145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering freelancer

Wil jij op een goede en betaalbare manier jezelf als freelancer beschermen tegen arbeidsongeschiktheid? Neem dan een AOV! Je ontvangt een periodieke uitkering bij ziekte of invaliditeit. Zo ben je toch in staat om jouw vaste lasten te betalen, ook al kun je (tijdelijk) niet werken. Wij werken met een speciale software om de optimale arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de freelancer te offreren.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering freelancer is maatwerk

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is in feite maatwerk. Niet elke ondernemer of zelfstandige verkeert in gelijke omstandigheden en loopt dezelfde risico’s. Je dient daarom keuzes te maken die bij jou passen. Keuzes waarmee je de premie ook flink kunt verlagen. Een AOV is meestal niet goedkoop, maar geen inkomensverzekering nemen is vaak duurkoop als er onverwachts iets met je gebeurt.

Gratis adviesgesprek aanvragen!

Voor wie is de arbeidsongeschiktheidsverzekering freelancer van belang?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is opgezet voor zelfstandig ondernemers. Als zelfstandig ondernemers worden aangemerkt:

In het algemeen gelden er een paar goede redenen om een AOV als ondernemer, zelfstandige (ZZP’er) en freelancer af te sluiten:

  • Er zijn geen andere inkomensbronnen, waarop je kunt terugvallen wanneer je werk door arbeidsongeschiktheid vervalt.
  • De organisatie, waarin je zit, verplicht je om een AOV af te sluiten.
  • De bank eist, dat je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit.

Een tandarts is meestal een vrije beroepsbeoefenaar en zal een AOV moeten afsluiten.

Bereken hier jouw pensioen als freelancher

7. Waarvoor ben ik nu verzekerd met de AOV?

Van de verzekering kun je een aantal zaken uitsluiten die premie verlagend werken. Namelijk:

Aan de andere kant kun je ook extra zaken in de verzekering meenemen. Dit kan zijn een ongevallenverzekering of een jaarlijkse medische scan.

Vergelijk zelf via Yezzer!

8. Welke indexering van de arbeidsongeschiktheidsverzekering geldt er?

Bij indexering wordt alles geïndexeerd: de premie, het verzekerde bedrag en ook de uitkering. Bepalend voor de premie is de mate van indexering waarvoor je kiest. Daarnaast pakt een volledige indexering veel duurder uit dan een gedeeltelijke indexering respectievelijk geen indexering.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Houd altijd rekening met het risico van een verminderde arbeidsgeschiktheid! Stel daarom je inkomen veilig met een goede AOV. Wij vragen altijd voldoende offertes aan en vergelijken ook de voorwaarden van de verzekering met je wensen. Dan ben je met een AOV tegen een redelijke premie goed verzekerd van een passend vervangend inkomen in de situaties waarin dat nodig is. Heb je vragen..? Vul dan het contactformulier in en wij nemen contact met je op!

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.