Hoeveel pensioen bouw ik op als ondernemer? Voor ondernemers geldt dat zij geen verplicht pensioen opbouwen. Dat is uiteraard een gevolg van de keuze die je maakt als zelfstandige.  Waarschijnlijk heb je wel oude pensioenen opgebouwd bij een werkgever. Deze zijn goed te vinden op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Je kunt inloggen met jouw DIGID.

Pensioen opbouwen als ondernemer is van groot belang. Naast dat je genoeg geld wilt hebben wanneer jij als ondernemer met pensioen gaat, wil jij natuurlijk ook het risico van arbeidsongeschiktheid en overlijden afdekken. Dit zijn ook belangrijke onderdelen die bij het pensioen horen. Door middel van een verzekering kun jij dit risico afdekken of beperken. Het pensioen opbouwen als ondernemer heeft dus ook te maken met het risico afdekken voor nabestaanden en behoudt van inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Hoeveel pensioen bouw ik op als ondernemer? Draait dus om meer dan alleen geld voor jouw oudedag.

Wil je een totaaloverzicht inclusief je lijfrentes, spaargeld, beleggingen, de hypotheek en de waarde van je eigen bedrijf? We helpen je hier graag mee! Ben je door het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening? Wij geven je inzicht geven in je financiële situatie. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. We geven je graag inzicht in jouw financiële situatie.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Klik dan hier.