe rollen voor pensioenadviseurs, denkt Wesselink.
- “De eerste is werkgever-pensioencoach. Dat zit dicht tegen de Wet toekomst pensioenen aan: hoe ga je werkgevers en deelnemers helpen bij keuzebegeleiding en transitiecommunicatie?
- Daarnaast ontstaat de rol van coach op het gebied van goed werkgeverschap: welke pensioenregelingen zijn er en wat kun je allemaal om je HR-beleid vorm te geven?
- De derde rol is deelnemer-impactadviseur. Daarin sta je deelnemers bij in het omgaan met vraagstukken als pensioenopbouw, maar ook vitaliteit en welzijn. Elk advieskantoor moet kiezen of het er een van die nieuwe rollen bij wil gaan nemen.”
Pensioencommunicatie, de stap naar waarde!
Voor werknemers is collectief pensioen ver weg, ingewikkeld en abstract. Toch is het belangrijk om na te denken over hun financiele toekomst. Hierbij komt pensioencommunicatie om de hoek kijken! Alles weten over een goede pensioencommunicatie? Bekijk onze pdf over pensioencommunicatie!