145+

Google reviews

20+

Jaar pensioenadvies op maat

<30

Minuten reactie

Wij zijn gespecialiseerd in de Arbeidsongeschiktheidsverzekering medisch specialist!

Een goede en betaalbare manier om jezelf als vrije beroepsoefenaar te beschermen tegen arbeidsongeschiktheid, is het nemen van een AOV. Je wordt voorzien van een periodieke uitkering bij ziekte of invaliditeit. Zo ben je toch in staat om jouw vaste lasten te betalen, ook al kun je (tijdelijk) niet werken.

  1. AOV-alternatieven

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is een oplossing. Maar ondernemers vinden een AOV soms te duur of komen niet door de medische keuring. Vaak vragen ondernemers of er alternatieven zijn. Die zijn er zeker! Wij zetten graag 6 alternatieven voor een AOV voor jou op een rijtje.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering medisch specialist is maatwerk

Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de medisch specialist is in feite maatwerk. Niet elke ondernemer of zelfstandige verkeert in gelijke omstandigheden en loopt dezelfde risico’s. Je dient daarom keuzes te maken die bij jou passen. Keuzes waarmee je de premie ook flink kunt verlagen. Een AOV is meestal niet goedkoop, maar geen inkomensverzekering nemen is vaak duurkoop als er onverhoopt wat met je gebeurt.

Gratis eerste adviesgesprek, klik hier!

Voor wie is de AOV van belang?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is opgezet voor zelfstandig ondernemers.

Als zelfstandig ondernemers worden aangemerkt: • Zelfstandigen • Directeuren-grootaandeelhouders • Vrije beroepsbeoefenaren • Meewerkende echtgenoten. In het algemeen gelden er een paar goede redenen om een AOV als ondernemer of zelfstandige, ZZP’er, freelancer af te sluiten:

  • Er zijn geen andere inkomensbronnen, waarop je kunt terugvallen wanneer je werk door arbeidsongeschiktheid vervalt.
  • De organisatie, waarin je zit, verplicht je om een AOV af te sluiten.
  • De bank eist, dat je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit.

Een tandarts is meestal een vrije beroepsbeoefenaar en zal een AOV moeten afsluiten.

Lees hier hoe je dat doet.

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is maatwerk en hoeft niet duur te zijn. Echter is het wel belangrijk om aan de juiste knoppen te draaien! Verlaag je AOV-premie door goed te kiezen! Zo zijn er verschillende manieren om de premie voor de verzekering te verlagen (dit is maatwerk). Hieronder worden een aantal besproken:

1. Bepaal je eigen risico:

Welke periode kun je doorkomen zonder een uitkering van de verzekering te krijgen, is bepalend voor het eigen risico dat je wilt en kunt nemen. Deze wachttijd tussen arbeidsongeschiktheid en uitkering kun je zelf kiezen. Wordt het een korte tijd van twee weken of kies je toch voor een wachttijd van een jaar? Hoe langer de wachttijd, hoe lager de premie.

2. Wat word je uitkeringsdrempel AOV?

De uitkeringsdrempel heeft te maken met de mate van arbeidsongeschiktheid. Hierbij is de drempel op 25 procent arbeidsongeschiktheid gezet. Als je kiest voor een drempel van bijvoorbeeld 50%, wordt de premie een stuk lager.

3. Tot welke leeftijd keert de verzekering uit?

Hoe korter de periode van uitkering is waarvoor je kiest, hoe lager de premie. Wie een appeltje voor de dorst heeft of een goed pensioen, kan de uitkering bijvoorbeeld laten stoppen op de leeftijd van 60 jaar. Wie dat niet heeft, kan beter voor een langere duur kiezen, maar betaalt daarvoor ook meer premie.

4. Wat is je hoogte uitkering AOV?

Vaak bedraagt de uitkering van de AOV maximaal 80 procent van het laatst verdiende inkomen. Je kunt ook voor een lager percentage kiezen.

5. Beroepsarbeid ongeschiktheid of passende arbeid:

Het maakt nogal wat uit of je verzekerd wilt zijn uit hoofde van je huidige beroep of vanuit passende arbeid. Vanuit je huidige beroep zal bij arbeidsongeschiktheid niet naar een andere baan worden gezocht. Dit betekent dat het bedrag gewoon wordt uitgekeerd. Bij de plicht tot passende arbeid kunnen er nog vele mogelijkheden van werk openliggen op grond van bijvoorbeeld je opleiding en ervaring. Doordat deze laatste variant in de praktijk lagere kosten met zich meebrengt, is het daarmee ook een goedkopere verzekering.

6. Hoeveel premie moet ik betalen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De standaard premie blijft, ongerekend indexering voor de inflatie, gedurende de hele looptijd gelijk. Je kan ook kiezen voor een leeftijdgebonden tarief. Dat hoger wordt naarmate je ouder wordt en het risico voor de verzekeraar toeneemt. Wie het standaardtarief kiest, betaalt op jongere leeftijd relatief te veel, maar op latere leeftijd relatief lage kosten. Bij het standaardtarief worden de tarieven in feite gemiddeld. Bekijk wat voor jou het goedkoopste is.

7. Waarvoor ben ik nu verzekerd met de AOV?

Van de verzekering kunnen een aantal zaken worden uitgesloten die premie verlagend werken. Bijvoorbeeld: • Burn-out en overbelasting • Zwangerschapsverlof • Psychische aandoeningen. Aan de andere kant kunnen ook extra zaken in de verzekering worden meegenomen. Zoals een ongevallenverzekering of een jaarlijkse medische scan.

8. Welke indexering van de verzekering geldt er?

Bij indexering wordt alles geïndexeerd: de premie, het verzekerde bedrag en de uitkering. Hierbij is de mate van indexering bepalend voor de premie. Een volledige indexering pakt veel duurder uit dan een gedeeltelijke indexering respectievelijk geen indexering.

Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering moet je altijd rekening houden met het risico van een verminderde arbeidsgeschiktheid. Stel daarom je inkomen veilig met een goede AOV. Wij vragen altijd voldoende offertes aan en vergelijken de voorwaarden van de verzekering goed met je wensen. Met een AOV bent je tegen een redelijke premie goed verzekerd van een passend vervangend inkomen in de situaties waarin dat nodig is.

Vergelijk zelf via Yezzer!

Neem contact met ons op!

Wil je weten wat voor jou voordelig is? Dan kun je een vrijblijvende afspraak met ons maken: 088 9000 900 of bezoek onze contactpagina. Geen gedoe, één van onze adviseurs komt gewoon naar je toe! Samen bespreken we dan de mogelijkheden.

Ga voor een persoonlijk adviesgesprek!

Begin vandaag met “nu lekker leven, straks lekker leven!”

Marcel Wallage

Financieel planner vanuit Sneek en Amsterdam. Voor onafhankelijk, begrijpelijk en persoonlijk advies aan ondernemers en bedrijven! Auteur “denk niet aan je pensioen”. Nu lekker leven en straks ook! Voor mij betekent dat leuk werk, lekker sporten, veel varen en mooi wonen. Alles met mate. Bovenal verzamel ik leuke mensen en mooie momenten! Spreker, maar vooral luisteraar.

Alle kennisbank artikelen van deze auteur.