145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Wat is een premiepensioeninstelling ofwel PPI?

De premiepensioeninstelling voert beschikbare premieregelingen uit. Dit kan door middel van sparen of door de beschikbare premie voor je te beleggen. Een PPI mag binnen Europa grensoverschrijdende beschikbare premieregelingen (premieovereenkomsten) uitvoeren. Eenvoudig gezegd is het “collectief bancair sparen voor pensioen”. Vanaf 1 januari 2011 bestaat de mogelijkheid om een PPI op te richten.

Uitvoeringskosten

De uitvoeringskosten van de PPI worden van de premie afgetrokken of in rekening gebracht. Dit gebeurd door middel van een aparte factuur. Wil je een nabestaandenpensioen of premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid verzekeren, dan wordt dit ondergebracht bij een verzekeraar. De verzekeringspremie hiervoor komt ten laste van de beschikbare premie. De verzekeringspremie kan ook apart bij jouw werkgever of bij jou in rekening worden gebracht.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Kenmerken van een PPI

De PPI kan beschikbare premieregelingen uitvoeren. Een kenmerk van een beschikbare premieregeling is dat de deelnemer individueel pensioenkapitaal opbouwt. Daarbij loopt de deelnemer zelf het beleggingsrisico en het renterisico. Bovendien kent een PPI geen garanties. Dit betekent ook dat de deelnemer geen zekerheid heeft over de opbrengst van zijn beleggingen of van zijn spaartegoed. Het is dus onzeker hoe hoog het pensioen uiteindelijk zal zijn. Met het in de PPI opgebouwde pensioenkapitaal koop je (op je pensioendatum) een pensioenuitkering in bij een verzekeraar.

Daarnaast is een PPI niet gemachtigd om zelf pensioenuitkeringen te verstrekken. De financiële eisen, ook bekend als solvabiliteitseisen, die aan een PPI worden gesteld, verschillen van die voor pensioenfondsen of verzekeraars. Dit komt doordat een PPI geen risico’s mag verzekeren en geen garanties mag bieden. Eén PPI kan meerdere pensioenregelingen uitvoeren zonder de verplichting om de vermogens van deze verschillende pensioenregelingen juridisch te scheiden. Dit houdt in dat er mogelijk meer risico’s verbonden zijn aan een PPI in vergelijking met een verzekeraar of een pensioenfonds.

Collectieve pensioenregeling

Kortom, heb je al een collectieve pensioenregeling? Wij kijken deze graag voor je na. Hierbij kijken wij of er een aantrekkelijker aanbod kan gelden!

Bereken hier het collectief pensioen!

Meer informatie

Wil je meer informatie over een PPI of collectieve regelingen? PensioenVizier is onafhankelijk specialist in pensioenen. Wij denken graag met je mee over collectief pensioen. Graag kijken we samen met jou naar een passende oplossing. Wil je meer weten over de mogelijkheden en onze werkwijze op dit gebied? Neem gerust contact met ons op via onze contactpagina of bel naar (088) 9000 900. Ook kan je mailen naar info@pensioenvizier.nl

Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.