145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Wij realiseren vaak premieverlaging AOV voor onze relaties die wel op kunnen lopen tot 40%.
In uitzonderlijke gevallen is het voordeel soms wel meer! Hoe komt dat nu?

1. Premieverlaging AOV – We vergelijken scherp!

Omdat wij ongebonden adviseren scannen we de hele markt af naar de beste AOV voor de laagste prijs.
Onze beloning is immers niet afhankelijk van de AOV, wij worden beloond voor het advies.

2. Premieverlaging AOV – Er  zitten nooit verborgen kosten in de AOV.

Geen provisie, kick backs of andere beloningen!

3. Premieverlaging AOV – De looptijd van uw AOV

Vaak is de AOV inmiddels per maand opzegbaar. Is dit niet het geval?
Dan houden wij de opzegdatum voor u in de gaten! Verlaag je AOV premie door goed te kiezen! Er zijn verschillende manieren om de premie voor de verzekering te verlagen. Nogmaals dat is maatwerk. Ik noem er een paar:

Bepaal je eigen risico

Welke periode kun je door komen zonder een uitkering van de verzekering te krijgen, is bepalend voor het eigen risico dat je wilt en kunt nemen. Deze wachttijd tussen arbeidsongeschiktheid en uitkering kun je zelf kiezen. Wordt het een korte tijd van twee weken of kies je voor een wachttijd van een jaar.

Hoe langer de wachttijd, hoe lager de premie.

Vergelijk zelf via Yezzer!

Wat word je uitkeringsdrempel AOV?

De uitkeringsdrempel heeft te maken met de mate van arbeidsongeschiktheid. Standaard is de drempel gezet op 25 procent arbeidsongeschiktheid. Als je kiest voor een drempel van bijvoorbeeld 50%, wordt de premie een stuk lager.

Tot welke leeftijd keert de arbeidsongeschiktheidsverzekering uit?

Hoe korter de periode van uitkering is waarvoor je kiest, hoe lager de premie.

Wat is je hoogte uitkering AOV?

Vaak bedraagt de uitkering van de AOV maximaal 80 procent van het laatst verdiende inkomen. Echter kan je ook voor een lager percentage kiezen.

Beroepsarbeidongeschiktheid of passende arbeid

Het maakt nogal wat uit of je verzekerd wilt zijn uit hoofde van je huidige beroep of vanuit passende arbeid. Vanuit je huidige beroep zal bij arbeidsongeschiktheid niet naar een andere baan worden gezocht, alvorens uit te keren. Bij de plicht tot passende arbeid kunnen er nog vele mogelijkheden van werk open liggen op grond van bijvoorbeeld je opleiding en ervaring. Doordat deze laatste variant in de praktijk lagere kosten met zich meebrengt, is het daarmee ook een goedkopere verzekering.

Premieverlaging AOV

Hoeveel premie moet ik betalen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De standaard premie blijft, ongerekend indexering voor de inflatie, gedurende de hele looptijd gelijk. Echter kan je ook kiezen voor een leeftijdgebonden tarief dat hoger wordt naarmate je ouder wordt en het risico voor de verzekeraar toeneemt. Wie het standaardtarief kiest, betaalt op jongere leeftijd relatief te veel, maar op latere leeftijd relatief lage kosten. Bij het standaardtarief worden de tarieven in feite gemiddeld. Bekijk wat voor jou het goedkoopste is.

Waarvoor ben ik nu verzekerd met de AOV?

Van de verzekering kunnen een aantal zaken worden uitgesloten die premie verlagend werken. Bijvoorbeeld:

  • Burn-out en overbelasting;
  • Zwangerschapsverlof;
  • Psychische aandoeningen.

Aan de andere kant kunnen ook extra zaken in de verzekering worden meegenomen, zoals een ongevallenverzekering of een jaarlijkse medische scan.

Welke indexering van de verzekering geldt er?

Bij indexering wordt alles geïndexeerd: de premie, het verzekerde bedrag en de uitkering. Bepalend voor de premie is de mate van indexering waarvoor je kiest. Een volledige indexering pakt veel duurder uit dan een gedeeltelijke indexering respectievelijk geen indexering.

Slot arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Houd altijd rekening met het risico van een verminderde arbeidsgeschiktheid op enig moment. Stel daarom je inkomen veilig met een goede AOV. Wij vragen altijd voldoende offertes aan en vergelijken de voorwaarden van de verzekering goed met je wensen. Met een AOV bent je tegen een redelijke premie goed verzekerd van een passend vervangend inkomen in de situaties waarin dat nodig is. Meer weten over premieverlaging AOV? Neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina of bel naar (088) 9000 900.
Ook kan je direct mailen naar info@pensioenvizier.nl

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.