150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Begin met goed advies over jouw overlijdensrisicoverzekering! Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) sluit je af om bepaalde risico’s te dekken. De meest voorkomende reden die wij horen is: “Ik wil graag als ik kom te overlijden dat de levensstandaard van mijn nabestaanden niet aangepast hoeven te worden.” Maar hoe sluit je eigenlijk een ORV? Hoe weet je waar je het beste een ORV kan afsluiten? Waar moet je dan op letten? Dit begint natuurlijk met goed advies over overlijdensrisicoverzekeringen!

Hoeveel heb je nodig?

Jouw partner heeft €1500 per maand nodig. Dat is €18.000 per jaar. Stel jouw partner is 48 jaar. Dan heeft je partner dus tot AOW-datum (20 jaar) €360.000 nodig.
Indien je dit wilt verzekeren, verzeker je minimaal €360.000. De vorm is dan lineair dalend. Heb je eigen vermogen, spaargeld of andere bezittingen die gelijk om te zetten zijn in geld? Dan mag je deze aftrekken van het verzekerde bedrag.

Bereken hier jouw pensioen als ondernemer!

Welke overlijdensrisicoverzekeringen zijn er?

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten kan in 3 vormen. Hieronder beschrijven wij deze verzekeringsvormen:

Gelijkblijvende ORV

Je verzekert bij de start van de verzekering een bedrag.  Met dit bedrag kunnen jouw nabestaanden hun levensstandaard behouden. De premie blijft de gehele looptijd hetzelfde. Ook het verzekerde bedrag blijft hetzelfde. Een nadeel is dat de premie relatief hoog is. Als je dit gebruikt als nabestaandendekking zal de uitkering per jaar stijgen, vaak is dat niet wenselijk.

ORV aflsuiten

Lineair dalende overlijdensrisico verzekering

Na elk jaar wordt niet alleen jij, maar ook jouw nabestaanden een dagje ouder. Wil je een bedrag verzekeren dat elk jaar gelijkmatig daalt? Zo is de levensstandaard van jouw nabestaanden wel gedekt. Voordeel hier van is dat de premie relatief laag is. Dit uitkeringsbedrag blijft in tegenstelling tot het verzekerde bedrag wel gelijk.

ORV afsluiten

Annuïtair dalende ORV

Deze optie en een annuïtaire hypotheek zijn vaak componenten van elkaar. Het verzekeringsbedrag neemt maandelijks of jaarlijks af. Dit gaat geleidelijk met hetzelfde percentage als de hypotheekschuld. De premie is relatief laag. Zit tussen de gelijkblijvende en lineair dalende overlijdensrisicoverzekering premie in.

ORV Afsluiten

ORV of een begrafeniskosten verzekering?

Wat is het verschil tussen een ORV en een begrafeniskosten verzekering? Veel mensen denken dat dit synoniemen van elkaar zijn. Dat is een onjuiste gedachte. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten wordt gedaan om financiële problemen van de nabestaanden te voorkomen. Het geld dat vrij komt is dan ook vrij te besteden. Een uitvaartverzekering sluit je af om jouw begrafenis te kunnen financieren. Vaak is de laatste een veel lager bedrag.

Waar moet ik goed op letten?

Zoals in het vorige kopje beschreven zijn er 3 verschillende opties. Aan de hand daarvan moet je een keuze maken. De keuze hangt ook sterk af van de leeftijd van jou en jouw nabestaanden. Daarnaast is er ook nog een keuring van de verzekeraar. Bij een chronische ziekte wordt er vaak geen ORV aangeboden. Wij van PensioenVizier geven advies over overlijdensrisicoverzekeringen, nemen al jouw wensen mee en zetten de 3 beste opties op een rij. We vergelijken niet alleen prijs en vorm, maar ook de voorwaarden. Daarna bespreken we deze opties samen.

Kijk voor een overzicht van jouw pensioen op: www.mijnpensioenoverzicht.nl

Waar kan ik het best een ORV afsluiten?

Er zijn verschillende verzekeraars die een ORV afsluiten. Om de juiste ORV die het best bij jou past te kiezen, is een vergelijking erg handig. Deze vergelijking kun je zelf maken door alle offertes van de verschillende opties bij verschillende verzekeraars aan te vragen. Echter kost dit veel tijd. Wij van PensioenVizier willen jou graag helpen! We hoeven alleen maar van jou te weten welke persoonlijke voorkeuren je hebt. Aan de hand daarvan geven wij jou 3 opties op prijs-kwaliteit niveau. Samen met jou bespreken we deze opties.

Neem goed advies overlijdensrisicoverzekering! Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en we bespreken samen de beste ORV opties voor jou persoonlijk.

Neem vrijblijvend contact op!

Tips omtrent OverlijdensRisicoVerzekering afsluiten

– Je wilt overstappen naar een andere verzekeraar. Ons advies is dan om te wachten met het opzeggen van je huidige verzekering. Bij 100% toezegging zeg je je huidige verzekering op. Dit om te voorkomen je dat je niet wordt geaccepteerd. Anders zit je zonder overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast kan het zo zijn dat de premie ineens toch veel hoger uitvalt dan je huidige premie.

– Een overlijdensrisicoverzekering is vaak afgesloten voor 2 verzekerden. Wanneer een van de twee overlijdt, keert de verzekering uit. De verzekering stopt dan. Een overweging zou kunnen zijn om beide een losse ORV te nemen. Nadeel is dat de premie wat hoger is. Voordeel is dat bij eventueel scheiden hier geen problemen over zijn.

– Wanneer het mogelijk is om de premie jaarlijks te betalen, is dat een stuk voordeliger. Dit komt omdat de incassohandeling maar 1x per jaar is. Ons advies is dan ook om dit te doen als dit financieel mogelijk is.

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.