160+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Krijg grip op jouw financiële planning!

Financiële wensen kunnen vaak en veel veranderen in je leven. Dat kan komen omdat je eigen wensen veranderen of omdat er zaken buiten jezelf veranderen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan fiscale veranderingen en een veranderende economie. Een financiële planning geeft overzicht, rust en geeft aan wat er nodig is om jouw wensen en doelen te realiseren. Wij geven je grip op jouw financiële toekomst, zodat je nu lekker financieel onbezorgd kunt leven en later ook!

Neem contact op, we helpen je verder

De aanpak

We vragen je het hemd van het lijf. We willen werkelijk alles van jouw financiële huishouding weten. Een goede input zorgt immers voor een goede output. Als we alles goed voor de bril hebben gaan we aan de slag. Dit betekent dat we met adviezen komen over:

  • sparen,
  • beleggen waar, waarom en hoeveel?
  • verzekeren, alleen dat wat nodig is
  • hoe verminderen we de belastingdruk?

Uiteindelijk krijg  je een overzichtelijke rapportage op papier. Bovendien krijg je de inlogcode voor een financieel dashboard. Dit geeft 24/7 inzicht, wel zo makkelijk.

Als (jonge) beginnend ondernemer vond ik het moeilijk om het overzicht te houden in mijn financiële planning. Met de hulp van PensioenVizier is dit helemaal gelukt!

David Soesan

Jouw persoonlijke financiële planning

Life events zijn belangrijke levensgebeurtenissen die van grote invloed zijn op jouw financieel plan. Hieronder noemen we deze life-events op en werken ze in het kort uit. Heb jij alles al geregeld?

  • Samenwonen
    Ga je samenwonen dan is het verstandig om dit officieel vast te leggen bij de notaris. Net als bij trouwen heeft samenwonen grote gevolgen voor je financiële planning in het huishouden. Je deelt immers de kosten van levensonderhoud zoals hypotheek of huurkosten, nutsvoorzieningen of de inkopen voor het dagelijks levensonderhoud.
  • Trouwen
    Hartelijk gefeliciteerd, je gaat trouwen! In deze tijd denk je natuurlijk niet aan scheiden! Toch is het belangrijk om even stil te staan wat trouwen voor invloed heeft op jouw financiële planning. Trouw je op huwelijkse voorwaarden? Wat staat er in over pensioenverdeling bij scheiding. Door een clausule op te nemen kan een hoop ellende voorkomen worden.
  • Kinderen
    Kinderen kosten geld. Tot hun 18e kosten ze zelfs een (bescheiden) Porsche! Deze kosten zijn echter planbaar.
  • Werken
    Je hebt een baan of een eigen bedrijf en je verdient de kost. Mooi. Wat doet de baas of de overheid voor jouw financiële planning? Zijn er vangnetten en welke impact hebben deze op jouw situatie…
  • Wonen
    Je woont in een huis. Heb je een hypotheek die is afgelost wanneer je stopt met werken?
  • Pensioen
    Pensioen is iets tussen een werkgever en een werknemer. IB ondernemers, ZZPers en DGA’s kunnen in die zin dus nooit een pensioen opbouwen. Deze groep bouwt vaak op een aantal manieren vermogen op. Bijvoorbeeld door een lijfrente, sparen in het bedrijf, waardeontwikkeling van het bedrijf, beleggingen, vastgoed enzovoort.

Minder leuke gebeurtenissen

Er zijn ook minder leuke gebeurtenissen waar je rekening mee moet houden. Het is wel belangrijk om met deze (eventuele) gebeurtenissen rekening te houden bij je financiële planning. Hieronder noemen wij deze minder leuke gebeurtenissen.

  • Scheiden
    Met name pensioen en de wet verevening pensioenrechten bij scheiding neemt een belangrijke plaats in. Laat je goed informeren over de ins en outs over de WVPS.
  • Overlijden
    Wat is er geregeld bij het overlijden van je partner, wat heeft hij of zij nodig en staat het een beetje in verhouding met de huidige levensstijl? Is er een nabestaandenpensioen?
  • Arbeidsongeschiktheid
    Een ongeluk zit in een klein hoekje, ziek worden kan iedereen gebeuren. Maar wat als het langer duurt? Ben je werknemer dan zijn er een aantal vangnetten zoals de WULBZ (Wet uitbetalingsplicht loonbetaling bij ziekte) en de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). Maar het blijft een vangnet en als er geen andere voorzieningen zijn getroffen, dalen je inkomsten fors. Ben je ondernemer dan is er niks geregeld bij ziekte. Je moet zelf zorgen voor jouw inkomen. Veel ondernemers hebben daarom een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering). Zorg dat je de financiële planning op orde hebt en voorkom dat je een tekort in het normale leven of bij ziek zijn.

Tarieven

We kennen bij PensioenVizier drie tariefvormen:

  • een tarief per uur;
  • een vast verrichtingentarief (vast bedrag, of vaste aanneemsom);
  • een abonnement.

Start jouw financiële planning met een advies gesprek!

Benieuwd naar jouw financiële planning? Of andere vragen betreft het pensioen? Schroom niet en neem contact met ons op. Wij beantwoorden al jouw vragen! Bel naar 088 9000 900 of laat hieronder je naam, telefoonnummer en e-mailadres achterlaten. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Chantal Nap

Mijn naam is Chantal Nap en sinds 2021 mede-eigenaar van PensioenVizier. Na mijn stageperiode bij PensioenVizier in 2009, namens de Hanzehogeschool Groningen, ben ik bij PensioenVizier in dienst getreden. Vanaf 2015 adviseer ik, met veel plezier, werkgevers over de mogelijkheden van een pensioenregeling voor de werknemers. Het maken van keuzes die passen bij een werkgever geeft mij een voldaan gevoel.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.