150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Creatieve spaar ideeën voor meer rente

Spaarders zitten met de handen in het haar. Maar meer rente is mogelijk. De rentetarieven op direct opvraagbare spaartegoeden dalen nog steeds. Naarstig zoeken spaarders naar alternatieven. Voor veel particuliere spaarders is een directe belegging in aandelen met een stabiel dividendrendement een brug te ver. Toch lijkt het ontvangen van het jaarlijkse dividend het meest op het ontvangen van rente.

De onzekerheid omtrent de uiteindelijke waarde van de hoofdsom bij verkoop is voor hen te groot. Spaarders kiezen daardoor voor de relatieve zekerheid van een bank. Een mogelijke oplossing is het maandelijks afsluiten van een deposito. Het spaarbedrag wordt daarbij opgeknipt in twaalf porties. Elke maand wordt voor een jaar vastgezet. Een maand na het vastzetten van het laatste deel komt het eerste deposito al weer vrij. Zo profiteert de spaarder van de hogere rente. Bovendien is het geld (weliswaar voor een deel) op korte termijn bereikbaar.

Deze methode kun je natuurlijk ook per jaar toepassen. Dit betekent dat je ieder jaar een bedrag vastzet voor een periode van bijvoorbeeld drie jaar. Na drie jaar komt het eerste bedrag vrij…. en kun je dit weer drie jaar vastzetten.

Aanvragen gratis adviesgesprek

Let op!

Goed vergelijkend onderzoek is nodig! Deposito tarieven lopen behoorlijk uiteen…Heb je vragen..? Bel 088-9000900 of mail naar info@pensioenvizier.nl

Meer ‘rente’ door beleggen

Veel mensen zien beleggen als eng. Je kan immers “al je geld” kwijtraken. Gelukkig is de wereld niet zwart/wit. Er zijn risicovolle beleggingen en minder risicovolle beleggingen. Wij beginnen altijd om een risicoprofielbepaler in te vullen. Dan weten we waar je staat. Op basis daarvan gaan we beleggen. Dit is een mooi alternatief om meer rente te ontvangen. Spreiding is wel een sleutelwoord als je gaat beleggen. We onderscheiden drie spreidingsmethodes die je alle drie toe zou moeten passen:

  • Kijk waar je belegt dus spreid in aandelen, obligaties, vastgoed en bancair
  • Kijk welke regio je belegt USA, China en Europa…
  • Kijk in welke industrieën je belegt telecom, energie, food enzovoort.
Rente

Schulden aflossen

Nu de rente het nul punt nadert(!) kan het best interessant zijn om je hypotheekschuld of andere schulden versneld af te lossen. Zo bespaar je maandelijks meer rente uitgaven dan rente inkomsten. Vooral vlak voor de pensioendatum is het prettig als je maandelijkse (hypotheek) lasten lager zijn voor de rest van je leven.

Energiezuinige woning

Het plaatsen van zonnepanelen is allang niet meer bijzonder. Warmtewisselaars zitten nog in de eerste ontwikkelingsfase. Ook hier kun je behoorlijk wat rendement op de je geld maken. Het plaatsen van zonnepanelen levert al snel 7% -9% per jaar aan rendement op!

Bekijk wat onze referenties zeggen.

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.