Hoe regel je pensioen als ondernemer?

Een ondernemer kan op verschillende manieren zijn pensioen regelen. Dit kan door te sparen voor de oude dag in de vorm van een lijfrente (Box 1). Daarnaast door te sparen bij een bank of beleggingsinstelling (Box 3). Als ondernemer bouw je namelijk geen pensioen bij een werkgever op, echter heb je later wel financiële zekerheid nodig. Pensioen moet jij allemaal zelf regelen en je moet rekening houden met een aantal zaken. Hier helpen wij je graag mee.

Direct naar:

Pensioen regelen bij PensioenVizier

 

Dromen en aannames maken over je toekomst, we doen het allemaal. Soms komen ze uit, maar de realiteit is vaak minder rooskleurig. Heb je het al overwogen, later geen vermogen? Hoe ga jij je pensioen regelen als ondernemer? PensioenVizier is voor jou als ondernemer de beste keuze en helpt je graag!

Wij snappen dat je als ondernemer druk bezig bent met jouw onderneming en dan schieten zaken als het pensioen regelen er snel bij in. Daar is een oplossing voor: pensioen regelen bij PensioenVizier! Zodat jij je volledig kunt richten op je onderneming. Wij adviseren op basis van drie invalshoeken: vermogensbeheer, fiscaal-juridische zaken en verzekeringstechnische zaken.

 

Hieronder bespreken we een aantal zaken waar je samen met PensioenVizier mee aan de slag gaat:

Hoe ziet mijn ouderdomspensioen eruit?

Een werknemer bij een bedrijf geniet van een aantal zekerheden. Dit is voor jou als ondernemer niet het geval. Ondernemerschap brengt veel financiële onzekerheid met zich mee. Wij helpen je om ervoor te zorgen dat je niet alleen nu lekker kunt leven, maar straks ook! PensioenVizier helpt jou graag bij het regelen van jouw pensioen!

Hoeveel krijgen mijn nabestaanden?

De algemene nabestaande wet (ANW) is een volksverzekering die de partner van de overledene recht geeft op een uitkering. Uiteraard is er een aantal criteria waaraan voldaan moet worden. Zo moet er sprake zijn van een gezamenlijk huishouding en moeten de kinderen jonger dan 18 jaar zijn. Om er zeker van te zijn dat jouw nabestaanden na jouw overlijden verzekerd zijn van voldoende inkomen, helpen wij je graag met het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.

 

Pensioen regelen

Waarom een pensioen regelen?

Als ondernemer moet je dus zelf pensioen regelen. Een manier om jezelf van een extra pensioen te voorzien bovenop het AOW-bedrag is door een pensioenverzekering af te sluiten. Daarbij geniet je ook van veel keuzevrijheid, op dit moment biedt namelijk elke verzekeraar een pensioenverzekering aan. Hoe hoger het aanbod des te beter voor jouw portemonnee. Het allermooiste is dat de B.V. voor je betaalt! Dat is pensioen regelen bij PensioenVizier.

Welk alternatief bestaat er voor een pensioenverzekering?

Veel mensen vinden een verzekering te duur. En sommige mensen komen niet door de medische keuring. Je vraagt je nu vast af of er een alternatief bestaat voor pensioenverzekering. Ja dat is er! Namelijk een bancaire lijfrente. In een bancaire lijfrente ben jij je eigen baas en beslis jijzelf hoeveel en wanneer je wilt storten. Je zit dus niet niet vast aan maandelijkse premies, die mogelijkerwijs kunnen stijgen in verband met de economische onzekerheden. Daarnaast rekenen verzekeraars administratiekosten, beheerskosten en beleggingskosten over de geleverde dienst. In een bancaire lijfrente ben jij eigen baas over het regelen van je pensioen. Wil je meer informatie over een lijfrente? Naast een lijfrente zijn er natuurlijk meer alternatieven.

 

[maxbutton id=”43″ ]

Hoe bouw je als ondernemer pensioen op?

Pensioen voor ondernemers er zijn zes mogelijkheden

Als ondernemer bouw je geen pensioen op bij een werkgever. Dit moet jij allemaal zelf regelen. Wanneer jij niks regelt, ontvang je alleen AOW en je oude pensioenen. Als ondernemer wil jij graag genoeg pensioen voor later. Wat zijn dan manieren om pensioen opbouwen ondernemer,? Wij leggen zes pensioenmogelijkheden voor jou uit!

[maxbutton id=”42″ ]

1. Je oude pensioenregeling voortzetten

In een aantal gevallen is het mogelijk om je oude pensioenregeling voort te zetten. Hiermee bedoelen wij de pensioenregeling bij je laatste werkgever. Het voordeel hiervan is dat het risico van premie doorbetaling bij arbeidsongeschiktheid gedekt is. Ook bij overlijden is er een nabestaandenpensioen. De premie is fiscaal aftrekbaar.

Het nadeel hiervan is dat je ook het werkgeversdeel moet betalen. Dit gaat meestal om best veel geld. Daarnaast is de pensioenregeling niet flexibel en is er geen sprake van maatwerk. Wanneer de pensioenfondsen er slecht voor staan is dit nadelig voor jou. Je oude pensioenregeling voortzetten is dus één van de pensioenmogelijkheden voor ondernemers.

2. Een verplichte pensioenregeling

In sommige gevallen kun je verplicht worden om jouw pensioen te regelen bij een pensioenuitvoerder. Dit geldt wanneer jij onder een beroepspensioenfonds valt. Dit heeft te maken met de Wet Verplichte Beroepspensioenregeling. Dit is van toepassing op bijvoorbeeld schilders, huis- en dierenartsen en fysiotherapeuten. Wil jij weten of jij onder een beroepspensioenfonds valt? Doe de BPF (bedrijfspensioenfonds) Check. Wij zoeken voor jou uit of jij onder een verplichte pensioenregeling valt.

