150+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

AOV accountant

Wat is er bijzonder aan een AOV accountant?

Een accountant leidt een relatief saai leven, je werkt achter een bureau en weer naar huis avondeten tv kijken/sporten om de volgende dag hetzelfde te doen. De kans dat je niet meer kunt werken door factoren van buitenaf zijn er wel, maar niet zoveel als bijvoorbeeld bij een vrachtwagenchauffeur of een bouwvakker. Daarom ben je een aantrekkelijk risico voor de verzekeraar. Deze hebben je graag in de boeken.

Bereken hier het collectief pensioen

Mantelovereenkomsten zijn goedkoper

Een mantelovereenkomst is een overeenkomst die collectieve voorzieningen omvat, waarbij gelijksoortige partijen zich kunnen aansluiten. In dit geval gaat het over de dekking van het arbeidsongeschiktheidsrisico. De diverse verzekeraars hebben per beroep vaak mantelovereenkomsten.

Wij weten welke aanbieders mantelovereenkomsten hebben en voor welke beroepsgroep. Zo zoeken en vinden we de goedkoopste AOV accountant met de beste voorwaarden. De AOV accountant heeft vaak een mantelovereenkomst.

Dit betekent dat sommige aanbieders een speciaal tarief hebben voor deze beroepsgroep. Wij zoeken uit welke mantels er zijn en wat de voordeligste aanbieding is zonder in te boeten op voorwaarden. De prijs is belangrijk, maar een AOV moet wel uitkeren als de nood aan de man is.

Hoe kun je de premie beïnvloeden?

De premie van een AOV accountant kan je beïnvloeden op een aantal manieren. Wij geven er hieronder een paar.

A en B rubriek

De A rubriek is het eerste jaarsrisico, de B rubriek is het risico voor de daaropvolgende jaren tot het einde van het contract. Je kan een langere eigen risicoperiode nemen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld de eerste 30 dagen geen uitkering wenst. Deze eerste 30 dagen zijn dan voor eigen rekening. Let wel op want deze 30 dagen worden in mindering gebracht van het eerste ziekte jaar je krijgt in dit eerste ziektejaar  dus “maar” 11 maanden een uitkering. Neem je een eigen risico van 90 dagen dan is dit weer goedkoper. Daarna komt de B rubriek tot uitkering. Deze B uitkering duurt tot einde looptijd.

Eindleeftijd AOV accountant

De premie van de B rubriek is ook te beeinvloeden, dit kan door de eindleeftijd van het contract naar voren te halen. Dus niet een eindleeftijd van 68 jaar te kiezen maar een eindleeftijd van bijvoorbeeld 60 jaar. Dan neem je de laatste 8 jaar (als je dan nog werkt) het risico zelf. Dit kan wel oplopen… Indien je bijvoorbeeld €40.000 verzekerd hebt dan is het risico voor het eerste jaar (jouw 60ste) 8 maal €40.000 dat is dus €320.000. Als je dat bedrag niet op de “plank” hebt liggen is het verstandig om dit wel te verzekeren.

Vergelijk zelf via Yezzer!

Hoogte verzekerd bedrag AOV accountant

Dit is een inkoppertje, het scheelt natuurlijk of je €40.000 of €80.000 verzekert.  Over het algemeen is €80.000 twee keer zo duur als €40.000.

Beroeps dekking versus passende arbeid

Als een werknemer arbeidsongeschikt wordt dan wordt deze de eerste twee jaar beoordeeld op beroepsarbeidsongeschiktheid, daarna is het passende arbeid. Passende arbeid komt in de werkelijkheid neer op alle arbeid wat je nog kan doen. Dit kan werken in de groenvoorziening zijn maar ook kun je dienst gaan doen als verkeersregelaar.

Bij ondernemers ligt dit anders, er zijn slechts twee soorten beroepsarbeidsongeschiktheid en passende arbeid. Bij beroepsarbeidsongeschiktheid is het criterium alleen het eigen beroep. Dit is essentieel, dus een accountant die een accountantskantoor leidt is dit het criterium en niets anders.

Bij passende arbeid gaat dit als volgt. Er wordt samen gezocht naar een functie die past bij jouw opleiding en ervaring. Het premie verschil tussen beroeps- en passende arbeid is ongeveer 10%

Bereken HIER jouw pensioen als ondernemer

Indexatie

Er zijn drie keuzes te maken m.b.t. indexatie.

Keuze 1

De goedkoopste keuze is om geen indexatie toe te passen. Let op! Het verzekerde bedrag blijft dan altijd gelijk en de uitkering van je AOV ook.

Keuze 2

Indexatie van het verzekerd bedrag. Bij deze keuze stijgt wel het verzekerde bedrag ieder jaar (zonder keuring of gezondheidsvragen), maar de uitkering blijft dan wel gelijk tot aan einddatum.

Keuze 3

Dit is de duurste vorm. Hier stijgt zowel het verzekerde bedrag als de uitkering. Beide zijn geindexeerd.

Ontvang een boek bij je afspraak

Eerste twee jaar een broodfonds

Je kan natuurlijk ook de eerste twee jaar “lid” worden van een broodfonds. Je neemt dan een eigen risico van twee jaar. Dat scheelt behoorlijk in premie.

Wat als je ziek wordt?

Als je ziek wordt is er maar een ding waar je aan moet werken: beter worden!

Tegelijkertijd heb je waarschijnlijk de huisarts al geraadpleegd. Hiermee markeer je jouw eerste ziektedag. Bel dan zo snel mogelijk met ons 088-9000900 wij melden jouw ziekte dan bij de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar, zodat de uitkering op tijd gaat plaatsvinden. Wij regelen voor jou je AOV.

AOV accountant, onderdeel van Pensioen

Een AOV betaal je bruto in prive. De premie is dan aftrekbaar in de inkomstenbelasting.

AOV accountant  is gewoon een pensioenvoorziening als je ziek wordt. De andere pensioenvoorzieningen die hierbij horen zijn ouderdomspensioen, als je heel oud wordt heb je immers een pot met geld nodig. De tweede vorm heet  nabestaandenpensioen. Als je eerder dan verwacht komt te overlijden hebben jouw nabestaanden geld nodig.

Al het bovenstaande hoort in een behoorlijk financieel plan te staan. Wij noemen dit financiële planning en houden dit jaar na jaar voor je bij. Op deze manier bereik je je doelen zoals bijvoorbeeld behoud van levensstandaard, of eerder stoppen met werken en loop je geen risico’s waar je dat niet wilt.

Nog meer sparen voor later? Kijk dan op de pagina pensioen voor ondernemers!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Paul Verbeek

Paul Verbeek (PensioenVizier Schinveld) is niet alleen een gepassioneerd pensioenadviseur, hij coacht na een succesvolle eigen volleybalcarrière ook diverse volleybalteams. Het coachen van mensen zit hem in het bloed. Zo brengt hij jou met plezier en humor naar jouw doel.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.