145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor bouwkundig architect 

Wij zijn gespecialiseerd in de arbeidsongeschiktheidsverzekering (een AOV) voor een bouwkundig architect. Een goede en betaalbare manier om jezelf als bouwkundig architect te beschermen tegen arbeidsongeschiktheid, is het nemen van een AOV. De verzekering voorziet in een periodieke uitkering bij ziekte of invaliditeit. Zo ben je toch in staat om jouw vaste lasten te betalen, ook al kun je (tijdelijk) niet werken.

Pensioen architecten.

Pensioen voor architecten verschilt niet veel van pensioen voor ondernemers. Lees daarom hier alles over pensioen voor ondernemers. Zo weet je precies wat er nodig is voor een financieel onbezorgd leven!

Een AOV voor een bouwkundig architect is maatwerk

Een AOV is in feite maatwerk. Niet elke ondernemer of zelfstandige verkeert in gelijke omstandigheden en loopt dezelfde risico’s. Je dient daarom keuzes te maken die bij jou passen. Keuzes waarmee je de premie ook flink kunt verlagen. Een AOV is meestal niet goedkoop maar als er onverhoopt wat met jou gebeurt, zijn er geen inkomens meer.

AOV afsluiten neem contact op

Voor wie is de verzekering van belang?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is opgezet voor zelfstandig ondernemers. Als zelfstandig ondernemers worden aangemerkt:

In het algemeen gelden er een paar goede redenen om een AOV als ondernemer of zelfstandige, ZZP’er, freelancer af te sluiten:

  • Er zijn geen andere inkomensbronnen, waarop je kunt terugvallen wanneer je werk door arbeidsongeschiktheid vervalt.
  • De organisatie, waarin je zit, verplicht je om een AOV af te sluiten.
  • De bank eist, dat je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit.

Een bouwkundig architect is meestal een vrije beroepsbeoefenaar en zal een AOV moeten afsluiten.

Hoe sluit je als bouwkundig architect een AOV af?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor een bouwkundig architect hoeft niet duur te zijn. Daarvoor moet je aan de goede knoppen draaien!

Arbeidsongeschiktheidsverzekering bouwkundig architect

Verlaag de premie van je arbeidsongeschiktheidsverzekering als bouwkundig architect door goed te kiezen! Er zijn verschillende manieren om de premie voor de verzekering te verlagen. Nogmaals dat is maatwerk.

Manieren om je verzekeringspremie te verlagen

Hieronder een aantal manieren om je verzekeringspremie te verlagen.

1. Bepaal je eigen risico

Welke periode kun je doorkomen zonder een uitkering van de arbeidsongeschiktheidsverzekering te krijgen? Dit is bepalend voor het eigen risico dat je wilt en kunt nemen. Deze wachttijd tussen arbeidsongeschiktheid en uitkering kun je zelf kiezen. Kies je voor een korte tijd van twee weken of voor een wachttijd van een jaar. Hoe langer de wachttijd, hoe lager de premie.

2. Wat word je uitkeringsdrempel AOV Bouwkundig architect?

De uitkeringsdrempel heeft te maken met de mate van arbeidsongeschiktheid. Standaard is de drempel gezet op 25 procent arbeidsongeschiktheid. Als je kiest voor een drempel van bijvoorbeeld 50%, wordt de premie een stuk lager.

3. Tot welke leeftijd keert de verzekering uit?

Hoe korter de periode van uitkering is waarvoor je kiest, hoe lager de premie. Wie een appeltje voor de dorst heeft of een goed pensioen, kan de uitkering bijvoorbeeld laten stoppen op de leeftijd van 60 jaar. Wie dat niet heeft, kan beter voor een langere duur kiezen, maar betaalt daarvoor ook meer premie.

4. Wat is je hoogte uitkering AOV?

Vaak bedraagt de uitkering van de AOV maximaal 80 procent van het laatst verdiende inkomen. Je kunt ook voor een lager percentage kiezen.

5. Beroepsarbeidongeschiktheid of passende arbeid bij een AOV bouwkundig architect

Het maakt nogal wat uit of je verzekerd wilt zijn uit hoofde van je huidige beroep of vanuit passende arbeid. Vanuit je huidige beroep wordt bij arbeidsongeschiktheid niet naar een andere baan gezocht, alvorens uit te keren. Bij de plicht tot passende arbeid kunnen er nog vele mogelijkheden van werk open liggen op grond van bijvoorbeeld je opleiding en ervaring. Doordat deze laatste variant in de praktijk lagere kosten met zich meebrengt, is het daarmee ook een goedkopere verzekering.

6. Hoeveel premie moet ik betalen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De standaard premie van een AOV bouwkundig architect blijft, ongerekend indexering voor de inflatie, gedurende de hele looptijd gelijk. Je kan ook kiezen voor een leeftijdgebonden tarief dat hoger wordt naarmate je ouder wordt en het risico voor de verzekeraar toeneemt. Wie het standaardtarief kiest, betaalt op jongere leeftijd relatief te veel, maar op latere leeftijd relatief lage kosten. Bij het standaardtarief worden de tarieven in feite gemiddeld. Bekijk wat voor jou het goedkoopste is.

7. Waarvoor ben ik nu verzekerd met de AOV?

Van de verzekering kunnen een aantal zaken worden uitgesloten die premie verlagend werken. Denk hierbij aan:

  • Burn-out en overbelasting;
  • Zwangerschapsverlof;
  • Psychische aandoeningen.

Aan de andere kant kun je ook extra zaken in de verzekering meenemen, zoals een ongevallenverzekering of een jaarlijkse medische scan.

8. Welke indexering van de verzekering geldt er?

Bij indexering wordt alles geïndexeerd: de premie, het verzekerde bedrag en de uitkering. Bepalend voor de premie is de mate van indexering waarvoor je kiest. Een volledige indexering pakt veel duurder uit dan een gedeeltelijke indexering respectievelijk geen indexering.

Vergelijk zelf via Yezzer!

Meer informatie arbeidsongeschiktheidsverzekering 

Houd altijd rekening met het risico van een verminderde arbeidsgeschiktheid op enig moment. Stel daarom je inkomen veilig met een goede AOV. Wij vragen altijd voldoende offertes aan en vergelijken de voorwaarden van de verzekering goed met je wensen. Met een AOV bent je tegen een redelijke premie goed verzekerd van een passend vervangend inkomen in de situaties waarin dat nodig is.

Wil je weten wat voor jou voordelig is? Bel voor een vrijblijvende afspraak: 088-9000900 of laat een bericht achter op onze contactpagina.

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.