3. Pensioen opbouwen ondernemer met een lijfrente

Wanneer je spaart in een lijfrente, spaar je ook voor later. Door een periodieke inleg spaar je kapitaal. Met dit kapitaal kun jij pensioen aanvullen. Zo kun jij ervoor kiezen om eenmalig in te leggen of in termijnen. Het nadeel van een lijfrente is dat de uitkering van een rente minimaal vijf jaar duurt. Daarnaast keert de lijfrente pas uit vanaf jouw AOW-datum.

Het voordeel van sparen in een lijfrente is dat de inleg kan worden afgetrokken van de inkomensbelasting. Daarnaast hoeft er ook geen vermogensbelasting worden betaald. Let op, je betaalt wel inkomensbelasting over het uitgekeerde bedrag na AOW-datum.

4. Sparen in de onderneming

Ook behoort sparen in de onderneming tot één van de pensioenmogelijkheden voor ondernemers. Wanneer je spaart in de onderneming spaar je op je zakelijke spaarrekening. Het geld dat je spaart wordt gezien als ondernemingsvermogen. Dit betekent dat de rente wordt gezien als onderdeel van je winst. Uiteindelijk betaal je minder vermogensbelasting dan wanneer je spaart op een privé spaarrekening.

5. Als DGA (BV) pensioenopbouw

Wanneer jij een directeur-grootaandeelhouder (DGA) bent van jouw eigen bv, kun jij een pensioenverzekering afsluiten. Tot 1 april 2017 was het mogelijk om pensioen op te bouwen in eigen beheer. Dit kan niet meer. Een andere manier om pensioen op te bouwen als DGA is door een pensioenverzekering af te sluiten bij een verzekeraar. Dit houdt in dat je maandelijks een bedrag betaalt aan de verzekeraar. De verzekeraar belegt het vervolgens voor jou. Het nadeel hiervan is dat de kosten aan de hoge kant kunnen zijn. Wanneer jij als DGA komt te overlijden, gaat de uitkering niet automatisch over naar je partner. Wanneer je dit wel wilt laten verzekeren, betaal je meer premie.

6. Zakelijk pensioen, Sparen in privé

Zelf geld opzij leggen behoort ook tot één van de mogelijkheden voor pensioen voor ondernemers. Sparen in privé betekent eigenlijk gewoon dat je zelf geld opzij legt. Je hebt als ondernemer zelf de vrijheid wanneer je spaart en hoeveel je spaart. Als je privé spaart, valt dat onder (vermogensrendementsheffing) vermogensbelasting box 3. Dit betekent dat je vermogensrendementsheffing moet betalen. Het rendement is nu afhankelijk van de hoogte van je totale vermogen.

Log hier in voor jouw financiële dashboard!

Pensioen voor ondernemers: AOV en ORV

Naast dat je genoeg geld wilt hebben wanneer jij met pensioen gaat, wil jij natuurlijk ook het risico van arbeidsongeschiktheid en overlijden afdekken. Dit zijn ook belangrijke onderdelen die bij het pensioen horen. Door middel van een verzekering of een schenkkring (broodfonds is een voorbeeld van een schenkkring) kun jij dit risico afdekken. Meer weten over een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Meer weten over een overlijdensrisicoverzekering?

Advies van PensioenVizier

Zoals hierboven aangegeven zijn er meerdere pensioenmogelijkheden voor ondernemers. Maar welke is nou het beste voor jou? Wij helpen je graag en zoeken het samen uit! Bel naar 088 9000 900 of laat hieronder je gegevens achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend!

Bereken hier jouw pensioen als ondernemer!

Hoe hou ik overzicht over mijn pensioen bij PensioenVizier?

Als klant bij PensioenVizier heb je een eigen portal, het financieel dashboard. Het financiële dashboard is een belangrijke tool die overzicht geeft in al je geldzaken. Het financiële dashboard is 24/7 beschikbaar. Vervolgens helpen wij jou inzicht te krijgen in jouw financiële situatie aan de hand van het dashboard, dat is pensioen regelen bij PensioenVizier. Dit doen we door:

  • Scenario’s te schetsen bij veranderingen
  • Consequenties van een verandering te schetsen
  • Het verzorgen van een passende oplossing

Pensioen regelen? Doen, doen en nog eens doen!

Heb je interesse in pensioen regelen als ondernemer en wil jij inzicht krijgen in je financiële situatie van nu én later? Twijfel niet en neem contact met ons op! Dit kan via 088 9000 900 of laat hieronder jouw gegevens achter. We helpen je graag verder en nemen de kosten voor een kennismakingsgesprek voor onze rekening.

[optin title=”Ik wil mijn pensioen regelen” border=”true” text=”Je zit nergens aan vast, eerste gesprek is vrijblijvend en leuk!” buttontext=”Vraag een gratis gesprek aan” successMessage=”Message has been submitted successfully.” errorMessage=”Failed to send your message. Please try later.” invalidEmailMessage=”Your email address does not appear valid.” collectfirstname=”false” collectlastname=”true” collectphone=”true” collectcompany=”false” image=”https://pensioenvizier.nl/wp-content/uploads/2017/11/37417886_xxl.jpg”]

Samenvatting
Beoordelingsdatum
Beoordeeld item
Dienstverlening PensioenVizier
Auteur waardering
51star1star1star1star1star

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.