Kennisbankartikel:

Pensioen regelen als ondernemer

Kennisbank » Pensioen regelen als ondernemer

Hoe regel je pensioen als ondernemer?

Een ondernemer kan op verschillende manieren zijn pensioen regelen. Dit kan door te sparen voor de oude dag in de vorm van een lijfrente (Box 1). Daarnaast door te sparen bij een bank of beleggingsinstelling (Box 3). Als ondernemer bouw je namelijk geen pensioen bij een werkgever op, echter heb je later wel financiële zekerheid nodig. Pensioen moet jij allemaal zelf regelen en je moet rekening houden met een aantal zaken. Hier helpen wij je graag mee.

In dit artikel bespreken we zaken waar PensioenVizier jou mee kan helpen.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Pensioen regelen bij PensioenVizier

Dromen en aannames maken over je toekomst, we doen het allemaal. Soms komen ze uit, maar de realiteit is vaak minder rooskleurig. Heb je het al overwogen, later geen vermogen? Hoe ga jij je pensioen regelen als ondernemer? PensioenVizier is voor jou als ondernemer de beste keuze en helpt je graag!

Wij snappen dat je als ondernemer druk bezig bent met jouw onderneming en dan schieten zaken als het pensioen regelen er snel bij in. Daar is een oplossing voor: pensioen regelen bij PensioenVizier! Zodat jij je volledig kunt richten op je onderneming. Wij adviseren op basis van drie invalshoeken: vermogensbeheer, fiscaal-juridische zaken en verzekeringstechnische zaken.

Hieronder bespreken we een aantal zaken waar je samen met PensioenVizier mee aan de slag gaat:

1. Hoe ziet mijn ouderdomspensioen eruit?

Een werknemer bij een bedrijf geniet van een aantal zekerheden. Dit is voor jou als ondernemer niet het geval. Ondernemerschap brengt veel financiële onzekerheid met zich mee. Wij helpen je om ervoor te zorgen dat je niet alleen nu lekker kunt leven, maar straks ook! PensioenVizier helpt jou graag bij het regelen van jouw pensioen!

2. Hoeveel krijgen mijn nabestaanden?

De algemene nabestaande wet (ANW) is een volksverzekering die de partner van de overledene recht geeft op een uitkering. Uiteraard is er een aantal criteria waaraan voldaan moet worden. Zo moet er sprake zijn van een gezamenlijk huishouding en moeten de kinderen jonger dan 18 jaar zijn. Om er zeker van te zijn dat jouw nabestaanden na jouw overlijden verzekerd zijn van voldoende inkomen, helpen wij je graag met het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.

Pensioen regelen

3. Wat als je arbeidsongeschikt wordt verklaard?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is belangrijk om jezelf te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Dit kun je doen door het nemen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Vanuit een arbeidsongeschiktheidsverzekering word je voorzien van een periodieke uitkering bij ziekte of invaliditeit. Zo kun jij je vaste lasten blijven betalen bij (tijdelijk) niet werken.

Bereken hier jouw pensioen als ondernemer!

4. Hoe bouw je als ondernemer pensioen op?

Als ondernemer kun je pensioen op verschillende manieren opbouwen. Zo kun je pensioen regelen door te sparen voor de oude dag in de vorm van een lijfrente (Box 1) of door te sparen bij een bank of beleggingsinstelling (Box 3). Bij beleggingen is een aantal factoren van cruciaal belang, bijvoorbeeld de tijd, de spreiding in verschillende branches en de spreiding van de regio en het renterisico. Voor meer informatie over je pensioenopbouw en het regelen van pensioen, neem contact op met PensioenVizier! Dit kan via 088 9000 900.

5. Waarom een pensioen regelen?

Als ondernemer moet je dus zelf pensioen regelen. Een manier om jezelf van een extra pensioen te voorzien bovenop het AOW-bedrag is door een pensioenverzekering af te sluiten. Daarbij geniet je ook van veel keuzevrijheid, op dit moment biedt namelijk elke verzekeraar een pensioenverzekering aan. Hoe hoger het aanbod des te beter voor jouw portemonnee. Het allermooiste is dat de B.V. voor je betaalt! Dat is pensioen regelen bij PensioenVizier.

6. Welk alternatief bestaat er voor een pensioenverzekering?

Veel mensen vinden een verzekering te duur. En sommige mensen komen niet door de medische keuring. Je vraagt je nu vast af of er een alternatief bestaat voor pensioenverzekering. Ja dat is er! Namelijk een bancaire lijfrente. In een bancaire lijfrente ben jij je eigen baas en beslis jijzelf hoeveel en wanneer je wilt storten. Je zit dus niet niet vast aan maandelijkse premies, die mogelijkerwijs kunnen stijgen in verband met de economische onzekerheden. Daarnaast rekenen verzekeraars administratiekosten, beheerskosten en beleggingskosten over de geleverde dienst. In een bancaire lijfrente ben jij eigen baas over het regelen van je pensioen. Wil je meer informatie over een lijfrente? Naast een lijfrente zijn er natuurlijk meer alternatieven.

Log hier in voor jouw financiële dashboard!

7. Hoe hou ik overzicht over mijn pensioen bij PensioenVizier?

Als klant bij PensioenVizier heb je een eigen financieel dashboard. Het financiële dashboard is een belangrijke tool die overzicht geeft in al je geldzaken. Het financiële dashboard is 24/7 beschikbaar. Vervolgens helpen wij jou inzicht te krijgen in jouw financiële situatie aan de hand van het dashboard, dat is pensioen regelen bij PensioenVizier. Dit doen we door:

 • Scenario’s te schetsen bij veranderingen
 • Consequenties van een verandering te schetsen
 • Het verzorgen van een passende oplossing

 

Pensioen regelen? Doen, doen en nog eens doen!

Heb je interesse in pensioen regelen als ondernemer en wil jij inzicht krijgen in je financiële situatie van nu én later? Twijfel niet en neem contact met ons op! Dit kan via 088 9000 900 of laat hieronder jouw gegevens achter. We helpen je graag verder en nemen de kosten voor een kennismakingsgesprek voor onze rekening.

  Schrijf me ook in voor de nieuwsbrief

  Samenvatting
  Beoordelingsdatum
  Beoordeeld item
  Dienstverlening PensioenVizier
  Auteur waardering
  51star1star1star1star1star

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle collectieve pensioen mogelijkheden.

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Mail mij dit overzicht

  Mail mij dit overzicht en krijg inzicht in alle pensioen mogelijkheden.

  Je staat toe dat wij je de uitkomsten van de pensioenrekentool toesturen en andere handige tips en tools met je delen. We spammen je niet en je kunt je bij elke e-mail eenvoudig weer uitschrijven.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Aanvraag gratis adviesgesprek

  Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en krijg inzicht in jouw pensioen mogelijkheden.

  Lees meer over hoe wij met persoonlijke gegevens omgaan in ons privacybeleid.

  Pensioenupdates, ja graag!

  Schrijf je nu in voor onze pensioenupdates en ontvang onze 7 extreem waardevolle tips voor een goed pensioen!

  Net als jij hebben wij ook een hekel aan SPAM, daar hoef je niet bang voor te zijn.