150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Pensioenadvies Drenthe

Woon je in Drenthe en ben je op zoek naar pensioenadvies? Dan zit je hier goed!

Wij helpen je graag met je eigen pensioen en/of met het opzetten van een pensioenregeling voor je werknemers. Al meer dan 17 jaar helpen wij ondernemers en ondernemingen om hun pensioenzaken op orde te krijgen. Veel ondernemers hebben geen tijd om de ingewikkelde en droge materie achter hun pensioen te bestuderen, daarom laten ze het ons doen. Je wilt nu lekker leven, maar straks ook. Wanneer je met een pensioenvraag zit, kun je altijd bij ons terecht.

Neem vrijblijvend contact op!

Waarom een pensioenadviseur?

Een pensioenadviseur staat onafhankelijk in de situatie, we oordelen niet over je huidige situatie, levensstijl of levensstandaard. Wanneer er voor jou als ondernemer veel geld nodig is om jouw levensstijl te kunnen veroorloven, is het wel handig dat het geld ook aanwezig is. Twijfel je of dit het geval is, dan zoeken wij uit of je huidige levensstijl houdbaar is. Zo’n onderzoek noemen we een Financial Planning. Aan de hand van je vaste lasten, inkomsten, pensioenen, overwaarde van je huis en bijvoorbeeld de waarde van je bedrijf beginnen we met rekenen. Wanneer de uitkomsten van de Financial Planning niet zijn waar je op gehoopt had, gaan we samen zoeken naar oplossingen. Natuurlijk is de makkelijkste oplossing dan, minder geld uitgeven. Maar dit is niet de oplossing waar we naar zoeken. De uitkomsten van de Financial Planning worden verwerkt in een pensioenboek en deze bespreken we elk jaar een keer met je.

Voor de werkgever is pensioenadvies in Drenthe net zo belangrijk. (Collectief) pensioen is lastige materie met veel componenten, bovendien kost het regelen van een pensioenregeling veel tijd. Wij nemen jou die zorg uit handen, geven een passend advies en regelen het bedrijfspensioen, zodat het je geen extra tijd kost. Bovendien heb je het goed geregeld als de werknemers met pensioen gaan, ziek worden of komen te overlijden. 

Pensioenadvies ondernemer

Wil je als ondernemer nu lekker leven en later genieten? Laat ons dan je pensioen regelen, zodat jij onbezorgd kunt ondernemen. Je vraagt je vast af hoe dit dan precies werkt. Het is heel simpel:

Stap 1: wij maken graag kennis
Waar jij maar wilt. In het kennismakingsgesprek kijken we of we iets voor jou kunnen betekenen. Geheel vrijblijvend! Als wij iets voor jou kunnen betekenen gaan we graag verder in gesprek.

Stap 2: inventarisatie gesprek
Bij de inventarisatie kijken we naar je huidige financiële situatie en jouw wensen voor later. Je geeft zelf aan welke doelen je hebt.

Stap 3: Advies gesprek
Na het bekijken van jouw huidige en gewenste financiële situatie, ontvang je van ons een passend advies. Dit advies lichten we toe in een persoonlijk gesprek.

Collectief pensioenadvies Drenthe

PensioenVizier is er niet alleen voor ondernemers, ook ondernemingen kunnen op onze hulp rekenen. Met een BPF Check, ook wel werkingssfeeronderzoek, bepalen we of een onderneming zich al dan niet moet melden bij een Pensioenfonds.

Wanneer een onderneming een pensioenregeling wil starten voor haar werknemers kan deze bij ons terecht. Bij het maken van keuzes gaat het niet alleen om de pensioenvorm, maar ook om een dertigtal andere zaken waar we je feilloos doorheen loodsen. Op deze manier begrijpen jij en je werknemers hoe het pensioen in elkaar steekt en wat iedereen kan verwachten op pensioendatum, bij overlijden vóór en ná pensioendatum en bij arbeidsongeschiktheid.

Wij maken graag kennis waar jij maar wilt. Pensioenadvies Drenthe is echt geen probleem! In het kennismakingsgesprek kijken we of we iets voor jou kunnen betekenen. Dit is geheel vrijblijvend! We starten met heel goed luisteren en vragen je “het hemd van het lijf” om precies te weten wat jij wilt! Bij de inventarisatie kijken we naar het aantal medewerkers, het budget en de doelen. Na het inventariseren binnen je bedrijf ontvang je van ons een passend advies. Dit advies lichten we natuurlijk toe in een persoonlijk gesprek.

Kun je het ook zelf regelen? Pensioenadvies Drenthe

Het antwoord: absoluut, we houden je niet tegen! Het wordt een lastige klus, maar wanneer je ergens genoeg tijd in steekt kan je veel bereiken. Echter, wanneer je een nieuwe keuken wil of je auto is kapot, dan ga je waarschijnlijk ook naar een keukenman en een garage. Waarom zou dat anders zijn met pensioen? Wij zijn dagelijks bezig met pensioen en alles wat er bij komt kijken. Je kunt continu (en direct!) gebruik maken van alle kennis en diploma’s die we de afgelopen 17 jaar hebben vergaard.

Reserveer hier ons pensioenboek!

Wat doet een pensioenadviseur dan?

Onze pensioenadviseurs in houden zich bij pensioenadvies in Drenthe eigenlijk bezig met drie zaken. Dit zijn fiscaal- juridische zaken, verzekeringen en vermogen opbouwen. Hieronder lichten wij kort toe wat wij hiermee bedoelen.

  • Fiscaal- juridische zaken

Wat is een optimaal loon en hoe kun je belasting besparen? We weten er alles van en helpen je iedere keer op weg. Ook bij collectief pensioen letten we op wat de fiscus toestaat en wat niet. We zoeken de grenzen op, maar gaan er absoluut niet overheen. We luisteren naar jouw wensen en zetten die om naar een pensioenregeling die fiscaal  en juridisch klopt.

  • Verzekeringen

Verzekeringen horen bij pensioen, of je het nou wil of niet. Er zijn altijd wel risico’s die je niet kunt of wilt dragen, deze moet je dus verzekeren. Maar bij wie dan en hoeveel? Ondernemers hebben bijvoorbeeld vaak een AOV nodig. Er zijn best veel aanbieders met ieder zijn eigen voorwaarden. Waarom zou die ene aanbieder nou wel bij je passen en de andere aanbieder niet?

  • Vermogen opbouwen

Of het nou gaat voor het pensioen voor je personeel of je eigen pensioen als ondernemer. Je zal op een of andere manier vermogen gaan opbouwen. Dat kan in het bedrijf, vastgoed of andere zaken. Wij houden een en ander bij en adviseren wat verstandig is. Het blijft een advies . Het staat je natuurlijk altijd vrij om iets anders te doen.

Goed geïnformeerd

Om hoge kosten te voorkomen is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over jouw situatie. Wij helpen je graag met het uitzoeken waar je financiële planning verbeterd kan worden. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.