150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Alle informatie over pensioen

Informatie over pensioen, ingewikkelde materie met veel verschillende thema’s. Bij pensioen hoort namelijk niet alleen “geld voor later” maar ook risico’s bij overlijden en bij (langdurige) ziekte. Door de verschillende thema’s is informatie niet altijd even overzichtelijk. Veel verschillende en lastige informatie op veel verschillende plekken. En tegelijk ben jij als werkgever verplicht om jouw medewerkers op de hoogte te stellen van al deze verschillende thema’s. Nu denk je vast “ben ik verplicht tot?”, het antwoord hierop is jazeker! In de wet pensioencommunicatie lees je hier alles over!

Pensioen informatie in PensioenSimpel

Voor het informeren van jouw werknemers en het voldoen aan alle wetgeving heeft PensioenVizier iets ontwikkeld! Namelijk de pensioen app PensioenSimpel. Alle informatie over het pensioen van je medewerkers op één plek. Én nog leuker; de app is gratis te gebruiken!

De app snijd de verschillende thema’s van pensioen aan;

 • Geld voor later
 • Geld bij arbeidsongeschiktheid
 • Geld bij (langdurige ziekte)

Geld voor later

Hier gaan we dieper in op de drie pijlers:

 • Wat krijgt de werknemer van de overheid? (AOW)
 • Pensioen informatie over wat de werkgever heeft geregeld. (Bedrijfspensioen)
 • Wat kan de werknemer zelf doen? (lijfrente en sparen)

Geld bij arbeidsongeschiktheid

Ook hier zijn er drie pijlers

 • Wat krijgt de werknemer van de overheid? (ANW en de beperkingen daarvan)
 • Wat doet het bedrijf voor de werknemer (het nabestaandenpensioen in de regeling)
 • Wat kan de werknemer zelf doen? (ANW hiaat vrijwillig verzekeren)

Geld bij langdurige ziekte

 • Hier gaan we dieper in op de pensioen informatie en wetgeving bij ziekte (eerste twee jaar)
 • Daarna uitleg over WIA zoals WGA en IVA

Daarnaast geeft de app inzicht in de “veelgestelde vragen”. Dit zijn de vragen die wij het meest zijn tegengekomen in de afgelopen 20 jaar. Maar ook een handig stappenplan en handige links, bijvoorbeeld www.mijnpensioenoverzicht.nl, zijn te vinden in de pensioen app. Daarnaast krijgen de medewerkers direct toegang tot de jaarlijkse pensioenpresentatie van PensioenVizier.

Doe mij die GRATIS app!

Waarom PensioenSimpel

Op dit moment besteed je veel geld aan pensioen, hiermee zorg je ervoor dat je werknemers niet alleen nu rustig kunnen leven, maar ook na pensioendatum er warmpjes bijzitten. Wel jammer dat de werknemer geen idee heeft wat er allemaal geregeld is, en de investeringen die jij als werkgever doet om jouw medewerkers te ontzorgen. Dit komt niet alleen door een laag interesseniveau maar de pensioen informatie die beschikbaar is, is vaak omslachtig en te moeilijk uitgelegd.

Daarnaast ben jij als werkgever verplicht, volgens de wet pensioencommunicatie, om jouw werknemers op ieder moment toegang te geven tot de pensioenregeling en de relevante pensioen informatie. Komt er ook nog bij..

Maak gebruik van de mogelijkheid om deze dure arbeidsvoorwaarde goed te communiceren en in één keer te voldoen aan alle wetgevingen! PensioenVizier geeft PensioenSimpel gratis weg. PensioenVizier regelt voor jouw alle communicatie van de pensioenregeling en alles wat hierbij komt kijken! Wij doen de presentaties, gesprekken en geven toegang tot PensioenSimpel.  

HR en pensioen

Er komen steeds meer regels en wetten op het gebied van pensioen en pensioencommunicatie. Vaak worden er pensioenvragen gesteld aan de HR afdeling van het bedrijf. Dan is deze tool, maar ook de achtervang van PensioenVizier een goede oplossing. Gelijk bereikbaar en direct de goede antwoorden, zo kun je snel weer verder.

Dit is een portaal waar alle informatie over pensioen te vinden is, eigenlijk is dit de enige omgeving die werknemers moeten onthouden, want alle relevante pensioenthema’s staan op deze webapplicatie.

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.