Collectief pensioen ZZP, doen?
In dit artikel leggen wij uit wat de belangrijkste aspecten van het collectief pensioen ZZP zijn. Is het na dit artikel het niet duidelijk genoeg? Neem dan contact met ons op!
De belangrijkste aspecten:
- Deelname is vrijwillig
- De inleg is flexibel
- Relatief lage beheerskosten
- De inleg blijft van jezelf
Naast de genoemde voordelen biedt het opzetten van een eigen pensioenregeling nog extra flexibiliteit. Je hebt namelijk de vrijheid om zelf te bepalen wanneer je het pensioen wilt laten ingaan en over welke periode je de uitkering wenst te ontvangen. Bovendien kunnen de gestorte bedragen worden afgetrokken van de belasting, wat het opbouwen van pensioenkapitaal fiscaal aantrekkelijk maakt. Natuurlijk is dit niet eenvoudig. wij helpen je graag op weg. Maar wat vinden wij van het collectief pensioen, voegt het dan ook echt wat toe?
Wat vinden wij van PensioenVizier van het collectief pensioen ZZP ?
Wij zijn er niet over uit. Wij hebben toch wel een aantal kanttekeningen: Vrijwillige inleg. Deze vrijwillige inleg kan hoog of laag zijn. Het is de vraag of je jouw doel haalt en weet wat en waarom je spaart voor later. Dit houdt de schijnzekerheid in stand als deze al niet groeit hierdoor. Doordat de inleg vrij is, weet je de einduitkomst niet. De ondernemer denkt wellicht ‘ik leg in dus ik heb pensioen,’ maar de hoogte is onbekend. Stel jij jezelf bijvoorbeeld wel de volgende vragen:
- Wat heb ik op de einddatum dan opgebouwd? Als je jouw inleg wijzigt, moet je wel een duidelijk financieel plan hebben opgesteld. Pensioen vereist discipline. Ondernemers gebruiken geld vaak gelijk om in de zaak te stoppen.
- Welke zekerheden heb ik nu dan?
- Is mijn gewenste inkomen niet te hoog of te laag? En hoeveel inleg moet ik hiervoor gebruiken?
- Hoe zit het met overlijden en langdurige ziekte bij collectief pensioen zzp?
Meer lezen over zelf je pensioen regelen? Klik dan hier!
Zeer deskundig advies gekregen van Marcel. Hij heeft echt verstand van zaken. Komt z’n afspraken na en komt desnoods bij ons thuis. Hij heeft alle geduld om alles uit te leggen.
Drie nieuwe rollen
Er ontstaan drie nieuwe rollen voor pensioenadviseurs:
- De eerste is werkgever-pensioencoach. Dat zit dicht tegen de Wet toekomst pensioenen aan: hoe ga je werkgevers en deelnemers helpen bij keuzebegeleiding en transitiecommunicatie?
- Daarnaast ontstaat de rol van coach op het gebied van goed werkgeverschap: welke regelingen zijn er en wat kun je allemaal om je HR-beleid vorm te geven?
- De derde rol is deelnemer-impactadviseur. Daarin sta je deelnemers bij in het omgaan met vraagstukken als pensioenopbouw, maar ook vitaliteit en welzijn. Elk advieskantoor moet kiezen of het er een van die nieuwe rollen bij wil gaan nemen.”
Pensioen voor ZZP
Het komt vaker voor dat geld opbouwen voor later ook daadwerkelijk pas later bij je op komt als ondernemer. Toch is het verstandig om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen en je pensioen als ZZP’er of ondernemer te regelen. Een ondernemer moet zijn eigen pensioenopbouw regelen, maar waar moet je beginnen? Vaak is er een pensioenregeling via de werkgever geregeld en hoef je hier als werknemer niets voor te regelen. Als ondernemer kan je op verschillende manieren pensioen opbouwen, waarbij het opstarten van een bancaire lijfrente doorgaans het meeste voorkomt. Deze manier van pensioen opbouwen voor later is een fiscaal voordelige manier om een aanvulling op je AOW te krijgen.
Wanneer je als ZZP’er bent gestart, maar inmiddels werknemers in dienst hebt dan komt een collectieve pensioenregeling wellicht om de hoek kijken. Dit kan een verplicht gesteld pensioenfonds zijn, maar wanneer dit niet aan de orde is dan kan je als werkgever zelf een pensioenregeling opstarten voor je werknemers. Pensioen voor de werknemer is een steeds belangrijk wordende arbeidsvoorwaarde. Bij het zelf opstarten van een pensioenregeling zijn vele mogelijkheden, waardoor je de pensioenregeling krijgt die bij het bedrijf past.
Collectief pensioen ZZP
Het verplicht de werknemer, ongeacht de situatie, een vast pensioen op te bouwen. Vaak zijn werknemers ook blij verrast als ze zien hoeveel pensioen zij opgebouwd hebben. Je kan deze zekerheid zelf ook creëren dit vergt alleen discipline en tijd. Vaak is jouw inleg (veel te) laag en heb je een laag inkomen op pensioenleeftijd.
Zeker voor de ZZP’er is het belangrijk om een degelijke financiële planning te hanteren.
Je wilt als je stopt met werken natuurlijk wel dezelfde levensstijl behouden als dat je nu hebt. Dit kan bewerkstelligd worden door middel van een collectief pensioen ZZP. Geïnteresseerd in een collectief pensioen ZZP? Wij van PensioenVizier helpen jou graag om een collectief pensioen ZZP op te zetten. Alle zorgen die hierbij komen kijken, nemen wij voor onze rekening. Je kunt contact met ons opnemen via 088 9000 900 of bezoek onze contactpagina.
Met PensioenVizier opzetten!
Het traject voor het opstarten van een collectief pensioen is bij PensioenVizier vrij eenvoudig. Er zijn een paar gegevens nodig om tot een representatieve offerte te komen. Wanneer deze gegevens bij ons binnen zijn vragen wij offertes op bij verschillende aanbieders, op deze manier wordt er altijd gekozen voor de beste optie voor jou, en jouw bedrijf! Deze offerte verwerken wij vervolgends in een interactieve offerte, zodat jouw wensen direct terugkomen in de pensioenregeling. Meer weten over onze werkwijze? Neem eenvoudig contact op!
Pensioencommunicatie, de stap naar waarde!
Het is belangrijk dat jouw werknemers niet alleen weten hoe ze er op dit moment voorstaan, maar ook of ze nog op de goede weg zijn om hun doel op hun AOW-datum te bereiken. Hierbij komt pensioencommunicatie om de hoek kijken! Alles weten over een goede pensioencommunicatie? Bekijk onze pdf over pensioencommunicatie!