145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor DGA

AOV voor DGA, altijd doen! Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een goede en betaalbare manier om jezelf te beschermen tegen arbeidsongeschiktheid. Zo ook voor een DGA! Je wordt voorzien van een periode uitkering bij ziekte of invaliditeit. Zo kun je toch jouw vaste lasten betalen, ook al kun je (tijdelijk) niet werken.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering DGA, een goede en betaalbare manier om jezelf als DGA te beschermen tegen arbeidsongeschiktheid. Je wordt voorzien van een periodieke uitkering bij ziekte of invaliditeit. Zo ben je toch in staat om jouw vaste lasten te betalen, ook al kun je (tijdelijk) niet werken. Een AOV voor DGA verzekerd jou niet alleen van een inkomen als je arbeidsongeschikt raakt. Het is tevens een manier om jouw vermogen te beschermen!

Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering is in feite maatwerk. Niet elke ondernemer of zelfstandige verkeert in gelijke omstandigheden en loopt dezelfde risico’s. Je dient daarom keuzes te maken die bij jou passen. Keuzes waarmee je de premie ook flink kunt verlagen. Een AOV voor DGA is meestal niet goedkoop, maar geen inkomensverzekering nemen is vaak duurkoop als er onverhoopt wat met je gebeurt.

Lees meer over pensioen van de DGA

Voor wie is de verzekering van belang?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is opgezet voor zelfstandig ondernemers. Als zelfstandig ondernemers worden aangemerkt:

  • Zelfstandigen;
  • Directeuren-grootaandeelhouders;
  • Vrije beroepsbeoefenaren;
  • Meewerkende echtgenoten.

In het algemeen gelden er een paar goede redenen om een AOV als ondernemer af te sluiten:

  • Er zijn geen andere inkomensbronnen, waarop je kunt terugvallen wanneer je werk door arbeidsongeschiktheid vervalt.
  • De organisatie, waarin je zit, verplicht je om een AOV af te sluiten.
  • De bank eist, dat je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit, voordat je een lening krijgt.

Een tandarts is meestal een vrije beroepsbeoefenaar en zal een AOV moeten afsluiten.

Lees hier hoe je dat doet. De AOV DGA is maatwerk.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering hoeft niet duur te zijn. Draai alleen aan de goede knoppen!

Verlaag je AOV premie door goed te kiezen! Er zijn verschillende manieren om de premie voor de verzekering te verlagen. Nogmaals dat is maatwerk. Hieronder geef ik je een achttal verschillende manieren om jouw AOV DGA premie te verlagen.

Vergelijk zelf via Yezzer!

1. Bepaal je eigen risico

Bepaal eerst wat voor eigen risico je wilt en kunt nemen. Welke periode kun je door komen zonder een uitkering van de verzekering? Deze wachttijd tussen arbeidsongeschiktheid en uitkering kun je zelf kiezen. Wordt het een korte tijd van twee weken of kies je voor een wachttijd van een jaar.

Hoe langer de wachttijd, hoe lager de premie.

2. Wat word je uitkeringsdrempel AOV?

De uitkeringsdrempel heeft te maken met de mate van arbeidsongeschiktheid. Standaard is de drempel gezet op 25 procent arbeidsongeschiktheid. Als je kiest voor een drempel van bijvoorbeeld 50%, wordt de premie een stuk lager. Kies je ervoor om te gaan voor een hoger arbeidsongeschiktheidspercentage, dan loop je ook meer risico.

3. Tot welke leeftijd keert de verzekering uit?

Hoe korter de periode van uitkering is waarvoor je kiest, hoe lager de premie.

Wie een appeltje voor de dorst heeft of een goed pensioen, kan de uitkering eerder laten stoppen. Bijvoorbeeld op de leeftijd van 60 jaar. Wie dat niet heeft, kan beter voor een langere duur kiezen, maar betaalt daarvoor ook meer premie.

4. Wat is je hoogte uitkering AOV?

Vaak bedraagt de uitkering van de AOV DGA maximaal 80 procent van het laatst verdiende inkomen. Je kunt ook voor een lager percentage kiezen.

AOV DGA

5. Beroepsarbeidongeschiktheid of passende arbeid

Het maakt nogal wat uit of je verzekerd wilt zijn uit hoofde van je beroepsarbeidongeschiktheid of vanuit passende arbeid. Vanuit je beroepsarbeidongeschiktheid zal bij arbeidsongeschiktheid niet naar een andere baan worden gezocht. Er wordt dus niet gekeken naar werkzaamheden bij een ander bedrijf. Wel wordt er gekeken of jij je eigen beroep binnen het bedrijf kunt uitvoeren.

Bij passende arbeid liggen er nog veel mogelijke beroepen open. Bij passend arbeid wordt er gekeken naar wat je nog wel kunt. Dit gaat op grond van bijvoorbeeld je opleiding en ervaring. Een AOV op basis van passend arbeid is goedkoper.

6. Wat is de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De standaard premie blijft, ongerekend indexering voor de inflatie, gedurende de hele looptijd gelijk. Je kan kiezen voor een leeftijdgebonden tarief. Dan wordt de premie hoger naarmate je ouder wordt. Wie het standaardtarief kiest, betaalt op jongere leeftijd relatief te veel, maar op latere leeftijd relatief wat minder.

Bij het standaardtarief worden de tarieven in feite gemiddeld. We bekijken graag wat voor jou het beste is.

7. Waarvoor ben ik nu verzekerd met de AOV DGA?

Van de verzekering kunnen een aantal zaken worden uitgesloten die premie verlagend werken. Denk hierbij aan:

  • Burn-out en overbelasting;
  • Zwangerschapsverlof;
  • Psychische aandoeningen.

Vaak kan er nog meer worden meegenomen, zoals een ongevallenverzekering of een jaarlijkse medische scan.

8. Welke indexering van de verzekering geldt er?

Bij indexering wordt alles geïndexeerd: de premie, het verzekerde bedrag en de uitkering. Bepalend voor de premie is de mate van indexering waarvoor je kiest. Een volledige indexering pakt veel duurder uit dan een gedeeltelijke indexering respectievelijk geen indexering.

Houd altijd rekening met het risico van een verminderde arbeidsgeschiktheid op enig moment. Stel daarom je inkomen veilig met een goede AOV. Wij vragen altijd voldoende offertes aan en vergelijken de voorwaarden van de verzekering goed met je wensen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering als DGA ben je tegen een redelijke premie goed verzekerd. Jouw inkomen wordt dan aangevuld bij ziekte.

Wil je weten wat voor jou voordelig is..?

Benieuwd welke arbeidsongeschiktheidsverzekering DGA het voordeligst is? Wij vergelijken en kiezen de voordeligst AOV voor jou! Bel voor een vrijblijvende afspraak: 088-9000 900

Als je meer wilt weten over het pensioen voor een ondernemer kijk dan eens naar de pagina pensioen voor de ondernemer

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.