Beleggen brengt risico met zich mee. Als het om geld gaat zijn er eigenlijk altijd risico’s. Wanneer jij je geld wegstopt in je oude sok bestaat de kans dat je juist de sok met inhoud verliest. En als je spaart, ontvang je altijd rente, maar het uiteindelijke resultaat kan erg laag uitvallen door inflatie en (eventueel) vermogensrendementsheffing. Kijk ook naar de kosten van beleggen. Er zijn kosten verbonden aan beleggen en deze kunnen een grote invloed hebben op het uiteindelijke resultaat. Hoeveel is afhankelijk van jouw beleggingsprofiel. Sommige beleggingsproducten zijn minder risicovol dan andere. Hierom is het belangrijk dat je slim belegd en op de hoogte bent van de verschillende risico’s die beleggen met zich meebrengt.

Beleggingen waarvan je een hoog rendement kunt verwachten, brengen ook een hoog risico met zich mee. Als je genoegen neemt met lagere rendementsverwachtingen, dan zijn de risico’s vaak ook lager. Maar welke keuzes je ook van plan bent om te maken, beleggen is nooit geheel zonder risico. Veel van de ondernemers die wij spreken zijn erg gecharmeerd van investeren in vastgoed. Normaal gesproken is het aannemelijk dat beleggingen waarvan hoog rendement wordt verwacht, een hoog beleggingsrisico met zich meebrengt. Omgekeerd is dat net zo: wil je een laag beleggingsrisico, dan zal het rendement niet hoog uitvallen.

Vraag bij ons de risicoprofielbepaler aan. Op basis hiervan kan je een verstandig beleggingsprofiel kiezen dat bij jou past.

Neem contact met ons op!