Kennisbankartikel:

De pensioenadviseur: “Denk niet na over later”

Kennisbank » De pensioenadviseur: “Denk niet na over later”

De drol en de pensioenadviseur
Onlangs vertelde iemand ons dat als er een drol op de stoep ligt en dat deze na een maand echt verdwenen is. Ruim de drol vooral niet op, want dan krijg je vieze handen.

Hoe zit het nou met jouw pensioen… is dat een drol of niet?

Denk niet na over later, nergens voor nodig! Dat is wat de meeste mensen doen. Het komt heus goed! Dat is wat de meeste mensen denken…
Door niets aan je pensioen te doen weet je één ding zeker, je hebt dan ook alleen de AOW. Dat is toch ruim 10.000 euro bruto per jaar, dus ruim 800 euro bruto per maand. Dan heb je net genoeg om naast je huur en (misschien) auto, brood met hagelslag te kopen. Wij zullen onze positie als pensioenadviseur maar eens gebruiken om je vijf gratis adviezen te geven.

 

Wil je advies, neem contact op!

  Schrijf me ook in voor de nieuwsbrief

  Eerste advies van de pensioenadviseur: Wees vooral niet nieuwsgierig

  Als je jarig bent is het leuk om cadeautjes uit te pakken. Je verheugt je op dat ene cadeau, waar je al maanden naar uitkijkt. Wat zou erin zitten? Zo is het ook met jouw pensioen. Vaak heb je al een of meerdere pensioenen opgebouwd bij verschillende werkgevers. Zou het niet aardig zijn om te weten wat je later allemaal krijgt?

  Deze informatie wordt op verschillende manieren aangeboden. Werk je bij een werkgever en bouw je pensioen op? Dan krijg je ieder jaar een UPO (Uniform Pensioenoverzicht). Ben je weg bij een werkgever maar er staat nog steeds pensioen voor jou, dan krijg je dit UPO eens per vijf jaar. Ook is er een overzicht waar alles voor je verzameld is en overzichtelijk wordt weergegeven. Dit is de site www.mijnpensioenoverzicht.nl.

  Door alles bij elkaar op te tellen heb je nu een bedrag wat je per jaar of per maand krijgt. Vergeet ook de AOW niet mee te nemen!

  Tweede advies: plaats jouw pensioen niet in perspectief

  Weet je niet waar je naar toe wilt en weet je ook niet waar je bent, dan loop je nooit verkeerd!

  Door niet te noteren wat je nu uitgeeft, dus weten wat je levensstandaard is, hoef je ook niet te weten wat je later wilt uitgeven. Op deze manier komt ‘t altijd goed. Heb je geen zin om later over de oceaan te varen op een luxe cruiseschip of wil je later inkopen doen bij de tweede-hands winkel in plaats van de Bijenkorf, ga dan vooral zo door. Advies van een pensioenadviseur heb je dan niet nodig.

  Derde advies van de pensioenadviseur: Lach anderen uit!

  Iedereen die spaart voor later is dom en een dief van zijn eigen portemonnee. Je leeft maar een keer dus geef het nu uit. Vandaag en niet morgen. Beleggen is belachelijk, het is nooit verstandig om op lange termijn geld weg te zetten tegen een redelijk rendement.

  Het beste rendement is je vakantie, het bier en de auto.

  Pensioenadviseur

  Vierde advies van de pensioenadviseur: verzeker niets!

  Je weet natuurlijk dat overlijden en arbeidsongeschiktheid ook pensioenrisico’s zijn. Bij arbeidsongeschiktheid heb je toch gauw je netto uitgaven per maand nodig totdat je weer beter bent. Dat kan kort duren, maar ook lang. Soms loopt dat op tot meer dan €1.000.000 ….

  Nou word je niet ziek, dus hoef je ook niets te verzekeren. Van verzekeren , daar worden de verzekeraars alleen maar beter van. Kijk maar naar de gebouwen van de verzekeraars; groot, duur en met goud behangen!

  Ook overlijden is zo een dingetje. De premie van zo een overlijdensrisicoverzekering (ORV) stelt niks voor. Vaak zijn dat enkele tientjes per maand, toch niet doen! Je kan er toch gauw andere leuke dingen mee doen.

  Jouw gezin zorgt goed voor zichzelf, ook als jij komt te overlijden. Ze kunnen hun levensstandaard gewoon voortzetten. Je partner werkt gewoon wat harder!

  Vijfde advies: Neem geen adviseur voor je pensioen

  Een pensioenadviseur heb je niet nodig, kost alleen maar geld. Wat doet die man in pak, die ik misschien een keer in het jaar zie? Nergens voor nodig…

  Gelukkig heb je zelf genoeg tijd om actief bezig te zijn met fiscaal-juridische zaken, zodat je jouw financiële zaken op orde hebt. Het uitzoeken van pensioenzaken en financiële planningen maken doe je natuurlijk véél liever dan ondernemen, tijd besteden aan je hobby of quality time met je gezin.

  Een persoon die deze taken uit je handen neemt en je adviseert over het leiden van een goed leven, zowel straks als nu, vervelend hè.

   Schrijf me ook in voor de nieuwsbrief

   Denk je dat een pensioenadviseur toch geen slecht idee is? Neem dan gerust contact met ons op, om de verschillende mogelijkheden door te spreken. Je kunt ons bereiken tijdens kantooruren via 088 9000 900 of laat een bericht achter op onze contactpagina, dan nemen wij contact met je op.

   Wist je dat het kennismakingsgesprek volledig op onze kosten is?

   Mail mij dit overzicht

   Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

   Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

   Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

   Mail mij dit overzicht

   Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

   Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

   Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

   Aanvraag gratis adviesgesprek

   Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en krijg inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

   Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

   Pensioenupdates, ja graag!

   Schrijf je nu in voor onze pensioenupdates en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

   Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.