145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Pensioen voor vijf personen

Je hebt een bedrijf met vijf personen, dit betekent dat je ook een pensioen voor vijf personen nodig hebt. Hoe is dit bij jouw bedrijf geregeld?

Ieder jaar laait de pensioendiscussie weer op en je wordt er een beetje moe van. Ook bij sollicitanten duikt de vraag steeds vaker op of er een pensioenregeling is. Pensioen is steeds meer een arbeidsvoorwaarde die als “normaal” wordt ervaren. Meer dan 90% van de werknemers in Nederland heeft een pensioentoezegging.

Waarom is pensioen dan zo populair?

Eigenlijk zijn er maar een paar redenen waarom pensioen voor vijf personen zo populair is.

  1. Iedereen doet mee.
  2. Er is nabestaandenpensioen, dit nabestaandenpensioen is er dan voor iedereen. Niemand wordt uitgezonderd en er is geen keuring nodig. Iedereen wordt geaccepteerd. De wet Medische Keuringen is niet van toepassing.
  3. Dit geldt ook voor premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid. Iedereen wordt geaccepteerd en iedereen heeft dit. Ook al is de medewerker uit dienst door ziekte, dan nog(!) bouwt hij/zij pensioen op.
  4. Er is fiscaal voordeel voor de werkgever en voor de werknemer. De werkgever heeft VPB-voordeel en door de pensioenpremie daalt het SV-loon. De werknemer krijgt gelijk minder loonheffing.

Zijn er dan helemaal geen nadelen?

Jazeker, die zijn er zeker wel. Een pensioenregeling geldt voor iedereen en is dus geen maatwerk. Wat voor de één teveel is, is voor de ander te weinig. Een ander nadeel is, dat als er eenmaal een pensioenregeling is, deze lastig is te beëindigen. Het is niet onmogelijk, maar er moet heel wat geregeld worden. Op pensioen zit nou eenmaal geen “aan- en uitknop”.

Pensioen voor vijf personen

Je wilt dus best een pensioenregeling opstarten. Maar eerst wil je weten waar je aan begint. Hoe duur is het en wat levert het op?

Pensioen voor vijf personen kent veel varianten. Regelingen voor het pensioen kennen we van heel goedkoop tot werkelijk extreem duur. Pensioen voor vijf personen hoeft niet duur te zijn, maar dan heb je ook een slechte pensioenregeling. Omdat je deze arbeidsvoorwaarde goed moet communiceren ontkom je er ook niet aan om eerlijk te zijn tegen de medewerkers en met de billen bloot te gaan als het op de communicatie van pensioen aankomt.

We hebben daarom een eenvoudige stukje software gemaakt waarmee je kunt spelen met de kosten van het pensioen. Wil je een “ijzeren” pensioentoezegging aanbieden of toch maar een “zilveren”..?

Bereken hier het collectief pensioen!

Kenmerken van de regeling:

  • IJzer, eigenlijk alleen een goed nabestaandenpensioen met een minimale spaarpremie.
  • Brons, is een goed nabestaandenpensioen met een beetje meer spaarpremie, maar nog lang niet genoeg om van een redelijke pensioenregeling te spreken.
  • Zilver, dit is ook een goed nabestaandenpensioen met een behoorlijke spaarpremie, maar nog lang niet vergelijkbaar met een regeling in de metaal, BPF Bouw, ABP of PFZW.
  • Goud, dit is ook een goed nabestaandenpensioen met een goede spaarpremie, deze regeling gaat de richting op zoals een regeling in de metaal, BPF Bouw, ABP of PFZW.
  • Platina, dit is ook een goed nabestaandenpensioen met een zeer goede spaarpremie, deze regeling is vergelijkbaar met regelingen in de metaal, BPF Bouw, ABP of PFZW.

Waarom vergelijken met grote pensioenfondsen?

Waarom vergelijken we met de pensioenfondsen van metaal, BPF Bouw, ABP of PFZW? Vaak komt personeel van een van de grote pensioenfondsen en heeft daar al pensioen opgebouwd. Hij/zij wil een vergelijkbaar pensioen. De meeste werknemers zitten bij één van deze fondsen en deze regelingen zijn “de standaard”.

Wat levert een pensioen voor 5 personen op?

Personeelsbeleid; de achterdeur is wat dichter en de voordeur staat wat verder open. Bij sollicitaties kun je melden dat er een pensioen is. Bovendien wordt het ook nog goed gecommuniceerd.  We doen dat met een bedrijfseigen app en een bedrijfseigen website. Zo heeft iedereen zijn eigen pensioen “op zak”. Er zit altijd een “zorg” component in pensioen. Nabestaandenpensioen voor iedereen en dat zonder keuring (!). Bovendien wordt bij langdurige arbeidsongeschiktheid de premie doorbetaald.

Meer weten over het pensioen? Bekijk dan ook onze interessante pensioentips. Je kunt ook contact met ons opnemen, door hier te klikken of door het formulier hieronder in te vullen! Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar op 088-9000900. Het eerste gesprek is volledig vrijblijvend!

Pensioencommunicatie, de stap naar waarde!

Wanneer je als werkgever een goed communicatiekanaal richting het personeel hanteert, creëer je pensioenbewustzijn. Alles weten over een goede pensioencommunicatie? Bekijk onze pdf over pensioencommunicatie!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.