Collectief pensioen ZZP, doen?

In dit artikel leggen wij voor jou uit wat de belangrijkste aspecten van het collectief pensioen ZZP zijn. Is het na dit artikel het niet duidelijk genoeg? Neem dan contact met ons op!

De belangrijkste aspecten:

  • Deelname is vrijwillig
  • De inleg is flexibel
  • Er is geen winstoogmerk
  • Relatief lage beheerskosten
  • De inleg blijft van jezelf

Naast deze voordelen kan je ook nog zelf bepalen wanneer je het pensioen in wilt laten gaan en over welke periode je de uitkering wilt ontvangen. De bedragen die worden gestort kunnen afgetrokken worden van de belasting. Natuurlijk is dit niet eenvoudig. wij helpen je graag op weg. Maar wat vinden wij van het collectief pensioen, voegt het dan ook echt wat toe?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Wat vinden wij van PensioenVizier van het collectief pensioen ZZP ?

Wij zijn er niet over uit. Wij hebben toch wel een aantal kanttekeningen: Vrijwillige inleg. Deze vrijwillige inleg kan hoog of laag zijn. Het is de vraag of je jouw doel haalt en weet wat en waarom je spaart voor later. Dit houdt de schijnzekerheid in stand als deze al niet groeit hierdoor. Doordat de inleg vrij is, weet je de einduitkomst niet. De ondernemer denkt wellicht ‘ik leg in dus ik heb pensioen,’ maar de hoogte is onbekend. Stel jij jezelf bijvoorbeeld wel de volgende vragen:

  • Wat heb ik op de einddatum dan opgebouwd? Als je jouw inleg wijzigt, moet je wel een duidelijk financieel plan hebben opgesteld. Pensioen vereist discipline. Ondernemers gebruiken geld vaak gelijk om in de zaak te stoppen.
  • Welke zekerheden heb ik nu dan?
  • Is mijn gewenste inkomen niet te hoog of te laag? En hoeveel inleg moet ik hiervoor gebruiken?

Meer lezen over zelf je pensioen regelen? Klik dan hier!

Collectief pensioen ZZP

Collectief pensioen ZZP

Het verplicht de werknemer, ongeacht de situatie, een vast pensioen op te bouwen. Vaak zijn werknemers ook blij verrast als ze zien hoeveel pensioen zij opgebouwd hebben. Je kan deze zekerheid zelf ook creëren dit vergt alleen discipline en tijd. PensioenVizier geeft je diezelfde zekerheid. ZZP’ers kunnen eigenwijs zijn (ze hebben vaak hun eigen wijsheid), wij zijn eerlijk over geld. Vaak is jouw inleg (veel te) laag en heb je een laag inkomen op pensioenleeftijd. Zeker voor de ZZP’er is het belangrijk om een degelijke financiële planning te hanteren. Je wilt als je stopt met werken natuurlijk wel dezelfde levensstijl behouden als dat je nu hebt. Dit kan bewerkstelligd worden door middel van een collectief pensioen ZZP. Geïnteresseerd in een collectief pensioen ZZP? Wij van Pensioenvizier helpen jou graag om een collectief pensioen ZZP op te zetten. Alle zorgen die hierbij komen kijken, nemen wij voor onze rekening. Je kunt contact met ons opnemen over het collectief pensioen ZZP, via 088 9000 900 of bezoek onze contactpagina. Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig vrijblijvend en op onze kosten is? (www.zzp-nederland.nl)

Collectief pensioen ZZP

Photo courtesy of Yogendra174(CC Attribution)

Bereken hier het collectief pensioen!

 

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.